Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@jonečka píše:
Právě že peněz má více než dost a nic pro něj neznamenají, je to takový bohém. Láhev nějakého dobrého pití mě také napadla a to asi i nejvíce ocení. Ale kdyby měl někdo nějaký nápad, co jiného, budu ráda
jako jestli je bohem tak bych asi fakt volila nejaky zazitek… treba degustacni menu pro dva do nejaky fajn restaurace. nebo pro nej nejaky sportovni zazitek a pro manzelku nejakou fajn masaz na rozmazleni ![]()
Pejska
nebo jiné zvířátko. Nebo mu nechat namalovat obraz, tedy jeho portrét podle fotky, resp. společné fotky. Pokud jsou opravdu prachatí, tak tady půjde spíš o to pobavit…
@Anik tak zvire je ten nejhloupejsi darek, my ho dostali a popravde jsme vubec netusili, co s tim zviretem mame delat, protoze bychom si ho nikdy neporidili. Bylo to spis neprijemne, nez prijemne prekvapeni.
Jinak k tematu, mne osobne byly penize ke svatbe trosku neprijemne, mame jich dost a nerada dostavam penize od lidi, kteri jsou na tom hure nez my. Proto me daleko vic potesily originalni dary, jako na zakazku vyrabena misa, ci vikendovy pobyt. Stejne tak by me potesilo degustacni menu nebo zazitek, jak tu zaznelo vyse. Penize z obalek jsme s manzelem vybalovali az nekolik dni po svatbe a oba jsme z toho byli velmi rozpaciti.
@Ernais
tak musím toho člověka trošku znát a vědět jestli si to můžu dovolit či ne. a opravdu to nemusí být zrovna pes…
V albi maji takove blbinky a maji i se svatebni tematikou tak koupit tam neco a pridat bankovku.
@Anik kdyby ti lide zvire chteli, tak si ho davno poridili. A chapu, ze se nemusi jednat zrovna o psa, to je mimochodem snad ta nejhorsi varianta, ale treba o prase na porazku a i to dokaze zkazit naladu. Protoze kdyz bydlis v domku s pestenou zahradou, tak to prase nemas ani kam umistit, nez ho zabijes. Myslim, ze jakekoliv zvire vetsinu lidi spis nepotesi, takze mi to prijde jako opravdu spatna rada.
Dávat peníze jako svetebni dar movitým lidem je totální trapas! Neocení to, naopak si to můžou vyložit špatně, opravdu, ale opravdu se tím akorát shodíte.
Lidé co peníze mají, většinou neočekávají že se jim náklady na svatbu vrátí. Peníze se jako svatební dar dávají jen v případě, že si o to novomanželé řeknou. Že je někdo movitý, neznamená že mu neudělá radost i něco co si může běžné dovolit koupit. Dary nejsou o tom, aby někdo dostal něco na co nemá.
Volila bych něco, čím jim ukážete že je znáte a víte co jim udělá radost.
Klidně nevšední zážitek, romantický pobyt. To že má někdo prachy neznamená, že si neužije romantický večer v maringotce třeba. Takové uvažování nechápu. Jako že má prachy, tak musí dostat pobyt minimálně v pětihvězdičkovém hotelu jinak to pro něj nebude dost dobré?
Investiční alkohol je taky dobrý nápad, pokud víte že je ženich fanda. Společný kurz vaření, jestli mají rádi jídlo. Kuchař do domu.
Když se ženil švagr, je to známý podnikatel co si opravdu může koupit cokoli, koupili jsme mu 5000km ve vlaku, otevřenou jízdenku. Už jen to plánování cest je zážitek. Je fanda do vlaků a je fuk že si může koupit svoji lokomotivu, tohle ho prostě potěší.
Anonym, rodina, peníze. Díky za pochopení.
@Anik píše:
@Ernais
tak musím toho člověka trošku znát a vědět jestli si to můžu dovolit či ne. a opravdu to nemusí být zrovna pes…
Nenapada me jedine zvire, ktere by se dalo nekomu darovat jako prekvapeni, kdyz si ho vyslovne nepreje.
Pokud je to movitý člověk, tak bych peníze fakt nedávala. Udělala bych nějaký koš vybraných laskomin a alkoholu. Záleží na tom, kolik do toho chcete investovat.
@malákráličice
Proč vyloženě nepřeje? proto právě píšu o tom, že samozřejmě musím vědět co si komu můžu dovolit. mám v okolí lidi, kteří zvíře nemají jen proto, že se k tomu prostě nedokopali, ale kdyby ho dostali, tak ho v pohodě skousnou.
Tak třeba nějakou sadu na erotické hrátky,,,se novomanželům třeba může hodit
ale zase, je potřeba vědět co komu.
Mně zas příjde trapné dávat takovýmto lidem peníze, to bych se skoro styděla.
@Anik medzi urobiť radosť darom a skousnout je ooooooooobrovsky rozdiel.
My sme ešte objednávali skupinu, ktorú mal rád oslávenec a bolo to prekvapenie. Ale to nie je úplne vhodné na svadbu.
Omlouvám se zakladatelce, opravdu jsem tu nechtěla vyvolat téměř hádku
hezký den
Sazenici stromu, který si budou pak moct zasadit (klidně i za vaší asistence a pokud by nevěděli, kam ho zasadit, můžete se domluvit i někde v okolí svatební oslavy, jestli byste ho tam někam nemohli jít zasadit, třeba druhý den). Ale samozřejmě se to nehodí vždy. Ale známí takhle strom dostali a mně by se to taky moc líbilo. ![]()
Ale je to trochu odvážný nápad. Obecně movitým lidem ke svatbám/narozeninám atd. dáváme třeba něco z těch fotek, chce to práci, po těch fotkách z různých starších akcí popátrat, ale většinou to fakt překvapí a potěší. Ale spíš bych byla pro nějaké hezčí album, než obraz, to si každý na zeď nepověsí.
Peníze bych v tomto případě nedávala a to zvíře je teda kolosální blbost.
@jonečka píše:
Prosím o radu. Manželův bývalý šéf nás pozval na svatbu. Jedná se o opravdu velmi movitého člověka, který všechno má a nic nepotřebuje. Neměl byste někdo nějaký nápad, co dát jako svatební dar? Děkuji
Vidle, kdyz ma tolik penez
![]()
Ted vazne, dala bych penize.