Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Jsem podruhé těhotná a cítím pohyby velmi brzy. To přece není možné ne? Dnes se mi 5× nadzvedlo břicho a musím říct, že mě to dost šokovalo. Nevíte co by to mohlo být? Mimi to přece být nemůže ne?
Střeva
Ještě není velké ani jako borůvka, takže mimino to není. Nejedla si čočku? ![]()
Dítě to není, teď máš tak milimetrovou bublinku, to ti hýbat břichem nebude. To jsou střeva, plyny.
A jsi si jistá, že jsi v 6tt? Nebyla bys ani první ani poslední, co zjistila těhotenství nekdy v půlce. Znám i případ, kdy to žena zjistila až začala rodit…
@Janli no jistá si nejsem, menzes nepravidelný, po měsíci se mi začalo dělat špatně a tak jsem si udělala test. Byl pozitivní. Takže si myslím, že by to mohl být ten 6tt. No uvidíme. Zítra jdu k doktorovi. Jen nechci vypadat jak vyšinutá ![]()
@Anonymní píše:
Jsem podruhé těhotná a cítím pohyby velmi brzy. To přece není možné ne? Dnes se mi 5× nadzvedlo břicho a musím říct, že mě to dost šokovalo. Nevíte co by to mohlo být? Mimi to přece být nemůže ne?
Ne. A divím se, že si to můžeš myslet, když už jsi těhotná podruhé. To je tak malinký, že to není možné.
Příspěvek upraven 22.08.21 v 12:59
V 6 tt je to pouze shluk buněk a ještě k tomu velký pár milimetrů, to ti břicho opravdu nenadzvedne. Mužou to být střeva, ale pohyby opravdu ne,… taky jsem podruhý těhotná a nějaký to bublání začalo až někdy kolem 22tt a pohyby jako takový cítim tak od 26tt ![]()
@Anonymní píše:
@Janli no jistá si nejsem, menzes nepravidelný, po měsíci se mi začalo dělat špatně a tak jsem si udělala test. Byl pozitivní. Takže si myslím, že by to mohl být ten 6tt. No uvidíme. Zítra jdu k doktorovi. Jen nechci vypadat jak vyšinutá
Uvidíš…ale střeva v kombinaci s roztahující se dělohou udělají hodně. Já vím stopro, že těhotná nejsem a přesto mi střeva umí vykouzlit tak realistický dojem kopanců, že jsem jednou poprosila gynekoložku o ultrazvuk, aby to pro sichr zkontrolovala.