Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky…ale i otec, který se vypaří ze života dítěte po narození a pak si najednou po letech vzpomene že je otec, tak co s tím???
Kolikrát tady čtu–je to otec, musíš mu umožnit kontakt…
I když dávno prcek neví, kdo že ten chlap je…
Zakladatelko…šla bych za babičkou…a tam začala…
@Melody 4 píše:
A pak babička, ona se o něj stará od dětství, určitě je už něco jak její syn, má ho ráda, on má rád jí… Víš jak jí to bude trhat srdce, když si ho vezmeš zpátky? Jak to tomu klukovi chceš vysvětlit? Myslíš, že to pochopí?
Nereaguji přímo na tebe, tahle myšlenka se tu vyskytla několikrát…
Já nějak nechápu, že u ženy dost lidem přijde normální, že po 3 letech, kdy dítě neviděla a neplatila na něj by se měla snažit do dostat do péče, když to dítě je u svého otce… kdyby se takhle choval chlap, tak je to zmetek největší a podle většiny tady nemá málem ani právo své dítko samostatně vídat ![]()
Takže zakladatelko ano, kontaktovala bych babičku a snažila se s dítkem zpět navázat vztah, ale podle mě nemáš „právo“ na víc, než na to být ten druhý rodič, který ho nemá v péči a bude s dítkem o víkendech.
Každej má nárok na novou šanci když o ní bude opravdu stát..
pořád jsi jeho máma a jestli cítíš že jsi připravená tak do toho jdi!!!
Mě by jen zajímalo PROČ jsi ho tři roky neviděla? To je dost dlouhá doba na to, aby se šlo třeba na procházku nebo oslavily narozeniny.
Jak chceš dokázat, že si to zase nerozmyslíš a že momentální stav není jen tvůj rozmar?
Připrav se, že i takové otázky přijdou ![]()
@j.a.n.i1 píše:
Já nějak nechápu, že u ženy dost lidem přijde normální, že po 3 letech, kdy dítě neviděla a neplatila na něj by se měla snažit do dostat do péče, když to dítě je u svého otce… kdyby se takhle choval chlap, tak je to zmetek největší a podle většiny tady nemá málem ani právo své dítko samostatně vídatTakže zakladatelko ano, kontaktovala bych babičku a snažila se s dítkem zpět navázat vztah, ale podle mě nemáš „právo“ na víc, než na to být ten druhý rodič, který ho nemá v péči a bude s dítkem o víkendech.
Souhlasím ![]()
Nedočítám diskuzi, ale můj názor je, že čím dřív to uděláš, tím pro syna líp. Ano, nezná tě, ale to by mi tak tragické nepřišlo. Mám skoro pětiletého syna a děti v tomhle věku berou hodně věcí jako fakt, neřeší to. Koneckonců mu můžete říct zatím cokoli, pokud mu už něco neřekli (proč jsi byla pryč). Bude to určitě trvat, budete si k sobě muset najít cestu, ale rozhodně bych nečekala někdy do puberty. To budeš muset řešit mnohem větší výčitky z jeho strany - od 5 let jsi věděla, že tam jsem, tak proč jsi za mnou nepřišla atd.
Ale samozřejmě musíš být rozhodnutá, že to je na furt. A zkus to třeba přes otce dítěte, když nechceš přes babičku - nebo prostě přes někoho, s kým bude pro začátek nejrozumnější řeč. Naklusat hnedka se sociálkou mi taky nepřijde úplně OK. Šla bych na to mírně, i nějaký ten popel na hlavu bych si nasypala
Přece jen by bylo dobré, aby i oni věřili, že to myslíš vážně a že ses změnila. Pak se vám bude líp spolupracovat a i oni ti pomůžou najít k malému cestu.
@j.a.n.i1 píše:
Já nějak nechápu, že u ženy dost lidem přijde normální, že po 3 letech, kdy dítě neviděla a neplatila na něj by se měla snažit do dostat do péče, když to dítě je u svého otce… kdyby se takhle choval chlap, tak je to zmetek největší a podle většiny tady nemá málem ani právo své dítko samostatně vídatTakže zakladatelko ano, kontaktovala bych babičku a snažila se s dítkem zpět navázat vztah, ale podle mě nemáš „právo“ na víc, než na to být ten druhý rodič, který ho nemá v péči a bude s dítkem o víkendech.
Taky souhlas!!! Svoji šanci na plnohodnotnou výchovu už jsi prošvihla, bohužel pro Tebe ![]()
@j.a.n.i1 píše:
Jo, to zas jako určitě! Najít cestu ano, ale rozhodně bych ho teďka nervala k sobě do péče. To má případně čas.
Začala bych návštěvama u nich, společné procházky, až tě trochu pozná, tak třeba víkend, dovolená. Prostě druhý rodič, jak po rozvodu…
Domluvit se z babičkou. Ta nejlépe ho zná. Postupně třeba společné návštěvy. Tím nic nezkazíš. Babička ho snad vede k tomu, že není jeho maminka a kluk klidně může čekat, kdy tě pozná. Rozhodně bych mu však nebrala zázemí, pokud si jednou vzpomeneš, že ho najednou chceš mít v péči.
No…nečetla jsem celou diskuzi, takže to budu možná opakovat.
Ano, zkusila bych syna kontaktovat.Ale rozhodně přes babičku a otce. Sociálku bych z toho vynechala. S babičkou a otcem bych domluvila nějaké návštěvy, výlety, společné akce. Ať má malej čas tě nějak nenásilně vstřebat a přijmout. A upřímně myslím, že můžeš být ráda, když to takhle dopadne
Tak, když to tu tak čtu tak všechny maminky jsou ideál. Všechny se dětem věnujete na plný plyn, žádná v životě neudělala chybu. Copak, když člověk udělá v životě chybu tak tím vše končí. Nemá nárok na nový začátek, vše zkusit znovu a jinak lépe. Zvlášť, když byla zakladatelka ještě sama dítě…to by jste opravdu i své dceři tohle poradili? Opravdu tomu nerozumím a je mě z toho smutno.Ano udělala chybu, ale chce vše změnit…postavila se na vlastní nohy. Babičce už taky roky naskakují a co bude jednou dál? V tomto případě bude ještě asi babička mladší, ale i tak…tohle nikdo neřeší. Že by třeba jednou klučík skončil někde v domově. Samozřejmně odejít může i rodič…
Zakladatelko za mne Ti přeji pevný start no nového začátku. O synka se zajímej, ale opravdu raději vyhledej v místě bydliště odborníky…na sociálce Ti určitě poradí. Nečekej hned zázraky a hlavně nevzdávej to po prvním neúspěchu. Bude to na delší dobu, ale věř, že si k sobě cestu najdete a jednou budeš skvělá máma. Máš ještě dost času klučíkovi vše vynahradit. Samozřejmně by asi nebylo dobré obcházet babičku a dělat ji něco natruc…teď musíš poslouchat všechny kolem sebe, co klučíka znají lépe.
Všem ostatním se omlouvám za názor, ale já to tak cítím. Dítě netýrala, neubližovala mu…chyba byla spíše u jejich rodičů ve výchově.
@vercadr Malinko přehlížíš skutečnost, že dítě žije se svým biologickým otcem…
@j.a.n.i1 Ale zakladatelka psala, že se moc nestará…občas vyzvedne ze školky. Spíše to na mne působí, že bydlí u maminky a malého bere jako součást. Samozřejmně něco jiného je pokud je mezi nima vztah. Potom nechápu proč by ho neměl on ve své péči.
@vercadr píše:
@j.a.n.i1 Ale zakladatelka psala, že se moc nestará…občas vyzvedne ze školky. Spíše to na mne působí, že bydlí u maminky a malého bere jako součást. Samozřejmně něco jiného je pokud je mezi nima vztah. Potom nechápu proč by ho neměl on ve své péči.
Coz zakladatelka vzhledem, k tomu, ze syna 3 roky nevidela, vubec nemuze posoudit, jak se stara ci nestara.
@Cuddy píše:
Coz zakladatelka vzhledem, k tomu, ze syna 3 roky nevidela, vubec nemuze posoudit, jak se stara ci nestara.
Bereš mi to z klávesnice.