Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@ELIbeta @Icestar Právě proto, že je to „koníček“
Koníček je pro mě focení, šití nebo sport. Pes je živá bytost. Ale jo… neřikám nic když je vidět jak je pejsek šťastný a spokojený. Např. strašně chytré a hravé jsou, zde již zmíněné, border kolie… na různých soutěžích je vidět jak si to užívají, jaká je to pro ně hra, jak je to baví. tak prima, jedině dobře, ale když se kouknu na ty prachy co kvůli tomu lítají okolo - proboha
Takhle šťastně si může pejsek hrát na zahradě zadarmo.
Ale prostě - kamarádka chová maďarského ohaře. Má jednu psí slečnu a dvakrát jsem s ní byla na výstavě + dělala nějaké zkoušky. Byla jsem zděšená jak tam ti pejsi byli mnohdy nuceni do něčeho co absolutně nechtěli dělat jen proto, že páníček za to vysolil neskutečný peníze
![]()
Já prostě pejsky vnímám jinak… né jako koníček, ani jako zboží, ani jako životní styl… pro mě je to člen rodiny.
Ale já se tady skutečně nechci hádat…
Názor je prostě jako zadek - každý máme nějaký ![]()
Mě jen prostě vstávají chlupy na těle když slyším čivava nebo yorkšír. Jen v mém nejbližším okolí je 6 takových super páníčků co množí tyhle rasy na kšeft a prodávají za neskutečné peníze. Kamarádka od jednoho tady známého kdysi koupila za 4tis. právě yorkšírku a je pochopitelně marod na nohy, na zuby, na páteř… na všechno možný. Protože tyhle rasy jsou prostě strašně oblíbený a tak je majitelé množej a množej mezi sebou navzájem. Konkrétně tenhle, promiňte mi, IDIOT! Jednu fenku připouší pravidelně s jejím bráchou a jejím synem! Bych je propleskla fakt. A koupí takového psa se jen podporují aby v tom pokračovali ![]()
@FreeLady12 a takový pes nemůže být člen rodiny? To je na každém, někdo výstavám propadne a baví ho to. Někdo chce jen mazlíka ale určitou rasu. průser je když někdo chce určitou rasu ale bere bez PP. vzhledem k tomu kolik je inzerátů na psy bez PP tak je hodně lidí co berou psy bez pp
. Pak zakládají různé diskuze ale to už je pozdě něco řešit, chtěli ušetřit ![]()
Jenom aby nedošlo k omylu - určitě chci pejska s pp, z kvalitní chovatelské stanice. Žádný dárek pro dítě to nebude
Koupíme si ho asi až na jaře, času na vybírání chovky mám dost. Zatím vybírám plemeno, čivava vede ve vzhledu, jork v ne-línání ![]()
@Makaronka1
já taky vždy chtěla štěně na jaro, ideální čas
. Chce to zjistit kde mají v plánu štěnata a pak dle toho vybrat
nelínání je docela výhoda
![]()
@FreeLady12 píše:
@ELIbeta @Icestar …jak je to baví. tak prima, jedině dobře, ale když se kouknu na ty prachy co kvůli tomu lítají okolo - proboha![]()
Takhle šťastně si může pejsek hrát na zahradě zadarmo.
Může. A bude, pokud to bude pejsek zdravý a té správné povahy. No a o to se tu snaží svědomití chovatelé, co se drží standardů, pečlivě vybírají, psy prověřují ve sportech i na výstavách a platí horentní sumy za různá zdravotní vyšetření, aby štěňátka byla co nejlepší, nejkrásnější, nejzdravější a těmi nejlepšími parťáky.
Když se to dělá dobře, výsledky jsou vidět, peníze ne. V opačném případě jde o kšeft a rozumný člověk to nepodpoří. Ani při argumentu „ale já nechci chodit na výstavy“.
Ja mam 5 let starou civavi slečnu Eni a nevymenila bych ji za nic…je úžasná, přátelská ale boji se psu…