Co dělat když chce mimčo příkrm až po mléku

2271
15.4.19 10:44

A vadi ti to? Třeba u kojených dětí je to naopak doporučovaný postup. To je nenahrazovat kojení, jen nabízet příkrmy v určitý čas navíc. Takže bych to nehrotila a dělala to tak, jak to tve dítko potřebuje. Přestaň řešit tabulky a řiď se potřebami tvého dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
23018
15.4.19 10:49

@katerineorion vzdyt je jeste maly, to nevadi.
Ja treba kojila a take si dcera dala nejprve mleko, pak jidlo a pak zase mleko.Pak jsme to delali, ze nejprve jidlo, pak se dojedla mlekem ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37145
15.4.19 10:53

Půlročnímu nemusíš odbourávat hned poledni mléko, prostě mu dej mliko a pak ten příkrm, důležité je aby si zvykal na ty chutě a konzistence a ne aby mu ten příkrm rovnou nahradil mlíčko. Nevidím rozdíl jestli má nejdřív mléko a pak příkrm nebo obráceně, protože většina dětí se po tom příkrmu stejně ještě mlékem dorazí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.4.19 10:56

Nevadí a tabulky jsou rozhodně poslední co sleduji a řeším. Jen mi šlo o to, abych mu tím nějak neubližovala a nepřecpávala ho. Proto chci znát i jiné názory. Děkuji moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.4.19 10:56
@Kriss Tina píše:
Půlročnímu nemusíš odbourávat hned poledni mléko, prostě mu dej mliko a pak ten příkrm, důležité je aby si zvykal na ty chutě a konzistence a ne aby mu ten příkrm rovnou nahradil mlíčko. Nevidím rozdíl jestli má nejdřív mléko a pak příkrm nebo obráceně, protože většina dětí se po tom příkrmu stejně ještě mlékem dorazí…

Jasný děkuji moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.4.19 10:58
@Adelka951 píše:
A vadi ti to? Třeba u kojených dětí je to naopak doporučovaný postup. To je nenahrazovat kojení, jen nabízet příkrmy v určitý čas navíc. Takže bych to nehrotila a dělala to tak, jak to tve dítko potřebuje. Přestaň řešit tabulky a řiď se potřebami tvého dítěte.

Nevadí a tabulky jsou rozhodně poslední co sleduji a řeším. Jen mi šlo o to, abych mu tím nějak neubližovala a nepřecpávala ho. Proto chci znát i jiné názory. Děkuji moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3182
15.4.19 10:58

Ja u deti davala prikrm a mleko sami postupne snizovaly davku mleka…takze bych mu doprala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
15.4.19 10:59
@katerineorion píše:
Nevadí a tabulky jsou rozhodně poslední co sleduji a řeším. Jen mi šlo o to, abych mu tím nějak neubližovala a nepřecpávala ho. Proto chci znát i jiné názory. Děkuji moc.

Neubližujes. Taky jsem to tak dělala. Dávala jsem jídlo mezi kojením. A postupně jsme se dostali na to, že přes den kojim třeba jen dvakrát a v noci taky. I když někdy jídla moc nesni a kojim vic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.4.19 11:02
@Kriss Tina píše:

Jasný, beru na vědomí :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.4.19 11:03
@Kriss Tina píše:

Taky si myslím, jen má křeče a hrozně prdí, tak právě mám strach abych mu to tím ještě víc nepodpořila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37145
15.4.19 11:04

@katerineorion a co mu dáváš za příkrm? To bych prisuzovala třeba spíš nadymave zelenině než mléku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
15.4.19 11:04

Podle mne to nevadí, pokud ho pak nebolí bříško a nezvraci. Což byl problém u nás, protože mladší proste nemá žádnou zaklopku a jí dokud mu to doslova neteče z pusy ven. Takže tomu jsem to musela regulovat a kojit ho kratší dobu, aby to pak měl v rovnováze s příkrmem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.4.19 11:11
@Kriss Tina píše:
@katerineorion a co mu dáváš za příkrm? To bych prisuzovala třeba spíš nadymave zelenině než mléku

To ne, tyhle potíže měl předtím a tak jsem mu příkrm vysadila. Taky jsme se vrátili zpět na UM 1, neb 2 je s bílkovinou a vypadá, že zvracení je lepší. Ale prdení a křeče jsou pořád. Ve čtvrtek jdeme na sono bříška.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
136
1.5.19 09:09

Svačinka?

Ahoj holky
7m dcera kojena, 2. nebo 3. týden dostává v poledne na ochutnání mrkev, brambory, dýni, špenát, kuřecí s rýži, dnes měla i ovocnou presnidavku kterou zhltla skoro celou, a jak je jinak věčně urvana a ospalá, tak byl klid, hezky se smála prostě spokojená. Chci se zeptat mám dávat pouze oběd a jen kojit nebo můžu dávat i něco dopoledne třeba banán pomackany, a odpolední svačinku? Přijde mi že má hlad a mlíčko ji už nestačí kdyby mohla je na prsu pořád, pořád je ospalá urvana spí 20 min a znovu prso 10 min klid dám spát spí chvíli a pořád dokola. Jaký jídelníček by mělo mít 7m miminko? Nakojit snídani nakojit svačinka nakojit oběd atd? Jsem jelen z toho. Jinak nechci přestat kojit. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23018
1.5.19 09:29

@Evculka Já jsem kojila podle potřeby a kojím stále, te´d ve 20.měsících už jsem to přez den omezila jen na polední spaní.
Ale jinak jsem po každém jídle ještě dokojila, každopádně nejdříve bych vyzkoušela všechny druhy zeleniny (mrkev, brambor, batát, pastiňák, cuketu, květák, brokolici, špenát…), pak začala přidávat maso. To už celkem vyzkoušené máte, kolik toho sní?
Dál bych pomalu začala s ovocem na dopoledne. Hlavně nedávat v 1 den 2 nové chutě, kvůli případné alergii.
Klidně můžeš dát i 2jídla.
První dcerka začala jíst až od 7.měsíce, takže než vše ochutnala trvalo to další 2 měsíce než měla 2 jídla. Kojení jí stačilo.
Druhá dcerka chtěla jíst už dřív, začala jsem v 5,5měsíci, takže v 7.měsíci už měla oběd-masozeleninu a odpoledne ovocnou sváču, pak když jsem přidávala další jídlo, tak jsem dala navíc jogurt v 8.měsíci, takže byl dopoledne bílý jogurt (třeba s troškou přesnídávky), na oběd masozelenina a odpoledne ovoce, pak jsem přidala na večeři husté zeleninové polévky a nakonec na snídani kaše.
Ale vždycky jsem dokojila, moc jídlu nedala.
Klidně jídlo přidej, ale mlíko jí ještě moc nesnižuj ;)

Je tu skupinka vaříme pro kojence a batolata

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko