Čištění pračky
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Pak by to mělo byt bez problemu. Znam lidi, co na 90°C perou, ale obecne je to zbytecne, narocne na energii a daleko vice se nici pradlo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Čusík, tak mě zase opravář praček (ještě když jsem měla starou) „zakázal“ ocet. Teď mám rok novou a používám pouze speciální čističe třeba z DM nebo taky Luxon (dá se koupit v Tetě, Kauflandu…) Jde o to, že při pravidelným používání octu se začnou ničit hadice, kterými natéká a vytéká voda. Vysvětlil mi to tak, že je ocet „rozežere“ a hadice začnou slábnout - postupem času protékat. Samozřejmě mi také řekl, že Calgon a další reklamní taháky jsou jen zbytečným tahákem peněz a hlavně k ničemu…teď aby se v těch rozlišných názorech opravářů praček prase vyznalo
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak jsem z toho jelen. Mám pračku starou rok a půl a ještě jsem jí nečistila. Až jsem se zastyděla jak to tady čtu. Tak čím bych měla tedy začít? Nějakou tou tabletou nebo octem? Octem čistím konvici normálně, ale na pračku jsem nějak nepomyslela, že by to šlo také. ![]()
- Citovat
- Upravit
@Radkak2 píše:
Tak jsem z toho jelen. Mám pračku starou rok a půl a ještě jsem jí nečistila. Až jsem se zastyděla jak to tady čtu. Tak čím bych měla tedy začít? Nějakou tou tabletou nebo octem? Octem čistím konvici normálně, ale na pračku jsem nějak nepomyslela, že by to šlo také.
jsem na tom úplně stejně, takže také přivítám radu jak začít ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nečistím, mám pračku 2 roky a tu předtím asi 8 a když ji manžel rozebral, tak nikde žádné nánosy vodního kamene nebyly. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky doporučujou kyselinu listovou na 90C, rozpustí vodní kámen
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak kyselina me nenapadla…taky zkusim. Me ted pracka zflekatela par plen a i dalsich bilych veci
.
ocet davam do machani pravidelneji, hlavne teda kvuli pradlu, ne pracce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kristyna+Daník píše:
a kolik té kyseliny
…stačí ten jeden pytlíček ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky tu psali 3/4 pytlíku - tý větší kyseliny co prodávají v lidlu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kristyna+Daník píše:
Holky tu psali 3/4 pytlíku - tý větší kyseliny co prodávají v lidlu
dobře, děkuji, podívám se po ní až pojedeme nakupovat a vyzkouším to ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kristyna+Daník píše:
kyselinu citronovou ne?
dneska běžím koupit a vyzkouším ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sefa já už jsem úplně pitomá
Díky za opravu, ano kyselinu citronovou
Jak beru tu listovku každý večer, tak už na ní myslím pořád ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kristyna+Daník píše:
@Sefa já už jsem úplně pitomáDíky za opravu, ano kyselinu citronovou
Jak beru tu listovku každý večer, tak už na ní myslím pořád
jé, já si vůbec nevšimla co jsi napsala, bylo mi jasné, že myslíš citronovou, pač tu používám na rychlovarnou konvici…asi jsem už taky dlouho doma, že neumím číst ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit