Co dělat s miminkem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
310
1.10.10 11:09

Ahoj, taky jsme zavedli koupání a hlavně večerní spinkání ve stejnou dobu. Mám za pět dní tříměsíčního chlapečka a je fakt, že se zatím podřizuju jemu, ale vesměs já mám tak šikovné a hodné dítko, že za celé tři měśíce ani jednou nekřičelo a neprotestovalo. Zatím to máme tak, že kojím co dvě hodiny a vždy hodinku spinká a hodinku je vzhůru a to si hrajeme, nosíme se- rád je přehozen přes rameno a nesen, ať může koukat na svět,vždy v 11hodin spolu vaříme, odpoledne vycházka…a kolem 18h už ho snažím držet při vědomí, ať ho můžu dát nejpozději v půl osmé spinkat. V postýlce se pomojinkáme :hug: :hug: :hug: a přivřu pokojíček, nechám rozsvícenou noční lampičku a zásadně neuspávám. Ať si usne samo kdy uzná za vhodné. Ani prvního syna jsem neuspávala. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Evinula
22.12.10 15:44

Tak ja mam skoro třimesični holčičku a strašne špatne a hlavne malo spi pak je celi den protivna.Večerni ritual jako koupani ve stejnou dobu nezabira mala usne tak kolem desaty a to ješte musi tak dve hodiny předem řvat jak o život a dudlik tak stokrat vyplivuje a uklidnit se da jedine u prsa takže mi večer ji skoro každou hodinu a pul pak usne až uplnou vyčerpanosti a ukolebanim a budi se mi po třeh hodkach a kolem sedmy je už vyspala ale taky je každy den jiny nekdy takovi jak piši a nekdy ješte horši.Jediny kde mi dobře spi je venku v kočaře ale ted vtech mrazech je težky sni chodit ven.Tak nevim ale muj prvni syn mi spal teda o neco lip.Tak jen doufam že se to nekdy zmeni a mala se umoudři a bude vic spinkat a budem spokojene obe,protože ja už usinam nekdy i pomalu ve stoje

• Citovat
  • Upravit
21848
4.7.13 11:12

Obnovuju a ptám se:

Naší malé byly předevčírem dva měsíc. „Režim“ dělám od začátku, tedy koupání v +/- stejnej čas atd., ale to je jedno. Zajímalo by mě, jak si s ní mám hrát…? Jestli jí mám hrkat nějakýma hračkama před ksichtíkem, nebo jí něco povídat, nebo CO? Tohle obojí dělám, směje se na mě, ale já si po 20ti minutách připadám jak utečenec z Bohnic ( :oops: ). Jinak když nespí, tak leží v koši a povídá si, směje se a tak… Co s ní mám dělat, abych si nepřipadala, že na ní úplně se*u a nevěnuju se jí? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
4.7.13 11:16

@Seizdra vy*er se na to :mrgreen: co se tak pamatuju, tak malá se buď kojila nebo spala :nevim: Občas jsem jí dala na deku, nad ní visely hračky, jednoho dne (neptej se kdy, jsem hrozná matka :oops: ) se nohou trefila do tý co cinkala a docela jí to zaujalo, tak do nich začala mlátit.. Takže pár týdnů na ně čučela a občas si je rozhoupala.. Občas jsem jí dala na břicho, to řvala, jednoho dne taky přestala.. Pak už se najednou otáčela a válela sudy, takže jí hračky opět nezajímaly, pak začala lézt atd. atd. Ale tak občas jsem jí něco vyprávěla, většinou jsem jí říkala, co dělám, co budeme dělat. Ale myslím, že jí to bylo celkem šumák :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111verunka111
4.7.13 11:17

Já se s malým pořád mazlila, věčně byl u prsa, povídala jsem mu, touhle dobou se snažil sám přitahovat ručičkama do sedu, tak jsem mu někdy pomohla(měl z toho hroznou radost), pořád jsme chodili na procházky, i pár kilásku. Hračky jsem mu dávala do ručiček, na kolotoč se vydržel dívat dlouho, na návštěvy jsme chodili. Ale větsinu času jsem ho spíš jen nuhnala a koukala se na něj :) ach, kde jsou ty časy :D

• Citovat
  • Upravit
21848
4.7.13 11:18
@gabriela82 píše:
@Seizdra vy*er se na to :mrgreen: co se tak pamatuju, tak malá se buď kojila nebo spala :nevim: Občas jsem jí dala na deku, nad ní visely hračky, jednoho dne (neptej se kdy, jsem hrozná matka :oops: ) se nohou trefila do tý co cinkala a docela jí to zaujalo, tak do nich začala mlátit.. Takže pár týdnů na ně čučela a občas si je rozhoupala.. Občas jsem jí dala na břicho, to řvala, jednoho dne taky přestala.. Pak už se najednou otáčela a válela sudy, takže jí hračky opět nezajímaly, pak začala lézt atd. atd. Ale tak občas jsem jí něco vyprávěla, většinou jsem jí říkala, co dělám, co budeme dělat. Ale myslím, že jí to bylo celkem šumák :lol:

No ona se právě zabavuje sama, je fakt spokojená, úplně víská radostí (nevím z čeho, do mlíka jí nic nedávám), ale mě to prostě jebe… Dítě v koši, matka na netu nebo pracuje… Co jsem to za krkavce…? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
4.7.13 11:22
@Seizdra píše:
No ona se právě zabavuje sama, je fakt spokojená, úplně víská radostí (nevím z čeho, do mlíka jí nic nedávám), ale mě to prostě jebe… Dítě v koši, matka na netu nebo pracuje… Co jsem to za krkavce…? :nevim:

uzivej si to :mrgreen:
mej ji na dohled, obcas na ni promluv, pohlad, to bohate staci, pokud se nedozaduje vic. muj prcek odmital kdekoliv jenom tak lezet. neustale jsme s nim nekdo chodili po dome a ukazovali obrazky, lustry, zpivali pisnicky, to byly teprve Bohnice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
4.7.13 11:24

@Seizdra hele buď ráda, malá je taková doteď, mou přítomnost vyžaduje, jen když potřebuje venku vylézt na skluzavku nebo když jí někdo bere její věci.. Jinak doma mě spíš odstrkuje a hraje si sama, když si k ní sednu, tak jde dělat něco jiného. Jako ráda se mnou blbne - tancujeme a tak, ale s panenkou, s kostkama, to mě vždycky dá najevo, že jí spíš ruším.. Podle mě lepší než dítě, co se samo nezabaví a vyžaduje neustále abys ho bavila ty. V tomhle jsem teda sobec, já jí miluju, ale jsem ráda, že se umí zabavit sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
4.7.13 11:27
@Ali-Ali píše:
uzivej si to :mrgreen:
mej ji na dohled, obcas na ni promluv, pohlad, to bohate staci, pokud se nedozaduje vic. muj prcek odmital kdekoliv jenom tak lezet. neustale jsme s nim nekdo chodili po dome a ukazovali obrazky, lustry, zpivali pisnicky, to byly teprve Bohnice.

No tak to právě když je na rukách, task spíš mrčí, v koši je evidentně nejspokojenější a max. ji stačí podat dudel… :nevim:

@gabriela82 Já si taky myslím, že je tohle lepší varianta než aby na mně furt visela. Ale zas mám strach, aby nebyla nějak citově ochuzená :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25218
4.7.13 11:29

@Seizdra TAk je to první, tak si ji užij :) Já dávala od malinka hrazidčku, malou to docela brzy zajímalo a byla pod ní klidna. Ale jinak je to jak píšou holky, takhle malé dítko hlavně jí a spí (když je vše OK). Máme druhé a za jedno není na nic takového čas a za druhé je silně dráždivá a uřvaná, tak nosím v šátku, protože to je jediné místo, kde spí.
Měla jsem u první stejné výčitky, počkej, až se ti do toho bude opravdu chtít - až to bude opětované a tak. Pak teprve začne ta správná sranda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2647
4.7.13 11:32

Neboj, nebude… Nektery deti si vystaci - na nejakou dobu. Bud opravdu rada a hod nohy nahoru, pac pozdeji ti muze viset na noze cely den. Nas Kuba je taky takovy samotar, v tomhle veku taky lezel pod hrazdou a cucel, obcas se trefil. Hravala jsem si snim vzdy po krmeni, to mi lezel na kolenou, ja na nej delala ksichtiky a rikala mu basnicky… Vsude doporucuji, jak mas mimo ucit aby si hralo samo, oni si tim taky prochazeji na spoustu veci… No a pak kolem pul roku na me furt visel - des, prvni zuby, pak nejakej separacni syndrom a bylo…ted to ma tak pul na pul (10m)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
4.7.13 11:33

Jé, já se taky styděla dělat na dítě cukrbliky, potají doma jsem zkoušela nějaký krávoviny jako zpívat, povídat říkanky, dělat bububu, „Kde je Míšánek? Tady je!“ nebo jsem mu máchala chrastítkama před obličejem, abych následně zjistila, že spokojený je snad jen když na mě leží a koukáme na bednu. Postupně začal uchopovat věci a miloval vibrační lehátko s hrazdičkou, na těch hračkách si trénoval, jestli už dosáhne a jak to správně chytit.

• Citovat
  • Upravit
13119
4.7.13 11:35

@Seizdra a máš jedno dítě, nebo víc? Jestli jedno, tak si užívej krásného volna a nenáročného miminka. Pochovej ji, pomazli se, jezdi s kočárkem, spi, když ona bude spát…Třeba za půl roku budeš říkat zlaté časy s jednoměsíčním…kam jsem ji položila, tam jsem ji našla :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6842
4.7.13 11:51
@Seizdra píše:
já si po 20ti minutách připadám jak utečenec z Bohnic ( :oops: )

a takhle si budeš připadat následující 3 roky :mrgreen: časem začneš na muže volat k obědu „pojď je papu“

Jinak k dotazu, teď ji zkoušej dávat do rukou různé předměty ať se učí je chytat, nebo k ní z různých stran přistupuj, nebo mluv, ať se učí otáčet hlavičku za tebou a za zvukem. Dávej ji na chvíli na bříško a hračku před ni ať se snaží trochu zvedat hlavičku. Žádné extra hraní ještě nemá smysl :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
4.7.13 11:53

@Seizdra dělej co chceš. Ono až tě dítě bude potřebovat, tak ti to dá velice rychle najevo. Takže na ni klidně ser, nejhorší jsou matky, které svoje miminka furt otravují, až se ty děti naučí být pořád zabavované, opečovávané a pak nevydrží 5min sami. Přitom kdyby jim matka dala pokoj a zabavovala jen když se dítě samo přihlásí, tak by byl klid.

Jinak jako prvomatka jsem si taky připadala jak ichtyl, když bych tu měla na mimino mluvit, teď už mi to nepřijde, melu furt, furt se někdo na něco ptá, něco chce. Navíc si ty miminka i víc užívám, mazlím, pusinkuju, už vím, jak rychle to uteče, tak si to víc vychutnávám, ale s prvorozeným jsem toto myslím nedělala nebo jen velice málo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí