Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Já nosím dítě doteď a to má 22 měs. kolem toho 6 měs. jsou i rúztové spurty a já si s malou nimi prošla. Nezabralo nic jiného než kojit a chovat…moc rad není, každý má na výchovu jiné metody. Já nikdy nenechávala vyřvat dítě, možná teď pár kraát, ale už je velká a nechávám jí brečet když se vzteká…Dle Karpa jsem zavinovala asi do 5 mes. nám to moc pomáhalo, pak už to jeden den nezabralo a šlo se dál…dcerka mi spala v kočárku bez problémů, usne v něm i teď a dudlík jsme nikdy neměli. Chce to jen změnit přístup a to období „přežít“
@rezetovad no tak v kočárku mi taky usne a zavinovat jsme už taky přestali a jsme neskutečně rádi protože to nebylo, tak jak si většina myslí abychom my si ulevili, ale aby si malá taky odpočinula. Vyřvávat ji fakt nechci, ale někdy není prostě zbytí né schválně abych měla klid. Či to jde mít klid když brečí dítě, to někdy mám chut brečet s ní, když nic nezabírá.
Že by to byl růstový spurt? to mě vůbec nenapadlo. ![]()
@dani24687 spí v noci blbě už měsíc a posledních 5dní to je už úplně na palici i přes den a dva tři dny je jakoby úplně vyměněná… prostě úplně jiná, není tak hravá… chvíli si hrajeme, pak brečí z ničeho nic
pak se snaží lozit a pak zase brečí.. už jsem si i myslela jestli si nezatrhla třeba nehet, nebo něco neudělala s prstíky jak furt chce lézt, ale vypadá to že je vše v pohodě. Nevím co to je.
Tak já pochopila i z úvodního příspěvku, že jde o pevné zavinutí, nějak mi z toho nevyšlo, že by zakladatelka vzala dítě, svázala mu ruce a nohy jak krocanovi ![]()
Jinak jsem řešila ten stejnej problém, malej jen řval a řval, v klidu spal jen v kočárku. A tak kočárek putoval do ložnice, spal v něm přes den i v noci, i když jsem pořád postýlku zkoušela a byla na nervy z toho, že si zvykne jen na kočárek a jak ho to pak odnaučím. Trvalo to asi měsíc, postupně občas usnul v postýlce a po tom měsíci šel kočár zpátky na chodbu a postýlka vede. Ale nurčitě bych dítě nenechávala vyřvat, to ničemu nepomůže, spíš si myslím, že dítko si v tomhle věku už uvědomuje, že postýlka = spánek, odpočinek a tím, že ho tam položíš a necháš řvát, si vybuduje odpor.
@82janka píše:
@dani24687 spí v noci blbě už měsíc a posledních 5dní to je už úplně na palici i přes den a dva tři dny je jakoby úplně vyměněná… prostě úplně jiná, není tak hravá… chvíli si hrajeme, pak brečí z ničeho nicpak se snaží lozit a pak zase brečí.. už jsem si i myslela jestli si nezatrhla třeba nehet, nebo něco neudělala s prstíky jak furt chce lézt, ale vypadá to že je vše v pohodě. Nevím co to je.
tak v noci náš spí normálně tak, že se vzbudí 3-5×
jen asi 5 dnů spal celou noc. Myslím, že výjimka je spíš dobrý spánek kojence
a přes den…není třeba naštvaná - chce lozit a nejde to, tak se naštve?
@82janka píše:holky holky
promiň, ale google lepší obrázek na svázenýho krocana nemá
![]()
Na domácnost kašli, co to de
když usnula, šup do postele a spi? bydlí blízko vás babičky? že by ti odpoledne šel někdo vozit (píšeš, že v kočárku spinká) a ty by sis kdyžtak něco doma udělala - pokud budeš unavená, tak se vyspala… prostě pár dní bych doma kašlala na veškerý úklid, vařila jen rychlovky a vyhrabala se z té krize, protože jinak to bude jen horší…
@dani24687 tak to víš, že je naštvaná že něco chce a ono to nejde, ale toto je jiné. Sleduje mi ruku a pak z ničeho nic začne brečet jako kdyby do ní nekdo píchnul
asi to fakt bude spurt, nechce spát u prsa by visela věčne, ale zase tolik mlíka asi nemám.. bojuji s tím od začátku co jí máme a jsem ráda, že stále kojím.
@janica252 v okolínemáme nkoh.. ale manžel bude mít dovolenou příští týden tak si odpočinu naberu opět síly a malou to třeba přejde… jinak je supr sice divoška byla vždycky.
už se budí.. ahoj a děkuji že jste mě všechny neukamenovaly ![]()
@82janka píše:
@dani24687 tak to víš, že je naštvaná že něco chce a ono to nejde, ale toto je jiné. Sleduje mi ruku a pak z ničeho nic začne brečet jako kdyby do ní nekdo píchnulasi to fakt bude spurt, nechce spát u prsa by visela věčne, ale zase tolik mlíka asi nemám.. bojuji s tím od začátku co jí máme a jsem ráda, že stále kojím.
tak já taky kojím plně, ale po dnešní návštěvě poradny mi doktor řekl dokrmovat UM. Náš má 5,5měs.
@dani24687 hezkej krocan ![]()
Ale jinak souhlasím s tím, pár dní na domácnost kašlat, než se dáš trošku do kupy.
Jinak já te´d řeším protivnost našeho osmiměsíčního, takže celej den věnuju jen jemu, jídlo dělám navečer, když usne, během toho si i poklidím,..no a dělám jen rychlovky, starší dítě i manžela nutím umývat si po sobě hned nádobí, abych toho já pak neměla až nad hlavu a jde to
neboj, bude líp ![]()
@dani24687 já musela přidat 1× denně UM už ve čtyřech měsících jednou nabrala ukázkově 200g/týdně a pak jen 100g/týdně a furt dokola jednou i 80g/týdně a tak pak jsme usoudili že je lepší dát 1× denně UM a od 5měsíce dáváme příkrmy a už hezky papá zeleninku, přesnídávky, občas kašičky.. a jakmile začala papat tak blbě spí v noci a to ji začali i růst zoubky ![]()