Co dělat, když se mimi začne dusit, dávit
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
co dělat když se mimi začne dusit, dávit
maminky prosím o radu malá mi ublinkává po kojení, může z toho mít až astma, ale nic nefunguje. Po jídle si říhne, usne a když se probudí kope tak nožičkama že se jí to vrátí a zrovna byla na velké posteli a začala se dusit, dávit a já nevěděla co mám dělat, bouchala jsem ji přiměřeně do zádíček ale nepomáhalo, prosím o radu co dělat když se začnedusit, moc díky mamky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
tak já nevim jestli ti tohle pomuze, ale chodime na plavani a tam nam rikali ze kdyz se zacne mimi davit (jako ze si lokne vody) tak ho mame dat zadickama k mamine na bricho a pokrcit nohy, prej se jim tak lip dycha
myslim ze se tomu rika klubicko??
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já zase slyšela (ale myslím, že je to v případě, že dítě se dusí cizím předmětem v pusince), že chytnout za kotníčky hlavou dolů u přiměřeně bouchnout do zádíček. Sice nevím, jak bych to praktikovala, kdybych byla doma sama, ale říkala mi to jedna „zasloužilá“ matka, že s tím má dobrou zkušenout… ![]()
Ale já to naštěstí zkoušet ještě nemusela …
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
a nebo se jeste řiká strcit do otevřenýho okna, proste tak jak je, ale to spis v zime, ted v lete nevim jak by to slo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Miminko uchopit na předloktí, aby leželo bříškem na předloktí a opatrně párkrát plesknout mezi lopatky. Mám bohatou zkušenost, moje zlatá dcera jí na co příjde, a jako malinká se jí stalo po čaji, či mléku či slina, a vždy to zabralo. Hlavně nepanikařit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
LadyRebeka píše:
Miminko uchopit na předloktí, aby leželo bříškem na předloktí a opatrně párkrát plesknout mezi lopatky. Mám bohatou zkušenost, moje zlatá dcera jí na co příjde, a jako malinká se jí stalo po čaji, či mléku či slina, a vždy to zabralo. Hlavně nepanikařit.
Přesně tohle nám říkali na kurzu první pomoci pro děti
máte na spinkání zvednutou matraci? ( klínový polštář, knihy pod roštěm..ap. )
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Míšo, já jsem malou otočila hlavou dolů a trošku jsem jí plácla po zádíčkách, ale to už byla větší, to jí zaskočil kousek švestky
a to pomohlo..jinak určitě ta vyvýšená postel a nebo zkus koupit Nutriton na zahuštění mlíčka. Pokud ho malá snese, aby tolik neblinkala..takhle to má moje švagrová s malou ještě teď, a to jí bude 8měs. někdy v pohodě a někdy blinká skoro pořád
moc držím pěstičky!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Syn blinkal do doby, než přešel na tuhou stravu. Nepomáhalo na zahuštění nic. Astmatu se neboj, blicích miminek je spousta. Na dušení buď položit na předloktí, jak psaly holky výš, nebo, pokud je trochu větší, tak hrudníčkem na tvé kolena, aby měl hlavičku dole a lehce bouchnout mezi lopatky. Hlavně fakt nepanikařit, to by mohl být průšvih.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jak píšou holky, dát si mimi na předloktí a lehce plácnout mezi lopatky. Chytat mimi za kotníčky a věšet ho hlavou dolu je přežitek. Je to nebezpečné. Jednak může z ruky vyklouznout a jednak se mu tím může poškodit krční páteř. Zrovna včera jsem byla na kurzu první pomoci a takhle to tam záchranář říkal.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
LadyRebeka píše:
Přesně, na předloktí bříškem dolů a 5 silných úderů mezi lopatky. Nebát se toho, pokud bude úder příliš opatrný, tak pak nemusí mít účinek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
taky nám sestra v nemocnici ukazovala, to jak tu holky píšou, hlavičkou dolů a pár přiměřených bouchnutí mezi lopatky. Náš malej měl zvýšenou matraci v postýlce a pak byl aji na ultrazvuku. Neměl vyvinutou nějakou klapku. Jak zatlačil tak se mu vrátil obsah žalůdku a dusil se. Dokrmovala jsem sunarem a po návštěvě doktorky nutrilon AR (protiblinkací)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
holky moc děkuju, moc moc jsem hned klidnější
s tím blinkáním, rýžová kaše před jídlem nám nepomáhala, večer jsme začali dávat bebu tak tu proti ublinkávání, je to trošku lepší, ale prostě už to tím jícnem a přes tu klapku projde, asi musíme počkat až si sedne. Ale holky je to boj a fakt někdy strach, nemůžu ji ani na 5s spustit z očí aby se náhodou nic nestalo. Máme vyvýšenou postýlku, přes den je i v lehátku, i kočárek jsem si vyvýšila. Ale nic moc teda. Toho astmatu se bojím, jelikož mi řekli doktoři, že když bude takhle blinkat tak bude astmatička a já o tom astmatu ani nic nevím, nic si zjišťovat nechci, když to nastane tak to nastane.
a mě dnes tak bolí v krku a lékárník mi dal jen jitro. sirup ale nezabírá to, tak zkusím recept s tymiánem z MMB, jelikož v noci jsem měla až dávivý kašel
ještě jednou díky všem holky - maminky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
janceta 88 a pomohlo vám to, nám tedy ne, jen na chviličku na pár dní to bylo lepší ale jak sebou kope a je čilá tak se ji to vrátí
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
LadyRebeka píše:
Naprosto správný postup!!!
Jen by mělo mít hlavičku níž než tělíčko, jakoby vzhůru nohama, aby sousto nebo mlíčko vypadlo nebo vyteklo. Mockrát jsem využila, když byl malej kojenej, někdy jsem jen vzala za nožky, mimi vzhůru nohama a mlíčko vyteklo…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj tak to je téma přesně pro mě.Včera jsem málem dostala infarkt..moje malá už ležela včera v postýlce v 8 večer,zafňukala tak jsem jí šla zkontrolovat a do toho vyblinkala tak polovinu lahvičky UM a něco ji zaskočilo..zrudla a nedýchala..já zpanikařila a nabýt moji mamky,která ji strčila prst do hrtanku a to mlíčko ji stlačila zpět tak nevím..nespala jsem celou noc..je to strašné.Vím,že způsob dát si mimi na předloktí a bouchat po zádíčkách je naprosto správný,ale já v ten moment akorát řvala… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit