Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Já jsem brala Clostil 3.-7. den, takže trošku dřív než ty a ovulaci jsem měla až kolem 15. dne. Ty jsi 11 DC, 7mm sice není žádná hitparáda, ale na druhou stranu, pokud bys to měla jako já, tak by ovulace přišla kolem 17. dne a to by folik ještě mohl dorůst. Já bych UTZ nevzdávala zkusila ho dejme tomu 14. den. Držím palce!Jo, brala jsem 1-0-0.
Ahojky, taky bych ještě neházela flintu do žita. Mě se podařilo otěhotnět hned na první pokus díky clostíku, ale pak jsem spontánně potratila, no a pak se zadařilo až na šestý pokus braní clostilu
. Taky jsem měla hodně pozdě ovulku. Držím palce ať se brzy dočkáš, vím jaké to je ubíjející to čekání
Ahoj kytko007 ![]()
a jak často a jak dlouho jsi cvičila? Já jsem měla to štěstí, že mně zabrala nádherně a od té doby, co cvičím mám pravidelné cykly a přitom jsem neměla ani ovulaci, ani menstruaci a k tomu jsem měla polycystické vaječníky. Nyní je vše v naprostém pořádku. Z toho důvodu sem také píšu tip
Mně nastartovala cyklus hned po víkendovém semináři a pak už se to jen zlepšovalo a zlepšovalo
A to si se mnou nevěděli doktoři 1,5 roku rady
Clostil mi sice pomohl k jedné ovulaci, ale zase mi snížil děložní sliznici, takže na otěhotnění nebyla šance. Teď mám krásnou ovulaci a děložní sliznici připravenou, až si začneme s manželem miminko „intenzivně přát“
Přeji vám všem hodně štěstí, ať už si zvolíte jakoukoliv cestu ![]()
Deli82, cvicila jsem 2× tydne od unora 2008 do rijna 2008, coz je dost dlouha doba na to, aby to zabralo. K tomu jsem vyzkousela gynex, femigard, akupunkturu, aloe a asi tak vagon caju
Proste se to nepovedlo. Dr. mi rikal, ze tyhle alternativni metody pomuzou pri mensim problemu. Ja mam hodne silne PCO, ale bez vnejsich priznaku (mam jen zvetsene vajecniky, cysty na nich + oligomenarhea), takze na me ani nezabral metformin pro snizeni cukru v krvi, zatimco ostatni po nem vesele tehotnely. Sla jsem bez kecu do te injekcni stimulace a ta byla uspesna docela rychle.
Tak to je zajímavé, je teda fakt, že já jsem ze začátku cvičila úplně každý den, takže jsem to tělo hodně intenzivně nastartovala, teď cítím, že mi stačí zacvičit si 2× za týden a vše je úplně OK. Já jsem byla ve dvou pražských CAR a ani v jednom mi nepomohli, jako jediné řešení viděli IVF, ale to jsem nechtěla i vzhledem k tomu, že mám Leidenskou mutaci, takže dispozice ke krevním sraženinám a nemůžu mít hormonální substituční léčbu(i přes to mě na IVF stále posílali). Jak mi potvrdil můj gynekolog, tak moje tělo dalo jasně najevo, že nemám mít žádnou substituční hormonální léčbu a sám byl rád, že mi pomohla HJ a nemusím tak nic brát. Jakákoliv terapie je velmi individuální, proto u každé z nás jiné výsledky. Já jsem po 6ti měsících cvičení HJ otěhotněla, ale v 6tt jsem potratila, od té doby se s manželem chráníme,tak miminko zatím nemáme, ale když jsem byla naposledy na prohlídce, tak bylo všechno úplně v pořádku
No jsem jógový nadšenec ![]()
Ještě se zeptám, jestli jsi v době, kdy jsi cvičila, brala nějaké hormony? Já mám totiž zkušenost, že když jsem brala různé Provery a Clotily, tak mi nezabírala ani akupunktura a hned jak jsem všechno vysadila, tak na akupunkturu nedám dopustit a cvičit jsem začala taky bez prášků.
Prestala jsem cvicit v dobe, kdy jsem zacala injekcni stimulaci. A ano, otehotnela jsem poprve po intenzivnim piti caju, ale velice zahy to skoncilo. To nepocitam jako uspech. Uspech je zdrave donosene dite ![]()
Mne lektorka te HJ rikala, ze to 2× tydne staci a ze to nemam cvicit bez ni.
Ted mi kamaradka nabizela nejakou specialni masaz spojenou s pitim nejake tinktury a pry to ma hodne dobre vysledky. Aktualne o dalsi dite neusiluju, tudiz do toho zatim nejdu. Az ten cas prijde, asi to bude prvni, co zkusim.
A jeste poznamka - ziju mimo CR, do CARu jsem chodila take mimo CR. A co jsem tak na vsech ceskych forech vypozorovala, je to tlaceni do IVF v ceskych CARech velice rozsireny trend. Jasne, vyresi to problem a panum doktorum z toho relativne rychle kapnou slusny prachy. Ono to neni vzdycky potreba, ale maloktery nedobrovolne bezdetny par prokoukne tu jejich marketingovou strategii ![]()
S Leidenem pochopitelne neprichazeji hormony v uvahu, to chapu. Ale pro ostatni je ta injekcni stimulace schudnejsi cesta jak IVF.
holky dekuju vam,uz jsem se z toho trochu vyspala
ale stejne mne to sejri
hold musim zase cekat a cekat a cekat
![]()