V patnácti jsem měla dítě, 3 roky jsem jej neviděla

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
10905
23.1.14 17:34

@ynax Upřímně, pořád mi přijde lepší zkusit s dítětem navázat kontakt i s rizikem, že se to nepovede, než se na to vykašlat, protože nevím na 100 %, že to vyjde. (Logicky vzato, dopředu nikdy nikdo neví, co vyjde nebo ne.) Odhodlání a nejlepší vůle tam být musí, ale to podle všeho zakladatelka má.
Asi jsem trochu bezcitná, ale pokud děcko bude pár týdnů nebo i měsíců navštěvovat „teta“ a pak přestane, tak se z toho děcko nezblázní. Když se mu odstěhuje oblíbená sousedka nebo hlídací paní, má to stejné. Selhání v „seznamovací fázi“ mi nepřijde až tak fatální.
A pokud se to dostane k něčemu intenzivnějšímu, tak pravděpodobnost selhání klesá - to už je člověk motivovaný úžasností dítěte a námahou, kterou do toho dal.

Když si vybavím lidi, kteří hledají svoje biologické rodiče, i když třeba měli harmonické zázemí jinde (adopce, pěstouni, příbuzní), tak mi připadá potřeba mít matku neoddiskutovatelná. Myslím, že v tomto případě riziko nepřevyšuje benefity :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
23.1.14 19:00

@Knihomyš ale já ji nezrazuji, jen je potřeba ji nemazat med kolem pusy, jaké to bude skvělé, ale aby počítala s tím, že to nemusí vyjít, že ji dítě bude třeba odmítat…prostě musí vědět, že když do toho půjde, musí být o tom na 100% přesvědčená a musí unést i případnou horší stránku s tím, aby neutekla hned při prvních problémech

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8781
23.1.14 19:05
@Cuddy píše:
A opravdu to tak je, ze i babicka dostava penize? Mam dojem, ze to zrusili, protoze se s tim smelilo. Ale mozna, ze to byl jen navrh.

Pokud ho má babička v opatrovnictví, tak by peníze dostávat měla. Proto jsem se hned na začátku ptala, jestli platí zakladatelka alimenty. Je to celé zvláštní, že se to nějak neřešilo přes sociálku.
Protože babička měla mít správně malého do 18ti let zakladatelky a pak by automaticky měla pokračovat v péči zakladatelka. Pokud to tak ale nebylo (jakože nebylo), dítě tedy zůstalo v péči u babičky a babička by měla dostávat určité peníze a zakladatelka by měla platit alimenty.
Ale tam je to celý nějaký divný :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.1.14 18:44

@ynax Tady zakladatelka. Já si to nemaluji vubec růžově, ano rozhoduji se, ale ne kvuli tomu jestli já chci, ale kvuli malému, aby cítil dobře, abych ho celého nerozhodila.

Uplynul rok od dohody co jsme se domluvily, na tom, že za rok se to zkusí a proto se ted ptám i na názory druhých.

Malého má babička v opatrovnictví, pěstounská péče je něco malinko jiného.

@AngelLilly Jak píšeš, s těma penezma je to divný, ale žádný soud neproběhl a nikdo nic neřeší, možná to po mě budou vyžadovat zpětně.

Nechci tu toto téma rozebírat, ale neodešla jsem od nich z duvodu, že by na mě „tchyně“ byla zlá nebo něco podobného, ale ex přítel mě mlátil..a upřímně je to neco hrozného pro dospělého člověka, ale chodit s monoklama a modřinama v 15ti, 16ti letech..hold jsem neměla ty možnosti a ten rozum na to, to řešit jinak. Ale opravdu toto téma rozebírat nechci. Pouze to píši pro upřesnění

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.1.14 18:59
@Anonymní píše:
@ynax Tady zakladatelka. Já si to nemaluji vubec růžově, ano rozhoduji se, ale ne kvuli tomu jestli já chci, ale kvuli malému, aby cítil dobře, abych ho celého nerozhodila.

Uplynul rok od dohody co jsme se domluvily, na tom, že za rok se to zkusí a proto se ted ptám i na názory druhých.

Malého má babička v opatrovnictví, pěstounská péče je něco malinko jiného.

@AngelLilly Jak píšeš, s těma penezma je to divný, ale žádný soud neproběhl a nikdo nic neřeší, možná to po mě budou vyžadovat zpětně.

Nechci tu toto téma rozebírat, ale neodešla jsem od nich z duvodu, že by na mě „tchyně“ byla zlá nebo něco podobného, ale ex přítel mě mlátil..a upřímně je to neco hrozného pro dospělého člověka, ale chodit s monoklama a modřinama v 15ti, 16ti letech..hold jsem neměla ty možnosti a ten rozum na to, to řešit jinak. Ale opravdu toto téma rozebírat nechci. Pouze to píši pro upřesnění

Také mám dítě v opatrovnictví a peníze dostávám stejné jakou pěstoun. Protože opatrovník se o to dítě stará, ale je to jen po dobu nezbyteně nutnou. To jen pro upřesnění.

• Citovat
  • Upravit
3359
25.1.14 14:16

Četla jsem jen úvodní příspěvek. Já bych to určitě neřešila přes sociálku, ale s rodinou, kterou malý má. Taky kdyby to bylo mé dítě, rozhodně bych tam „nenakráčela, tak tady mne máte“. Ale zajímala bych se zda bych mohla za synem docházet - to znamená ho vidět, ze začátku třeba co týden, postupně častěji. Také myslím, že by byla lepší ze začátku neutrální půda, hřiště, mateřské centrum… Rozhodně bych zainteresovala babičku a tatínka a domluvila se, že všichni budeme (i syn) docházet k psychologovi. Je třeba postupovat opatrně, ať z toho malý nemá v hlavičce guláš. Taky by jsi asi měla vědět čeho chceš „dosáhnout“. Já bych to v tomto věku viděla na pravidelný styk, případně pokud by to šlo velmi dobře, tak střídavou péči. Rozhodně bych svému dítěti neudělala to, že za každou cenu budu chtít, abych ho měla doma - tím by jsi napáchala víc škody než užitku - pokud ti o něj opravdu jde necháš ho doma a budeš máma na sobotu a neděli :nevim:. S tím, že by do budoucna věděl, že má u mne dveře otevřené a že o něj moc stojím. Myslím, že úplně odejít z jeho života není dobré pro nikoho - tedy pokud nejsi fakt nějaké pako. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
25.1.14 15:00

Já bych zakladatelce navrhovala, že by mohla zkusit fungovat pravidelně jako „paní na hlídání“ - ráno vstát dřív, zaběhnout k babičce a odvést dítě do školky, odpoledne vyzvednout ze školky (tatínek zřejmě tuhle činnost dělá jen proto, že ho k tomu babička dokopala), nachystat mu svačinu, jít s ním na hřiště, strávit s ním několik hodin a večer ho odvést babičce. Když bude mít zakladatelka dítko pravidelně pár hodin u sebe, tak zjistí, zda chce a zvládne víc, nebo zda jí tenhle styk s dítětem stačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1223
25.1.14 15:50

@alifie Dobrý nápad ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.1.14 16:31

@alifie Děkuji za výborný nápad, toto řešení mě nenapadlo :kytka: