Císařský řez - rekonvalescence

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9821
17.1.14 21:30

@ron2011 Ahojky Renčo, zdravím známou tvář :hug: byla jsem s tebou v nemonici v Brně :potlesk: ještě tam byla JItka. Poznala jsme tě dle popisku, jsi to ty :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2978
18.1.14 09:43

Jé ahoj Dituš…nedávno jsem narazila na tvé tel. číslo v mobilu…
Holky, jak se mátě? Jak se má Zuzanka? Jeslti nechceš psát tady tak pisni sem JandovaxRenata@seznam.cz
Moc se těším…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
586
18.1.14 23:19

Ahojky. Tak já měla akutního císaře v podolí kdy mě řízli od pupíku dolů. Fungovat na 100 procent jsem začala po 14 dnech. Popravdě jizva mě kolikrát bolí i teď při větší námaze a to jsou Elišce už skoro 2 roky. A cvičit pořádně jsem začala kolem 6 měsíců po porodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
328
22.1.14 21:22

Holky, pokud vse pujde ok, tak me zitra ceka cs. Chtela jsem se zeptat-mam doma 17m syna, ktery jeste sam nechodi, takze ho musim nosit-kocar, auto, vana apod. Tatinka budeme mit doma max.dva az tri dny po navratu z porodnice. Tak se chci zeptat-da se to zvladnout? Dve nechodici deti par dni po cs? Babicky a jinou vypomoc nemame.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
328
22.1.14 21:22

Holky, pokud vse pujde ok, tak me zitra ceka cs. Chtela jsem se zeptat-mam doma 17m syna, ktery jeste sam nechodi, takze ho musim nosit-kocar, auto, vana apod. Tatinka budeme mit doma max.dva az tri dny po navratu z porodnice. Tak se chci zeptat-da se to zvladnout? Dve nechodici deti par dni po cs? Babicky a jinou vypomoc nemame.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4607
22.1.14 21:25

@maminkas
Holka todle je blbá kombinace, 17m. batole nosit po císaři… popraskaj ti stehy… mě týden po sekci bolela i jízda autem a nedovedu si tahat něco co by mělo vážit jako 17m. dítě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.1.14 21:27

Zvládnout se to dá, ale nebude to jednoduché. Syna by si neměla moc zvedat.

• Citovat
  • Upravit
4076
22.1.14 21:33

@Pipi 00

1. jizva bolela tak 14 dní. Ovšem po víc jak roce mě chytly záda v kříži a fyzioterapeutka mi vysvětlila, že je to od té jizvy a že jsem ji měla víc rozmasírovávat. Ovšem nevím jak rychle po porodu.
  2. Manžel se mnou byl týden pak maminka, ale měla jsem dvojčata a ještě velké komplikace v rámci císaře, takže asi trochu jiná situace než u tebe. Zvedání dítěte určitě problém tak těch 14 dní.
  3. už po šestinedělí jsem začala se sportováním, ale přímo břicho asi o něco později;

Já osobně bych se císaři po velmi špatné zkušenosti snažila vyhnou jak jen by to šlo. Ale zas dítko KP. No je to těžká volba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
22.1.14 21:39

@Pipi 00 - „Navíc prý cca polovina porodů KP stejně skončí na operačním sále.“

Pipi, tohle ti někdo musel nutně kecat, zjevně z důvodu aby tě zmanipulovat k císaři, jinak si to neumím vysvětlit - to je prostě krávovina. jedině, že i když se plánuje vaginální, tak se nakonec rozhodnou pro císař- což jsou ale plánované císařše, (těch, které se naplánujou rovnou a ani se o vaginálním neuvažuje je určitě ještě víc).

Ale jinak tvoje věc, pochopitelně. K císaři si určitě zajistit pak hlídání pro děti a hodně odpočívej, nejde o to, že by sis hrála na hrdinku, ale možná po operaci tu péči o děcka skutečně fyzicky nezvládneš. Máš už nějakou zkušenost s operací? víš jak se hojíš po operaci? Případ od případu se to může hooodně lišit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth
22.1.14 21:50

@maminkas No tak zvládnout to asi budeš muset. Modli se, ať nemáš komplikace. To vážně nemůže být manžel doma déle? Bývá aspoň rozumnou dobu doma, nebo je celý den v tahu? Asi budu za dva týdny řešit něco podobného, doma 13m nechodící dítě. Ale prostě manžel a tchýně pomůžou. Po prvním SC jsem se ještě potřebovala doma chvíli vyležet, takže si nedovedu představit zvedat batole.

• Citovat
  • Upravit
2889
23.1.14 09:44

@IvanaOl Jo, je to těžká volba. Včera mi to ulehčili měřením mimina a pánve. Dítě dost velké, pánev hraničně malá, takže to mám jasný.

@harpyje Hele, fakt mě nikdo nemanipuloval do ničeho. To by mě dost štvalo a bála jsem se toho. Jen mi vysvětlili, že nemusí být vždy přítomný doktor, co umí KP, může být špatné CTG, můžu mít vysoký tlak (mám 140/90), prostě cokoliv je trochu špatně, tak stejně jdu na císaře. Tohle mi tedy říkal můj gynekolog, který (bez měření) tvrdil, že to dám ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
768
28.4.15 10:38

Ahoj všem jsem 3 týdny po sekci
začla jsem vozit sraší dceru do školky, mimi musím vozit sebou hlídání nemáme žádné, v autě nechci nechávat takže do školky vláčim s vajíčkam, je to sice pár metrů, ale břicho začlo bolet :think: tak se ptám jestli jít přes bolest nebo dceru ze školky ještě radši na pár dní omluvit :nevim:
bojim se nějakých komplikací :,( viděla jsem se po 6tinedělí jezdit na koni a to se teda obávám že asi nklepne že :cert:
ještě by mě zajímalo? mazat něčím tu jizvu?
prozatím jsem spíš vysušovala a mužu nosit ty poporodní stahovací kalhotky? pomuže to něčemu nebo spíš uškodí, bojim se abyse to nezapařilo nebo tak něco :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1641
28.4.15 10:48

@hedabedna A nemůže ti jí odvážet manžel, ty bys odpoledne vyzvedla s kočárem? Nebo zkus nosítko. Vajíčko bych po sekci nenosila v žádném případě.

S těmi vyjížďkami to vidím spíš bledě, možná tak po 3 měsíci. Stačí jeden blbý pohyb, když budeš vyrovnávat náraz a jizva se ti trhne.

Já mazala vazelínou, asi 2× denně jsem to přejela několikrát sem a tam. Sice jsem měla připravený Contratubex a Wobenzym, ale kvůli kojení jsem to nakonec nebrala. Zahojilo se to krásně.

Kalhoty i kalhotky doporučuji spíš vyšší, radši bavlněné a ne úplně těsné, aby tě to neškrtilo, když si třeba sedneš, dřepneš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2889
28.4.15 10:56

@hedabedna Já bych vajíčko nenosila, přijde mi to dost drsný. Nosila jsem mimino v Manduce, takhle malé se dalo vyndat i spící. Nebo jsem ji šoupla do golfek naležato (na chvíli i takhle malou).
Mazat se myslím doporučuje až později (po kontrole po 6tinědělí), já na to kašlala a všechno je dobrý. Ale snažila jsem se netahat těžký, i když to bylo druhý dítě, první 2.5 roku, takže jsem se tomu úplně nevyhla.
A neboj, ono se to hodně rychle lepší, držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2889
28.4.15 10:57

Jo a kalhotky jsem nosila takové ty bavlněné bombarďáky až k pupku. Přišly mi nejpohodlnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí