Co dělat když chce mimčo příkrm až po mléku
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Evculka Já jsem kojila podle potřeby a kojím stále, te´d ve 20.měsících už jsem to přez den omezila jen na polední spaní.
Ale jinak jsem po každém jídle ještě dokojila, každopádně nejdříve bych vyzkoušela všechny druhy zeleniny (mrkev, brambor, batát, pastiňák, cuketu, květák, brokolici, špenát…), pak začala přidávat maso. To už celkem vyzkoušené máte, kolik toho sní?
Dál bych pomalu začala s ovocem na dopoledne. Hlavně nedávat v 1 den 2 nové chutě, kvůli případné alergii.
Klidně můžeš dát i 2jídla.
První dcerka začala jíst až od 7.měsíce, takže než vše ochutnala trvalo to další 2 měsíce než měla 2 jídla. Kojení jí stačilo.
Druhá dcerka chtěla jíst už dřív, začala jsem v 5,5měsíci, takže v 7.měsíci už měla oběd-masozeleninu a odpoledne ovocnou sváču, pak když jsem přidávala další jídlo, tak jsem dala navíc jogurt v 8.měsíci, takže byl dopoledne bílý jogurt (třeba s troškou přesnídávky), na oběd masozelenina a odpoledne ovoce, pak jsem přidala na večeři husté zeleninové polévky a nakonec na snídani kaše.
Ale vždycky jsem dokojila, moc jídlu nedala.
Klidně jídlo přidej, ale mlíko jí ještě moc nesnižuj ![]()
Je tu skupinka vaříme pro kojence a batolata
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lucynka25 nene to nechci chci právě zachovat kojení nechci nahrazovat normálním jídlem. Toho obidku moc nesni já na zkoušku koupila ty malé skleničky měli je v akci
a sni z toho čtvrtinu někdy více te velké ovocné snědla 3/4 a byla spokojená měla to mezi kojenim no. Děkuji za radu a můžu dát třeba podusene jablko ci ten pomackany mixovany banán?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Evculka můžeš, jablíčko je super, banán nejdříve opatrně, přeci jen je to exotika
brzy začne sezóna našeho ovoce, tak už to bude super ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Evculka Jak prikrmovat ti nejlepe poradi pediatr. Ja mam sestimesicniho syna a ten ma ted uz: rano kojeni, dopo ovoce (cerstve, rozmixovane nebo presnidavku), v poledne stridame zeleninovy/masozeleninovy/se zloutkem prikrm + priloha, odpoledne ke svacine jogurt nebo kojeni, k veceru kojeni nebo kase. S prikrmy jsme zacinali po ukoncenem ctvrtrm mesici, takze tohle je jidelnicek po dvou mesicich prikrmovani.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lucynka25 tak jo díky a co je pravdy na tom že se má dávat ovoce dopoledne? A hruška je vhodná? Nebude to nadýmat?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Evculka píše:
@lucynka25 tak jo díky a co je pravdy na tom že se má dávat ovoce dopoledne? A hruška je vhodná? Nebude to nadýmat?
Já si ovoce taky dávám dopoledne a jogurt odpoledne Jinak hodně to doporučují obráceně. Hrušku dávám normálně.
Jinak já nakojila ráno pak třeba za dvě hodiny dala příkrm. Po spaní většinou mléko a pak zase příkrm. Nenahrazovala jsem mléko, protože si o něj stejně řekla. Jen postupně pije míň a nebo jen na uklidnění. Jen s příkrmy už dávej čaj a nebo vodu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Evculka hrusku zkus a uvidíš jak bude reagovat, to mas i s kvetakem, brokolici..chce to zkouset.
Jinak ja to neresila.Kdyz jsem vedela, ze budu pryc dopoledne, dala jsem ovoce a jogurt odpoledne, ale jinak myslim, ze jsem cetla, ze je lepsi odpoledne jogurt ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To si muzes zorganizovat naprosto podle sebe a dcery, jak vam to vyhovuje. Nekdo zacne kasi k snidani, nekdo zeleninou pred polednim kojenim, nekdo nahradi odpoledni kojeni ovocem…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit