Cítíte se také beznadějně?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8507
14.3.21 17:29
@Cuddy píše:
Jenže ty nemocnice zahlcen jsou. Jak dlouho bude trvat, než se dostaneme na ty jejich avizované 3tis? To bude měsíce.

Mimochodem já se na to úplné rozvolnění netěším. Já pořád doufám, že se k vakcíně dostanu dřív, než to pustí na zbytek populace plnou palbou. Je to zbytečný risk se zdravím, rok se omezujeme a snažíme nenakazil a pak se to během 2 měsíců, kdy už budou možná i vakcíny, stane téměř nemožné se nenakazil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40425
14.3.21 17:31
@Limi123 píše:
Mimochodem já se na to úplné rozvolnění netěším. Já pořád doufám, že se k vakcíně dostanu dřív, než to pustí na zbytek populace plnou palbou. Je to zbytečný risk se zdravím, rok se omezujeme a snažíme nenakazil a pak se to během 2 měsíců, kdy už budou možná i vakcíny, stane téměř nemožné se nenakazil.

Myslím, že se nakazíme stoprocentně, já tedy podruhé a počítám s tím a dopadnout to může jakkoliv.

Jedině hodně chodit ven, vitamíny, otužovat se atd., abychom to zvládli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22566
14.3.21 17:31
@Limi123 píše:

Ale tohle promoření je jediná možná cesta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2653
14.3.21 17:32

Nerekla bych, ze se citim beznadejne, ale spis je to takovy neprijemny, strasne se to tahne, ekonomika beznadejne upada, deti jsou izolovane…takze tak vsecko dohromady. O me samotnou mi nejde, zvladla jsem uz mnohem horsi veci nez to, ze nemuzu do wellnessu nebo do kina. Spis celkove ta dlouhodoba perspektiva me desi…kolik lickdownu nas jeste ceka, o kolik nas stat zchudne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8507
14.3.21 17:32
@Cuddy píše:
Takto, světlo na konci tunelu nevidím, mrzí mě, že mne utíká čas, po který jsem s dětmi doma a mohli bychom mít rádi aktivit, mrzelo mě, že se nemohlo na lyže. Ale jinak to nijak špatně neneseme, roušky/respiratory nám nevadí, rádi jezdíme na kole, v tom se tedy neomezujeme, jezdíme i do přírody mimo katastr obce, umíme si užít i čas doma. Pomohlo mne, že jsem přestala čekat, až „nám vrátí starý život“, jako jsou kroužky, bazény, zoo, apod a našli jsme si příjemné aktivity v současné době. Velmi oceňuji obec, kde bydlíme, vznikla tu díky rodicum rada her a sifrovacek pro děti, pořád je venku co dělat.

Jaké hry pro děti a kde? A kam jezdíte za hranici obce? Kdyžtak do SZ děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8507
14.3.21 17:33
@Kockazvysocan píše:
Ale tohle promoření je jediná možná cesta.

Není, vakcinace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
14.3.21 17:34
;)
@Anonymní píše:
Holky, hlavně jsem se přišla k vám vypsat…
Situace kolem opatření je značně neúnosná, vidíte některá z vás nějaké východisko? Popřípadě jste schopné tu naší trapnou „šaskarnu“, prosím nenazyvat ani komedií objektivně porovnat s jinými zeměmi, ze západu, z východu, prostě odkudkoliv.
Děkuji za případná slova podpory, už to vážně nedávám.
:hug:
Chapu.
Mela sem pocit, ze se udusim. Proto jsme si dali dovcu v polskych Krkonosich, je to zcela legalni, na vstup staci negativni test nebo dokoncene ockovani.
Je mi ted mnohem lip.
I s hnusnym pocasim :jazyk:
A muzea a aquaparky jsou tady otevreny. Jina planeta mi prijde
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klopotkova
14.3.21 17:37

Tak pořád slibují, že v létě tady bude od různých firem tolik vakcín, že bude pro všechny, kdo bude mít zájem, jen si vybrat. S pěkným počasím víry slábnou, nemají moc šanci. Pokud během dubna se začne rozvolňovat, tak to snad dopadne dobře.
Co se týče zahrádek hospod, tak ty by měli otevřít s nějakým omezením, co myslíte?

• Citovat
  • Upravit
10030
14.3.21 17:39

Beznadějně se necítím, jsem většinu dní na HO s dětma, do práce jdu jednou nebo dvakrát týdně. Mám naštěstí hodně děti, co se umí samy zabavit. Dcerka je v druhé třídě, naštěstí má normální učitelku, co je nezahlcuje nesmyslama. Muž je většinu dní v práci. Vadí mi, že nemůžeme navštívit s dětmi a manželem moje rodiče a prarodiče, protože bydlí v jiném okrase. Taky mi chybí to, že si nemůžeme normálně zajít do kavárny, restaurace nebo muzea.
Na druhou stranu jsem vděčná, že máme nadále práci (i nám zvýšili platy), zdravé a hodné děti a bezproblémový průběh covidu (u manžela).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2455
14.3.21 17:40

Mě už ta situace lehce deptá. Žiji v cizině, byli jsme zvyklí s rodinou jezdit pravidelně do ČR. Ne, že by to nešlo, ale cesta je pro nás komplikovanější a nákladnější kvůli testům. Přináší nám to zbytečný stres. Nedokážu pochopit, jak mohla tak rychle přestat existovat Evropská unie :nevim:. Nemluvím o cestování za památkami, ale o návštěvě nejbližší rodiny v ČR.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35330
14.3.21 17:50

Beznadejne jsem se citila na jare, kdyz jsem musela do prace, v praci na den jednu rousku, kdyz dosly, porad si sam. Nikdo nevedel, co ma cekat. Rodinu jsem poslala pryc a doufala.
Pak jsme meli jeste jedno obdobi, kdy v nasi rodine Covid nepekne zauradoval.
Ted uz se vlastne citim dobre. Jeden clen rodiny uz ceka na druhou davku, dva na termin a my ostatni uz to mame za sebou. Jestli se nam podari jeste nejaky cas zabranit sireni jihoafricke a jihoamericke mutace, tak uz uvidim svetlo na konci tunelu… aspon doufam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8507
14.3.21 17:57
@mroe píše:
Beznadejne jsem se citila na jare, kdyz jsem musela do prace, v praci na den jednu rousku, kdyz dosly, porad si sam. Nikdo nevedel, co ma cekat. Rodinu jsem poslala pryc a doufala.
Pak jsme meli jeste jedno obdobi, kdy v nasi rodine Covid nepekne zauradoval.
Ted uz se vlastne citim dobre. Jeden clen rodiny uz ceka na druhou davku, dva na termin a my ostatni uz to mame za sebou. Jestli se nam podari jeste nejaky cas zabranit sireni jihoafricke a jihoamericke mutace, tak uz uvidim svetlo na konci tunelu… aspon doufam.

Tak to se nám na 100 procent nepodaří. Ale věřím, že protilátky budou aspoň trochu fungovat i proti mutacím. Zatím to vypadá, že minimálně očkování Pfizerem celkem funguje. A ČR má většinu objednanou od Pfizeru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
14.3.21 17:58
@Kockazvysocan píše:
Snažím se žít normálně a využívat výjimky k cestování. Nesouhlasím ani s opatřeními, ani zákazy, natož s tím hnusem na pusu.

patrně nejsi zdravotník z první linie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35330
14.3.21 18:01
@Limi123 píše:
Tak to se nám na 100 procent nepodaří. Ale věřím, že protilátky budou aspoň trochu fungovat i proti mutacím. Zatím to vypadá, že minimálně očkování Pfizerem celkem funguje. A ČR má většinu objednanou od Pfizeru.

proto pisu nejaky cas. Nez stihneme naockovat co nejvic senioru a nemocnych…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
14.3.21 18:12
@Burj Chalifa píše:
patrně nejsi zdravotník z první linie.

Ja s tim taky nesouhlasim :nevim:
Vic skody nez uzitku, a to podstatny se neresi, ani nikdy neresilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit