Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Vyzkoušela jsem Cilit Bang, Savo proti plísním, Euronu, Dedru na fleky a zatím nic…nyní testuju Ariel Profesional taky na skrvrny… ![]()
Ja v kuchyni čistila spary octem ale v koupelne hlavne okolo zachodo a pracky to proste nevyslo tím že se to nikdy nečistilo(bydlíme u tchynky) jsou misto puvodní bile cerne ![]()
Babička to zkusila vzít drátěnkou na nádobí a světe div se- spáry vyčistila
Taky zkoušela různé přípravky a nic nepomohlo
máma to pak zkusila taky a taky jí to šlo.
@nellaskrobakova - nezkoušela jsi kypřící prášek? Ten má dost silnou reakci, když se do něj kápne voda. Já pak starým kartáčkem na zuby nanesu tu šumící hmotu na spáry, trochu přetřu a za chvíli je vidět výsledek.
@nellaskrobakova okolo záchou a pračky? tam bude asi i vodní kámen
na takové věci používám Pulirapid není to drahé a jde to dolů bez větší námahy, kupuji v menších drogeriích v OC to nemívají.
Ahoj, dřív jsem to dělala horkou vodou a fakt moooc sava+rýžák a jela jsem,..
- a to jsme měli býlou dlažbu! takže to byl masakt. teď mám parní čistič od Karcher a bomba,..jde to samo, takže parádička.
Silikonový spáry jsou záhada, savo na ně moc nefunguje hlavně v koupelně, já je budu asi muset nechat udělat chlapa nový
přece jen už mají něco za sebou a na spáry na podlaze používám tekutou drátěnku od Amwaye ![]()
Na spáry dobře funguje wc čisič od eurony -nechat působit a pak vzít kartáčkem
Zdravim ![]()
Tez jsem resila a nastrikala jsem nejaky cistic na koupelny.. mozna cif.. a pak jeste jednotlive na kartacek cif krem..a slo to v pohode..Ale chce to nechat treba 10min pusobit.. a delala jsem to drsnym kartackem na ruce, ani ne tim na zuby ![]()
Já čistim spáry jedině sodou + kyselina citronová a aby bylo dílo dokonalé, přejedu ty spáry octem. Ta špína krásně vybublá ztěch spár a pak jen dvakrát přejedu kartáčkem a je to. Bez dřiny. Když jsi vzpomenu, když jsem t dělala po prvé
![]()
@DeTer píše:
Já čistim spáry jedině sodou + kyselina citronová a aby bylo dílo dokonalé, přejedu ty spáry octem. Ta špína krásně vybublá ztěch spár a pak jen dvakrát přejedu kartáčkem a je to. Bez dřiny. Když jsi vzpomenu, když jsem t dělala po prvé![]()
To jako smichas všechno dohromady a napatlas na to?
@Granda píše:
To jako smichas všechno dohromady a napatlas na to?
Mám skleničku do který smíchám sypké tj. kyselinu a sodu a jen tak hala bala vsypu do spár. Pak stříkačkou starou nebo jen tak crcnu octem a uvidíš jak to začne šumět. Ono i kys se sodou a voda vypění, takže nic nikam nenamáčet. Zkus a uvidíš. Ještě ten den uvidíš změnu a druhý den jsou jako nové. Nebarví to, uděláš si toho kolik chceš a nestojí to nic ![]()
@DeTer je, super za tip. Ocet používám běžné, kyselinu a sodu už jsem koupila a vecrer vycistim… Díky!!!
@Granda Není za co, jsem si jistá, že budeš spokojena. Ono je to krásně vidět, jak to vybublává na povrch ten bordel, tak to i lahodí oku. Máš efekt okamžitý a konečné dobělení je vidět i za dva dny. Probíhá tam reakce mezi prostředky a proto je to účinné. Nebo tedy neznám nikoho, kdo by tyhle tři věci konkrétně na spárách zpochybnil ![]()
Ahoj, prosím o radu. Včera jsme poprvé v životě spárovali s manželem dlaždice v zahradním domku. Samozřejmě čas utíkal a taková ta hmota (vypadá to jako bahno) nám tam zaschla a nejde dolů. Nebo jde pouze z hladkých dlaždic, ale z těch hrubších hodně špatně. Nevíte co na to pomáhá?
Drhla jsem to rýžákem a vodou s jarem, musím hodně tlačit, aby to šlo dolu. Děkuji předem.