V patnácti jsem měla dítě, 3 roky jsem jej neviděla

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
101532
23.1.14 11:04

@vercadr A napsala bys tohle o matce samoživitelce bydlící se svou mámou :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1581
23.1.14 11:04

Každý má právo na druhou šanci. V 15-ti letech jsi měla dítě proboha…to se člověku bouří hormony a neví pomalu co sám se sebou dělat natož s dítětem. Ano, můžeš si za to sama a ano, nechovala ses zodpovědně. Zachovala ses jako dítě - sobecky. Ale teď jsi dospělá, soběstačná a pokud z celého svého srdce bez jediné pochyby věříš, že si připravena stát se matkou - byť nevíš, co to obnáší, je to dřina. Máš vyřešené, kdo ti jej pohlídá, když bude nemocný a ty budeš muset do práce? Kdo jej vyzvedne ze školky-školy když ty nebudeš moct? Co s ním budeš dělat přes prázdniny co nebude chodit 2m do školy? Máš peníze na kroužky a tábory? Podle mě nikdy není pozdě se do jeho života zapojit, ale čím dřív to uděláš, tím lépe pro něj. Každé dítě potřebuje mámu, ty jsi z jeho života odešla, protože jsi byla špatná máma, ale teď se dle tvých slov cítíš připravená, tak zatni zuby a do toho. Buď dobrou mámou co lituje toho, co udělala jako hloupé dítě. Pro malého to bude ze začátku podle mě matoucí a těžké, ale pořád jsi jednou jeho máma a on tě bude milovat. Doporučuji kontakt babičky a dítěte u dětského psychologa. On Vám pomůže a poradí jak na něj, aby to pro něj bylo co nejlepší. A pokud babička a otec chtějí pro malého to nejlepší, pomůžou ti s ním navázat vztah. Držím palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
420
23.1.14 11:09

@aklusim Napsala jsi to velmi krásně. A hlavně neskutečně pravdivě. Také ji moc držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
23.1.14 11:11

Osobně si myslím, že pokud má dítě 5 let, že šance tam je na vytvoření vztahu..
Nekolkrát jsem měla pustěné tu ČT tu POštu pro tebe a pokaždé děti říkaly, proč se rodič neozval během života, proč někdy až v 18… myslím, že pokud to zakdlatelka myslí vážně, upřímně, a půjdou na to všichni pomalu, tak by se to mělo upravit..
Navic jáb ych teda nesoudila 15 letou holku, že někde neviděla dítě, a kdoví jak to všechno bylo, i ta babička mohla všechno možné dítěti říc, to je těžko, myslím si, že by měli dostt šanci.
nemusí hned přijít a říct narovinu jsem tvoje máma.. ono stejně časem se dozví, že ho vychovává babička - on jiných, lidi jsou zlý, tak proč to nezkusit napravit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
420
23.1.14 11:14

@j.a.n.i1 Tak teď Ti moc nerozumím? Nevidím nic špatného natom, když je matka samožiitelka a bydlí s mámou. Aha, to jsi asi myslela toho tatínka. Zakladatelka o něm moc nepsala, jen z toho co napsala tak vycházím. Pokud by byl opravdový táta, tak to se omlouvám. Ale z tohoto to na mne působí, že ani on moc zájem nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5578
23.1.14 11:16

Určitě máš právo na to, aby jsi ho vídala, ale nemůžeš čekat, že si ho vezmeš do péče a bude vše, jako by to před tím, nikdy nebylo. Kolem mně je konkrétní případ, jen matka měla 18 a odešla od svojí dcerky a stará se o ní její matka ( malé babička ), dala se po nějaké době trochu do pořádku, malou navštěvuje, bere si jí na víkend apod., ale malá zůstává u babičky, nastoupí v jejím místě bydliště do školy apod. Malá má 5 let, takže nic není nemožné, jen je to psychicky určitě náročn, jak pro dítě, tak pro matku, takže to je o velké trpělivosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5578
23.1.14 11:17

Omlouvám se za překlepy, nějak mi blbne klávesnice :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4750
23.1.14 11:22

A kolik je otci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
915
23.1.14 11:23

Já moc na druhé šance nevěřím, nebo alespoň ne v tomto případě. Pokud je díte s babičkou a otcem spokojené, nechala bych to tak. Podle mě nemáš právo už teď do jeho života vstupovat a převracet ho. Možná, že si říkáš, že si měla na chybu v 15ti právo, ale tohle je něco, co jsi mohla dalších 5 let napravit. To už není chyba, to je trvalé selhání a za to se bohužel platí vysoká daň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101532
23.1.14 11:24
@vercadr píše:
@j.a.n.i1 Tak teď Ti moc nerozumím? Nevidím nic špatného natom, když je matka samožiitelka a bydlí s mámou. Aha, to jsi asi myslela toho tatínka. Zakladatelka o něm moc nepsala, jen z toho co napsala tak vycházím. Pokud by byl opravdový táta, tak to se omlouvám. Ale z tohoto to na mne působí, že ani on moc zájem nemá.

Ano, napsal to někdo, kdo opusit své dítě a 3 roky ho neviděl… pokud by toto napsal otec, který od rodiny odešel, taky by se to automaticky bralo za pravdivé? Pochybuju, kor tady, myslím velkou část reakcí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101532
23.1.14 11:27

@páájaa2 Tak vstupovat rozhodně ano, ale nečekat, že ho dostane do péče, prostě se snažit co nejlépe plnit funkci toho druhého „rozvedeného“ rodiče. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jemys
23.1.14 11:28

Já bych druhé šanci věřila. Ale chce to fakt pomalu, postupně, ať to není pro dítě šok. A musí být opravdu rozhodnutá, že teď už bude matkou, že se situace nebude opakovat. Že dítěti už v budoucnu neublíží. Pokud má život v pořádku a má to v sobě takhle vyřešený, klidně bych v budoucnu byla i pro, aby s ní dítě opět žilo. Ale opravdu to nemůže být žádná hurá akce

• Citovat
  • Upravit
5578
23.1.14 11:29
@Jemys píše:
Já bych druhé šanci věřila. Ale chce to fakt pomalu, postupně, ať to není pro dítě šok. A musí být opravdu rozhodnutá, že teď už bude matkou, že se situace nebude opakovat. Že dítěti už v budoucnu neublíží. Pokud má život v pořádku a má to v sobě takhle vyřešený, klidně bych v budoucnu byla i pro, aby s ní dítě opět žilo. Ale opravdu to nemůže být žádná hurá akce

Souhlasím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
23.1.14 11:33

Dělej, jak myslíš, jen aby to nedopadlo tak, že kluk najde ztracenou mámu, ale díky dospělácký hašteřivosti zas přijde o tátu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
10219
23.1.14 11:39
@Anonymní píše:
@AngelLilly Na malého neplatím od mojí plnoletosti uplynuly 2 roky a stále neproběhl, žádný soud. Já ani ona babička jsme to k soudu nedávaly a soc. evidentně také ne :nevim:
Otec malého s nimi žije, stará no…zapojuje se. Občas ho vyzvedne ze školky, „pohlídá“@Aletheia O deníčku přemýšlím, ale sbírala jsem odvahu jen na to napsat to sem do diskuse.
Jinak opravdu mi jde o blaho malého a ne vubec o mě. Jasně, že to bolí, ale i když jsem byla mladá napáchala jsem to z velké části já :/

A musí s tebou žít? Nemůžeš si ho brát zatím na víkendy a časem se uvidí? Ale chtělo by to asi pořešit na sociálce a stvrdit u soudu. Určitě není vhodné ho vytrhnout od někud kde žije a je tam spokojený (pokud tam je spokojený).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí