Cítím, že jsem selhala - porod CS, teď nemohu kojit
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Klid, dělala jsi, co jsi mohla. Pokud se chceš zkusit ještě rozkojit, vlez si nahoře bez s miminem pod deku na celý den, tulte se, zkoušej přikládat, buď se mléko spustí (po císaři může i za týden), nebo ne, každopádně spousta tulení vám na duši prospěje oběma. UM ho rozhodně neotrávíš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kubajzník Hm,některé sestry bývají na odstřel
. Nic si z toho nedělej, po císaři to bývá většinou normální, že se mléko nerozjede. U prvního jsem toho mléka taky neměla moc a k tomu byl líný tahat a druhé mimčo (taky šlo císařem) je naštěstí pažravé, to si to mléko vytahalo na úkor mojich bradavek
.Vůbec bych se tím netrápila a na kecy ostatních se vykašli.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kubajzník nevim jak daleko jsi od Hradce mohla bych ti nabidnout pomoc kdyz budes mit zajem. ![]()
Jinak hlavne klid a rozvahu..v6nedeli se to lehko rika a hur dela.
Ty jsi v nicem neselhala!!! Napis si to nekam pred oci protoze tak to je.
I kdyby jste zustali na UM svet se nezbori. Neni to jed
posilam silu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@quinny okolo Hradce v malé zahrádce to bude někde u Červenýho Dvora ne? ![]()
- Citovat
- Upravit
Ahoj maminko, já teda nejsem maminka ještě, ale taky jsem nebyla kojená a žiju
jsem happy a zdravá
Mamka měla 36hodinovej porod a to jsem měla jen 3kg, prostě neměla mlíko, nešlo to. Taky prvorodička. Ptala jsem se jí jestli neměla pocit méněcennosti když nemohla kojit, protože vim, že dneska to je něco přes co se snad někteří lidé, ani nepřenesou
řekla, že absolutně vůbec, že se to dneska moc řeší, že byla ráda, že jsem zdravá a nestalo se nic vážného. Doktoři jí taky řekli, že nemůže čekat zázraky z kojením když měla porod jaký měla, ale duůležitý je aby mamina byla v pohodě a nechápu lidi co to takhle hrotí, žena si to asi nevybrala ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Selhala… Jsem si myslela, že jsi minimálně zavraždila sousedku.
Normálně davej UM, je to úplně jedno.
- Citovat
- Upravit
@Kubajzník Vyprdni se na kojení, to není pro tvé miminko to nejdůležitější. Nejdůležitejší je spokojená maminka ![]()
Já se trápila 3 měsíce, dokrmovala UM, dcera pořád brečela, protože po všem měla prdíky. Pak jsem se na to vykašlala a jediného čeho lituji je, že jsem nás tak dlouho trápila. Kdybych věděla, co vím teď, vykašlala bych se na to rovnou a mohla nám ušetřit 3 měsíce stresu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hlavu vzhuru, mala je taky na UM. Je stastna, spokojena!! Vubec to neres, fakt se nic nedeje. Tehotenstvi je zacatek materstvi, pouto se mezi miminkem a matkou vytvari od zacatku.. Jak se dite dostane ven nehraje roli! Ja se na 2.chystam nez vycitek na cisare ![]()
Snaz se zrelaxovat a zacni si uzivat to stesti co mas v naruci!!!
- Citovat
- Upravit
@Kubajzník neselhala jsi, přivedla jsi na svět krásnýho syna, pro kterýho se snažíš dělat max. mm není samospásné, dávej um a hotovo. jaképak selhání.. pokud máš opravdu velké depky, tak se svěř dr, může být poporodní blues, lepší řešit zavčasu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@K-Black píše:
@quinny okolo Hradce v malé zahrádce to bude někde u Červenýho Dvora ne?
A není ve hře sedm potomků? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslim, že máš ještě poporodní splín a z kojení si nic nedělej nejsi první ani poslední kdo nekojí a dneska už jsou ty UM kvalitní. Uvidíš, že za pár dní bude líp a líp. Já se z porodu dostávala asi měsíc a Bože, když se malá oprudila na krčku
to byl konec světa sem myslela, že jsem nejhorší matka a že to nezvládnu… no a svět se nezhroutil. Tak hlavu vzhůru, když mlíčko neni tak prostě neni a pláčem a nervováním se ti tam nenaleje. A netrapte se, dej malýmu sunar a radši si spolu užijte hezký chvilky než se nervovat kvuli mlíku ![]()
- Citovat
- Upravit
Rozhodně jsi neselhala! Odnosila a porodila jsi zdravé dítě a je úplně šumák, jakým způsobem šlo ven. (Vítej v klubu „císařoven“
).
Co se týče MM, tak se tím určitě netrap. Zopakuju to, co už tu bylo napsané - spokojená máma je mnohem důležitější než mateřské mléko. Takže klidně pokračujte s umělým a jestli budeš ještě zkoušet kojit, zkus se poradit s laktační poradkyní. Ale svět na tom určitě nestojí.
Rozhodně bych se držela věty, kterou jsi napsala: přitom je malej tak krásnej a po UM tak spokojenej. To mluví za vše, jsi pro něj nejlepší máma na světě!!! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jak už tady někdo psal, jsou to hormony - já sama jsem neměla problém s kojením (bývala bych ze svých dvojek byla schopná nakojit celý oddělení šestinedělí a syn se přisál hned na sále) u nás to bylo že měl jakoby plný nos, takže já si ho přivezla domů a dýchal jako by měl rýmu. Strávila jsem dva dny brekem, že jsem hrozná matka, že už je nemocnej, že se o něj nezvládnu postarat atd. Měl moc úzké přepážky v nose či co, děti to prý občas mívají a jakmile trošku vyrostl tak to bylo dobrý, ale pocit že jsem neschopná jsem měla taky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Určitě jsi neselhala, kojení je fajn, ale není to středobod světa. Jak já ti rozumím…Já jsem se rozkojila až 3 týdny po porodu/ plně až po měsíci, do té doby ani jedna kapka. Kontaktovala jsem laktační poradkyni, půjčila si od ní profi odsávačku, naučila se nové techniky kojení a pomalu se mléko začalo tvořit. Ale příště už bych tomu tolik času nevěnovala a šla do UM dřív, byla jsem totálně zničená, ubrečená, každý den jsem to vzdávala a doteď na šestinedělí nerada vzpomínám:-( V porovnání s porodem bylo rozkojení mnohem těžší. Takže v klidu, pokud kojit chceš - teda spíš jestli tomu chceš a můžeš dát ten čas a energii, určitě šance ještě je. Ale důležitější než kojení jsi ty a tvoje miminko ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit