Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Vybírám druhé auto do rodiny - pro mě. Na cestování na max 20 km vzdálenosti. Představa byla Fabie nebo třeba VW Polo. Vzhledově i podle recenzí na spolehlivost auta mě zaujal Citroen C1. Pro mé nákupy a dojíždění do zaměstnání by byl dostačující a super spotřeba. Jen mě trochu znepokojuje otázka bezpečnosti dítěte na zadní sedačce. Kufr je tak malý…Majitelky mini aut, řešily jste to? Jaký máte na to názor?
Mám jako druhé auto peugeot 107, je to vlastně to samé /Kolíňák/. O bezpečnosti se tady vůbec nedá mluvit. Nedávno mě paní při couvání jen malinko ťukla, ona neměla prakticky nic, já na peugetovi rozbouraný celý předek. Je to jen plíšek, pro dítě absolutně nevhodné.
@Licena Já měla C3, což je o dost větší. Byly s ním takové problémy, že jsme šli raději pak do Škodovky. Manžel už nechce Citroen vidět, jedině, kdybychom bydleli někde ve městě, kde se Škodovky moc kradou. Servis byl proti Fabii taky extra drahý, okolí Prahy.
Obecně čím větší auto, tím bezpečnější, to je prostě fyzika. ![]()
@Helca729 i předek je tak,,papírovej,,? a já řešila jen zadní část
díky..
@Pipi 00 C3 jsem měla také v merku, ale na tu už jsem nečetla takovou spolehlivost a nízké provozní náklady a případný servis jako na C1 - tu majitelé celkem vychvalují. Díky za info
@Luciis173 asi se budu držet mých předešlých favoritů - Fabie nebo Polo. dík
@Licena novější citroeny nebrat, já mám sice cittroena, a le ax z roku pozor mammut, a le ten je nesmrtelnej.. jnak citroeny všeobecně levná auta s hafo elektroniky, ketrá se ráda se*re…
no a u velikosti, prostě malé auto - malé dformační zony, tak to prostě je… jiank se ale přimlouvám za tu fabii či polo…
@Licena píše:
@Helca729 i předek je tak,,papírovej,,? a já řešila jen zadní částdíky..
To auto je opravdu taková větší nákupní taška. Je svižné, málo žere, všude zaparkuji, ALE…Hned jak se nám narodil druhý syn, koupila jsem lagunu.
Klidně bych šla do fabie
. Já svoji krátkou fabii půjčila rodičům a často v ni vozí naše děti a rozhodne nemám strach je v tom nechat jezdit
.
@Licena C1 je šrot, vždyť se do toho i blbě leze, žádný kufr, nic.. pořiď si VG golf nebo polo - držáci, co se týče bezpečnosti, naprosto v klidu ![]()
My měli C2, teda před díětma a manžel to otočil na střechu, auto bylo na odpis, ale deformační zény zafungovaly na jedničku, odnesli jsme to každý „jen“ zlomenou rukou. našestí