Co dělat, nevím jak dál, dcera nespí

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
82janka
31.7.13 16:19

Co dělat, nevím jak dál :(

Týdenpřed pátým měsícem dcerka začala být v noci neklidná a budila se i 6× za noc. Dostala dudlík nebo čaj a zase na chvíli spala. Pak jsme zjistili, že ji rostou zuby, tak jsme si řekli bude líp. Ale zuby jsou venku (dva spodní) a prostě spát v noci nechce. Furt se budí a dnes i co hodinu. Je jedno jestli ji ukládám spát v šest nebo v deset, budí se stejně zhruba ve stejnou dobu a vstává v pět.:( Co mám s tím dělat? Předtím spala v pohodě celou noc jen třeba jednou se vzbudila, ale dostala dudlík a dobrý. A ted? i přes den nechce spát, nechávám ji vyřvat v postýlce, ale stejně to nepomáhá :( Jak dlouho ji mohu nechat řvát, bojím se aby se jí něco nestalo. Nemám už sílu na ni. Tři dny to je co spí bez svázaní (zavinování pro upřesnění), museli jsme ji zavinovat do swandle me zavinovačky, jinak nespala vůbec a ted už spí bez zavinování a není to ani lepší ani horší, ale zhoršil se brutálně spánek přes den. Sama neusne, tak máme zavedené to, že spíjen v postýlce nikde jinde, ale nepomáhá to. Co s tím? Nějaké rady? Sama neusne je mrská a furt řve a pak se zase směje a pak zase řve :(

SVAZOVÁNÍ-ZAVINOVÁNÍ omlovám se za způsobené šoky, nevhodný výraz použit

Příspěvek upraven 31.07.13 v 17:30

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5436
31.7.13 16:28

A kolik jí je? Tím svazováním myslíš pevné zavinutí? A vyřvávat bych nenechávala vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82janka
31.7.13 16:28

Šest a půl měsíce… jj pevné zavinování

• Citovat
  • Upravit
82janka
31.7.13 16:29

@AliTad a co mám dělat když furt řve, furt ji nosit a jak u toho žít? promin ale už je to šílené prostě to nezvládám asi je toho moc… asi nejsem dobrá máma :(

• Citovat
  • Upravit
5436
31.7.13 16:30
@82janka píše: Šest a půl měsíce… jj pevné zavinování

No nevím, jestli na to není stará :think:
Jinak mě napadá třeba separační úzkost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alenaxxxx nepřihl.
31.7.13 16:31

To si děláš srandu, že jo, doufám. Jestli je to pravda, že jsi svázala dcerce ruce, tak ji týráš. Se nedivím, že řve a nebude Ti klidně spát, když ji ubližuješ. Nepíšeš, jestli kojíš.
Moje děti se taky kolem toho 5. a spíš ještě i 6. měs. zhoršili se spaním. Já jsem je kojila a jim to nestačilo na tak dlouho a brali mě jako dudlík, takže spali jsme spolu v posteli. Přisáté byli k prsu každou chvíli, no trochu jsem je rozmazlovala, ale újma jim tím nevznikla a ani mě. Ve dne když Ti dítě nespí, tak asi chce společnost, to je celé.
Pak je ještě Estvilova metoda jak naučit dítě spát. Je to kombinace nechávat vyřvat a dítě kontrolovat. Některé děti se pomocí té metody naučí spát za 2 dny. Něco si o té metodě přečti. Na mě i tato metoda je dost krutá a nedovedla bych ji praktikovat, ale pořád lepší než to týrání, co tu popisuješ.
Pak mě ještě napadá, jestli k náhlé změně u Tvého dítka nedošlo vlivem očkování. Pokud ano, pak můžeš řešit vakcinační detoxikaci.

• Citovat
  • Upravit
263

@82janka dobré jsou bejby masáže na uklidnení s levandulovým olejem.To samé se prodává do aromalampy ale pozor na kvalitu! Na zoubky prodávají toto :http://www.profimed.cz/…olata-50-ml/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5199

@82janka
Nemá jen třeba takový blbý krizový období? My jsme to taky tak občas mívali. Někdy fakt brek strašnej, seděla jsem proto u postýlky a držela za ručičku, nebo hladila po hlavičce, dokud neusnula. Nikdy jsem ji nenechala plakat. Pak to časem přešlo samo a usínala sama bez problémů. Bude jít rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309

Zmenila bych system a davala dcerce maximalne moznost tveho naruci, klidne docasne. Ocividne ma ted trapeni..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
@82janka píše:
@AliTad a co mám dělat když furt řve, furt ji nosit a jak u toho žít? promin ale už je to šílené prostě to nezvládám asi je toho moc… asi nejsem dobrá máma :(
:mrgreen: :mrgreen: já nosila non stop asi dva měsíce :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
31.7.13 16:32
@82janka píše:
@AliTad a co mám dělat když furt řve, furt ji nosit a jak u toho žít? promin ale už je to šílené prostě to nezvládám asi je toho moc… asi nejsem dobrá máma :(

To si vůbec neříkej! Nezkoušelas třeba nosit v šátku, Manduce? Já to aplikuju na stejně starého devítikiláče, když je rozhozený a zabírá to. Jinak spává v závěsné houpačce a stím mám jen ty nejlepší zkušenosti. V postýlce by určitě neusnul. Nebo mě napadá přes noc si ji brát k sobě do postele. Jestli je to ta separační úzkost, mohlo by to pomoct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5199
31.7.13 16:33

My jsme tedy zavinovali do 9 měsíců, jinak neusnula (ručičky ne). :lol: Pak už jsme si řekli, že už je fakt veliká, tak jsme přestali zavinovat. Pár nocí bylo rušných, protože měla najednou hodně prostoru, ale pak se to ustálilo a v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7024
31.7.13 16:33

A kdyz ji nedas spat, tak ti pak nevytuhne pres den? kolikrat za den ti spi a jak dlouho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4961
31.7.13 16:36

Nejsem příznivec pevného zavinutí, spíš pevného objetí. Raději malého unosím nebo ukojím a je pohodový. Nikdy jsem nenechávala děti vyřvat, raději jsem měla vytahaný ruce a pytle pod očima. Má separační úzkost a chce mámu, ne dudel, svinutí apod. nesmysly.
a všichni spali s náma do dvou tří let, postýlka je u postele a jen jsem je přesunula, usínali a usínají jedině v kočáru, u prsu a nebo když jsou k. o. tak kdekoliv.

Příspěvek upraven 31.07.13 v 16:38

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7601
31.7.13 16:37

Někdy je to těžký, ale když pláče, tak asi potřebuje mámu nebo tátu. Myslím, že v tomhle věku dítě nebreci jen tak. A jestli ji dáváte často čaj a min mlicka tak má třeba i hlad nebo se ji prorezavaji další zoubky. Vyrvat nechávám max když potřebuju na záchod nebo něco takhle důležitého. Zeptat se doktora co by to mohlo být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí