Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@free333 píše:
Myslím, že budou po Velikonocích rozvolnovat i z důvodu, že dochází peníze.Četla jsem, že máme peníze myslím jen května, na ty případné kompenzace atd. a pak se bude muset navýšit dluh.
Rozvolní proto, že budou už starší očkování a přestanou se tolik hltit nemocnice a na nás ostatní se to prostě pustí.
Takto, světlo na konci tunelu nevidím, mrzí mě, že mne utíká čas, po který jsem s dětmi doma a mohli bychom mít rádi aktivit, mrzelo mě, že se nemohlo na lyže. Ale jinak to nijak špatně neneseme, roušky/respiratory nám nevadí, rádi jezdíme na kole, v tom se tedy neomezujeme, jezdíme i do přírody mimo katastr obce, umíme si užít i čas doma. Pomohlo mne, že jsem přestala čekat, až „nám vrátí starý život“, jako jsou kroužky, bazény, zoo, apod a našli jsme si příjemné aktivity v současné době. Velmi oceňuji obec, kde bydlíme, vznikla tu díky rodicum rada her a sifrovacek pro děti, pořád je venku co dělat.
@Klopotkova píše:
Mně by tohle ani až tak nějak zásadně nevadilo, tím myslím lockdown, ono bude už v létě dobře, minimálně relativně dobře, vadí mi, že nemohu do práce, to mě opravdu tíží, Ty chodit můžeš nebo jen částečně?
Částečně, snažím se dělat hodně jiné věci, bylo taky potřeba něco v rodině, chce to režim, aby se člověk z toho nezbláznil. ![]()
Ja se v rámci zachování duševního zdraví snažím myslet co nejvíc pozitivně, i když v poslední době to proste moc nejde… Myslim ze není člověk na kterého by to nějak nedopadlo, je to proste příšerná doba, ale věřím ze to přejde. Přešly všechny války, nemoci v minulosti, přejde i tohle. Těším se na hezké jarní počasí, na Velikonoce, dnes jsme s dcerou udělaly doma výzdobu a ta už mluví o tom jak budeme zdobit vajíčka
Věřím ze snad potom ( nejpozději po Velikonocích ) otevřou aspoň skolky a pustí zpět i prvňáčky a druháčky. Jinak se klasicky snažíme co nejvíc chodit ven a žít v rámci možnosti tak normálně jak jen je to možný. At už je to za námi!
@Limi123 píše:
Rozvolní proto, že budou už starší očkování a přestanou se tolik hltit nemocnice a na nás ostatní se to prostě pustí.
Jenže ty nemocnice zahlcen jsou. Jak dlouho bude trvat, než se dostaneme na ty jejich avizované 3tis? To bude měsíce.
@free333 píše: Částečně, snažím se dělat hodně jiné věci, bylo taky potřeba něco v rodině, chce to režim, aby se člověk z toho nezbláznil.
To já dělám, ale stejně…, chybí mi ten pracovní život. Před rokem v březnu, když začala karanténa, tak jsem z toho byla více vyplašená.
Najít si nějaké nové koníčky nebo udělat nějaké věci doma, které se dřív dlouho odkládaly… třeba čistku šatníku, probrání a třídění starých věcí, nějaký dlouho odkládaný úklid… jinak určitě četba, případně třeba nějaké společenské hry s rodinou / partnerem. Dále také určitě procházky… nebo si najít nějaký zajímavý seriál ![]()
@Limi123 píše:
S těmi nemocnicemi to bude na dlouho, oni to opravdu budou muset pustit, s těmi financemi po tom všem to bude šílené…
Myslím, že začnou obchodama, aby byl příjem dph do státní kasy a školkama pak pomalu to ostatní, respirátory ty si myslím, že budou ještě kdoví do kdy…
Vadi mi to hlavne kvuli detem, starsi dite je komplikovane s komplikovanejsimi vztahy a kdyz se vse tak nejak stabilizovalo, tak tohle. Ja sama za sebe to zvladam, chybi mi treba wellness nebo ruzne dochazkive kurzy (online varianty neberu, nudi me to, neuspokojuje), posezeni v oblibene kavarne, hospode, ale beru to racionalne jako docasnou zalezitost. Trapi me to spis kvuli tem detem…
@Klopotkova píše:
To já dělám, ale stejně…, chybí mi ten pracovní život. Před rokem v březnu, když začala karanténa, tak jsem z toho byla více vyplašená.
Myslím, že víc byli vyplašení všichni, bylo to i poznat podle toho, že dřív venku nebyla ani noha, před rokem a ted, když jdu přes město, je všude spousta lidí…
Mně nejvíc deprimuje stav, že můj život a budoucnost mých dětí ničí nekompetentní vláda, kterou jsem si nezvolila a obávám se, že ji lidi zvolí na podzim znovu. A nejde s tím nic dělat.
V každodenním životě mi chybí chození do práce, kontakt s dospělými lidmi. Dětem chybí kolektiv, spolužáci, skaut, kroužky, prostě čas bez rodičů. Ale těším se na jaro, až se trochu vylepší počasí, bude to lepší.
@Cuddy píše:
Jenže ty nemocnice zahlcen jsou. Jak dlouho bude trvat, než se dostaneme na ty jejich avizované 3tis? To bude měsíce.
Vzhledem k poklesu reprodukčního čísla vlivem jara (odhadem o 40 procent), promořenosti, vakcinaci (v březnu má přijít přes mio dávek a v dubnu 2.3 mio dávek) a testování ve firmách (snad 2× týdne aby to mělo nějaký smysl) si myslím, že reálné je v průběhu/koncem dubna, nejpozději v květnu a pak že se to už nezavře. To vše za předpokladu, že to neotevrou už teď někdy brzy (po Velikonocích je ještě brzy, je potřeba aplikovat ty 2 miliony vakcin z dubna) - to by se mohlo stát, že si to zopakujeme ještě jednou.
Vadí mi to kvůli dětem a že nemůžeme ani s nimi na chalupu k lesu, aby to teda mělo echt smysl, když jsou doma. Já mám v dubnu nastupovat do práce, bůhví jestli nějakou budu mít a nepřipustí me. Začala jsem ale chodit a cvičit, zdravější jídlo a hlavně myslet pozitivně, že po těch Velikonocích bude snad lépe. Vadí mi spousta věcí v systému, ale momentálně s tím stejně nic nenadelam, takže se věnujeme dětem.
Ne, cítím se v pohodě. Chybí mi výlety a cestování, ale jinak žádné drama neprožíváme. Výuku zvladame, do práce chodíme, mám pořád v plánu věci na které se těším a nestíhám i v lockdownu. Starší členové rodiny se pomalu ale jistě očkují, venku je hezky, co víc si v téhle situaci přát
Mně by tohle ani až tak nějak zásadně nevadilo, tím myslím lockdown, ono bude už v létě dobře, minimálně relativně dobře, vadí mi, že nemohu do práce, to mě opravdu tíží, Ty chodit můžeš nebo jen částečně?