Co dělat se zaměstnáním?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Co dělat se zaměstnáním
Ahoj holky, vždy jste mi tu dobře poradily.. A zase potrebuji Váš názor.
Od září naše malá navštěvuje školku. Měla jsem se vracet 3.4. do zaměstnání. Chtěla jsem navázat z druhým…ale v únoru jsme o miminko přišli. Bůh to chtěl jinak.. Zaměstnavatel se mnou rozvazal pracovní pomer a dal mi odstupné, nemohli mi vyhovět s ranní směnou. Dělala jsem operátora výroby a během mého výpadku zavedli směnný provoz. Jelikož stále toužíme dát malé sourozence, nevím teď, co mam dělat. Mám nabidku v malé kanceláři (5 lidi) MM Finance (jsme na malém městě) na pozici finančního poradce. Věřím, že tato práce má do budoucna potencial. Ale je to běh na delší trať. Nemá někdo zkušenosti na této pozici? Bylo mi sděleno, že klienty neshaním, jsou mi přiděleni. Mám VŠ s tímto zaměřením a chtěla bych se tomu věnovat. Lidé z mého okolí na mě ale tlačí ať nastoupím zase do fabriky.. Stejně za pár měsíců budu doma.. Ale to nikdo přeci neví, co bude, jak dlouho to bude trvat. Ta práce v MM je na ŽL.. A než začnu vydělávat, také to potrvá. Jsem teď kryta pracakem a mohu tam být, dokud mi budou vyplácet podporu (po trech mesicich, jelikož mám odstupné). Z budoucího hlediska mi přijde správná cesta ty MM finance, ty certifikáty které, si udělám, mi též zůstanou.. To se přece taky počítá a konečně budu v oboru a práci, která me bude bavit… Omlouvám se, že to píšu tak nesmyslně, snad jste mě pochopily. Ma to vůbec cenu rozjíždět nakou kariéru, když chceme druhé.. Nebo mam trpět ve fabrice, kde budu mit hned 20 litrů… A praci budu nesnášet a jen se modlit aby jsem brzo otěhotněla a bylo vše v poradku. Je na mě hrozný tlak… Manžel me podporuje po vsech stránkách ale nechci aby na nás drel sam… Mam bordel v hlavě. Diky za kazdy názor. ❤️
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@..vrabik.. píše:
Od září naše malá navštěvuje školku. Měla jsem se vracet 3.4. do zaměstnání. Chtěla jsem navázat z druhým…ale v únoru jsme o miminko přišli. Bůh to chtěl jinak.. Zaměstnavatel se mnou rozvazal pracovní pomer a dal mi odstupné, nemohli mi vyhovět s ranní směnou. Dělala jsem operátora výroby a během mého výpadku zavedli směnný provoz. Jelikož stále toužíme dát malé sourozence, nevím teď, co mam dělat. Mám nabidku v malé kanceláři (5 lidi) MM Finance (jsme na malém městě) na pozici finančního poradce. Věřím, že tato práce má do budoucna potencial. Ale je to běh na delší trať. Nemá někdo zkušenosti na této pozici? Bylo mi sděleno, že klienty neshaním, jsou mi přiděleni. Mám VŠ s tímto zaměřením a chtěla bych se tomu věnovat. Lidé z mého okolí na mě ale tlačí ať nastoupím zase do fabriky.. Stejně za pár měsíců budu doma.. Ale to nikdo přeci neví, co bude, jak dlouho to bude trvat. Ta práce v MM je na ŽL.. A než začnu vydělávat, také to potrvá. Jsem teď kryta pracakem a mohu tam být, dokud mi budou vyplácet podporu (po trech mesicich, jelikož mám odstupné). Z budoucího hlediska mi přijde správná cesta ty MM finance, ty certifikáty které, si udělám, mi též zůstanou.. To se přece taky počítá a konečně budu v oboru a práci, která me bude bavit… Omlouvám se, že to píšu tak nesmyslně, snad jste mě pochopily. Ma to vůbec cenu rozjíždět nakou kariéru, když chceme druhé.. Nebo mam trpět ve fabrice, kde budu mit hned 20 litrů… A praci budu nesnášet a jen se modlit aby jsem brzo otěhotněla a bylo vše v poradku. Je na mě hrozný tlak… Manžel me podporuje po vsech stránkách ale nechci aby na nás drel sam… Mam bordel v hlavě. Diky za kazdy názor. ❤️
Dělej, co tebe bude bavit a bude vyhovovat. Na lidi v okolí se vykašli.
Co se jich vůbec ptáš? Pak máš bordel v hlavě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Finančního poradce na zivnostak bych nedělala ani za zlatý tele. To bývá extra nevýhodný a spíš na tom můžeš ještě prodělat a tomu že by si nikomu nic nenabízela nevěřím.
Do fabriky bych s vysokou taky nešla, pokud by to nebylo úplně mega nevyhnutelný.
Hledala bych dal.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud jsi presvedcena, ze te to bude bavit, tak to ber ne? Ja znam dva lidi, co delaji financni poradce pres dvacet let, bavi je to a zivi je to vic nez slusne..na druhou stranu znam lidi, co rychle utekli…taky je otazka, jak jim veris, ze nebudes muset shanet klienty…spis dostanes max seznam kontaktu a budes si obvolavat.., ale to neni podstatne… S tim, ze nebudes mit materskou, ale jen rodicovskou, s tim jiste pocitas…jestli budete mit druhe dite, nemusis prece karieru zahodit na 3 roky..zrovna toto je prace, ktera se da prizpusobit…nemuzes se odvolavat na dite, ktere jeste ani necekas, moc vam preju, aby to vyslo co nejdriv..,ale bohuzel muze to i chvili trvat, tak prece nebudes delat, co nesnasis nebo drepet doma…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@..vrabik.. No, mě to přijde obojí na prd. Jako začínat dělat finančního poradce na ŽL ve chvíli, kdy plánuju druhé, jakou to má výhodu? A stejně tak jít s VŠ v oblasti financí do fabriky na dělnickou pozici, proč? Našla bych si nějakou normální práci, kde uplatníš tu školu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nechapu, jak muze nekdo s vs delat delnika ve fabrice; proc si to sla delat vubec?
Pro praci fin. poradce musis mit krom znalosti taky trochu fistrona a hl. velky tah na branku a obchodni dovednosti, ktere mozna trochu pochytis na skoleni, ale pokud to clovek nema v sobe, tak je to katastrofa, jak pro tebe, tak pro klienty. VS neni pro tuto praci vubec treba, vsechno potrebne know-how tykajici se konkr. produktu od fitmy dostanes.
Kdybych mela dnes pracovat jako fin. poradce, tak MM je podl. instituce, kteroz si vyberu, toje prostw z nouze ctnost.
Takze kolemakolem, asi bys mela jit opet do fabriky, tam trebas neudelas lidem tolik skody.
Příspěvek upraven 14.04.23 v 13:17
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ale to na 95% nebude zaměstnání, ale podnikání. A s tím „přidělováním“ klientů bych to také vzal s rezervou. A navíc, než se člověk stane „poradcem“, stojí to nemálo úsilí (a peněz).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@..vrabik.. ano, možná ti bude přidělen seznam kontaktů a volej a běž si dojednat smlouvy a kšefty a když ne, tak na ŽL to znamená že jsi každý měsíc hluboko v mínusu. Ne nula, mínus každý měsíc. Jako dočasnou práci bych do toho NIKDY nešel. Pokud by to byla pozice na pobočce na HPP, tak klidně, ale toto ani omylem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dělat jednu z nejhorších činností u jedné z nejhorších firem? Ani omylem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@..vrabik.. píše:
MM finance to je dcerka od MM reality a přidělení klienti jsou lidé požadující financování nemovitostí? Pokud ano, tak na ŽL bych do toho v dnešní době skutečně nešla. Teda záleží na lokalitě. Ale i tak, MM obecně, pokud je to ta realitka, jsou neskutečni vydridusi a šmejdi. Mám s nimi, bohužel, osobní zkušenost, a fakt tam vydrží pracovat jen člověk s velkou hroší kůží.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ahep píše:
Nechapu, jak muze nekdo s vs delat delnika ve fabrice; proc si to sla delat vubec?Pro praci fin. poradce musis mit krom znalosti taky trochu fistrona a hl. velky tah na branku a obchodni dovednosti, ktere mozna trochu pochytis na skoleni, ale pokud to clovek nema v sobe, tak je to katastrofa, jak pro tebe, tak pro klienty. VS neni pro tuto praci vubec treba, vsechno potrebne know-how tykajici se konkr. produktu od fitmy dostanes.
Kdybych mela dnes pracovat jako fin. poradce, tak MM je podl. instituce, kteroz si vyberu, toje prostw z nouze ctnost.
Takze kolemakolem, asi bys mela jit opet do fabriky, tam trebas neudelas lidem tolik skody.
Tady se zase odráží kvalita našich škol. Vysokoškolák, který jezdí paletakem
měla by zpětně za studium zaplatit, když není v oboru.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cenarius píše:
Pokud by to byla pozice na pobočce na HPP, tak klidně, ale toto ani omylem.
Ale, ani kdyby to bylo na HPP (bacha, HPP se už skoro nesmí říkat- je to jen PP), tak pořád platí, že pokud ten člověk nemá „licenci“, tak to nějakou dobu bude trvat, než ji získá. A i to bude stát peníze. A ty prachy se jen tak něnkde nevyvinou, často se to bralo z provizí. A když ty provize přestaly tak nějak přicházet (u nováčka), tak tam začal splátkový dluh…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo, slysim to celých 8 let, co jsem ze skoly.. 😑 Tenkrát situace byla taková, že jsem pul roku měla rozhozene sítě a práci jsem nesehnala. Všude chteli praxi apod. Nakonec jsem musela někam nastoupit, aby to přítel netahl sám. Našla jsem tam super kolektiv a pak jsme chteli miminko, měla jsem na neurčito, takže nějakou „jistotu“. Jsme malé město a ani v okolních městech jsem za 2 mesice práci nesehnala, bohužel. Ta práce v mem oboru, administrativa apod, tu asi není. Samej technolog, svářeč aj.. 😑 Tady je šance s tema financema delat aspoň… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Podívej se, máš VŠ, tak bys měla být schopna najít si, že práce na žl s financemi u firmy MM opravdu není práce, která má budoucnost. Vůbec by mě nepřekvapilo, kdybys padla do dluhů.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit