Co dát vedoucí diplomky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6664
22.11.17 11:30
@Anonymní píše:
Víte co, ale děkuji Vám, že jste mi otevřely oči. Teď vidím, že jsem divná. Když to zatím nikdo nikomu nedal. Musím se nad sebou zamyslet. Asi to beru fakt moc osobně. Nevnímám ji až tak, jako učitelku, ale někoho blízkého, co mám ráda.

Osobně si to neber - psaly jsme tu názor na otázku „co říkáte na obdarování vedoucí DP zlatým řetízkem“, ne na Tebe a už vůbec jsme nikdo nepsal, že jsi divná. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.11.17 11:34

Vedu diplomové a bakalářské práce 15 let, troufám se říct, že se všem studentům věnuji nadstandardně, ale za celou kariéru jsem žádný dárek neobdržela. Je to součást mé pracovní náplně, jsem ráda, když mi pak studenti poděkují. Neumím si představit, že by mi někdo dal zlatý náramek (odhlížím od toho, že zlato ani náramky nenosím), to bych snad ani nemohla přijmout. Něco v přiměřené ceně snad ano, ale je to divné. Květina by mě potěšila, s tím bych asi problém neměla.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.11.17 11:40
@Anonymní píše:
Víte co, ale děkuji Vám, že jste mi otevřely oči. Teď vidím, že jsem divná. Když to zatím nikdo nikomu nedal. Musím se nad sebou zamyslet. Asi to beru fakt moc osobně. Nevnímám ji až tak, jako učitelku, ale někoho blízkého, co mám ráda.

Podle me nejsi divna. Ale je urcite prinosne takovy napad konzultovat s nekym dalsim, cloveku to otevre oci. Jinak ja mam taky “potrebu” sve skolitelce neco dat. Ne proto, ze bych ji mela rada jako nekoho blizkeho, ale protoze jsem ji opravdu vdecna za jeji postrehy, mou praci velmi pozvedla, tezim z jejich celozivotnich zkusenosti. A zvysuje mi tim sanci, ze dizertaci obhajim. U me je to z vdeku. Jako samozrejmost to neberu, ac je to jeji prace.
 XYZ

• Citovat
  • Upravit
wewa1
22.11.17 11:40

Psala jsem absolventskou práci na VOŠ, bakalářskou i diplomovou práci, práce mi vedli vedoucí různě intenzivně a kvalitně. Nikdy jsem jim nic nedala. Myslím si, že je to jejich práce. Za každou vedenou práci mají odměnu v podobě financí ze školy.

• Citovat
  • Upravit
1100
22.11.17 11:58

No já měla státnice asi před 20 roky a pokud vím nikdo nic nedával… Na základní škole jsme na konci školního roku dávali za vysvědčení kytku. Dneska už je to málo a děcka nosí kromě kytky ještě parfém, bonboniéry atd. a to nejen na konci ale i v pololetí. A některé děcka nosí kytky i ve školce. Tož tak nevím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.11.17 12:00

Tak finanční ohodnocení je něco jiného, s tím se počítá. Asi jsme to obě přehnaly s tím, že jsme si dost povídaly i o osobním životě, je hodně vnímavá, umí naslouchat a poradila nejen z prací. Vytvořila jsem si k ní nezdravé pouto, tak pak tomu odpovídají ty me nápady. Brr, ale představa, že se naštve nebo ji to urazí, je to poslední, co bych chtěla. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.11.17 12:05

To, ze je skolitel financne ohodnocen, neznamena, ze nemuze dostat darek. Moje zkusenost z CR i ze zahranici je takova, ze velka cast skolitelu si darek nezaslouzi, protoze svou praci nedelaji na 100%. Proto mi podekovani formou darku pripada adekvatni, pokud chceme dotycne osobe ukazat, ze ocenujeme jeji nasazeni, vedomosti a podporu. Tyto kvality nejsou samozrejme a podekovani studenta respektive oceneni skolitele take ne. XYZ

• Citovat
  • Upravit
wewa1
22.11.17 12:06
@Anonymní píše:
Tak finanční ohodnocení je něco jiného, s tím se počítá. Asi jsme to obě přehnaly s tím, že jsme si dost povídaly i o osobním životě, je hodně vnímavá, umí naslouchat a poradila nejen z prací. Vytvořila jsem si k ní nezdravé pouto, tak pak tomu odpovídají ty me nápady. Brr, ale představa, že se naštve nebo ji to urazí, je to poslední, co bych chtěla. :nevim:

Tak jí poděkuj před zkoušející komisí. To by možná potěšilo. Já si tedy dovolila svého vedoucího u obhajoby kritizovat. Ale, kdyby mi pomohl, tak jak píšeš, neměla bych problém poděkovat mu. Do DP se psalo také poděkování. Zde jsem tehdy psala poděkování všem, kteří při mně stáli při její tvorbě a byli mi oporou. Vím, že to dotyčné osoby potěšilo.

• Citovat
  • Upravit
2998
22.11.17 12:09

Je to příliš, a hlavně je to příliš osobní, neprofesionální.
Nejde jen o hodnotu, je to i nemístné.
Krásná kytice, láhev kvalitního drahého alkoholu, pěkná knižní publikace s věnováním, to by šlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.11.17 12:26

Tak ještě, že jsem se zeptala. Unikla bych trapasu. I když jak jsem psala, chtěla jsem jí to dát tak, na tu tajňačku s tím, že neuvidím její reakci a taky aby to nikdo neviděl, aby si pak nemyslel bůh ví co. Cítím se teď moc smutně, už jsem procházela net, jaký náramek by se k ní hodil. K jejím očím, k oblíbené barvě oblečení co nosí… Tak fajn, že některé z Vás jsou vedoucí, nenapadlo mne, že je to až tak nevhodné. Ale díky za názory. :) :kytka:

• Citovat
  • Upravit
2998
22.11.17 12:28

Anonymní: Chápu tě. Ale vem si, jak by se ti asi líbilo, kdyby si tvůj manžel donesl domů nové zlaté hodinky s tím, že je dostal jako pozornost od studenta/studentky za diplomku??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1961
22.11.17 12:31

Dala jsem knihu v původním vydání (poč. minulého století), kterou daná konzultantka potřebovala jak ke své práci pedagogické, tak vlastní publikaci, ve městě, kde jsem studovala byl 1 výtisk ve studovně v knihovně, prostě k nesehnání, myslím, že to dost ocenila (i tu fušku to splašit :mrgreen: ) Šperk, zlatý tuplem, mi přijde také strašně osobní a způsob, jakým nad ním uvažuješ, je opravdu snad spíš o zamilovanosti, než o profesionálním vztahu :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.11.17 12:33

Víno určitě ne, ona nepije. Je něčím zvláštní, myslím jak přemýšlí a co ji baví, ale to sem psát nemůžu. To je tak specifické, že si myslím, že kdyby tu byl někdo z naší fakulty, hned by věděl, o koho se jedná. Nejsem z žádné soukromé školy, ale z jedné z největších státních škol u nás. Ale to vlastně není podstatné. Názory vedoucích už vím, tak to přehodnotím. Všem děkuji!!! :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.11.17 12:34

Jankajj - ona nemá manžela ani přítele. Nikdo jí nemůže nic říct. :-)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.11.17 12:59

Podle me si osobnejsi darek dovolit muzes, vzhledem k tomu, ze jste se sblizily a bavily o osobnich vecech. Nic prehnaneho, ale nemusi to byt dle meho nazoru nic standardniho ci formalniho ala kniha, bonboniera atd. Komentare, ze je to nevhodne chapu, ale pak by bylo i nevhodne se bavit o necem osobnim. Lide nejsou stroje a to je jen dobre. A netrap se tim, ze mas rada nekoho, kdo je Tvuj skolitel. Sympatie si nevybiraji. Ja jsem kdysi ucila na fakukte jednu skupinu a po 6 letech mi jeste jeden student napsal, jak se mi dari, velmi slusne. Ucitele obecne ovlivnuji zivot svych studentu, sama bych mohla jmenovat par prikladu, kdy mi muj ucitel ovlivnil cely zivot. Zvlaste pokud studujes nejaky humanitni obor.
 XYZ

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze