Co dělat v šatně bazénu, když miminko ještě nechodí ani nestojí?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Co dělat v šatně bazénu když miminko ještě nechodí ani nestojí?
Zdravím ![]()
Máme za sebou první lekci plavání se skoro roční holčičkou. Nechodí ani nestojí. V šatně není žádná ohrádka, která by mi problém pomohla vyřešit (všichni mi říkali, že určitě bude, že je to obvykle…). Chtěla jsem se zeptat, má někdo podobnou zkušenost? Nějaký tip jak se osprchovat a převléct a mezitím nenahánět miminko plazící se ve sprchách či v šatně? Minule jsem to „skoro“ zvladla, až na to, že než jsem se převlekla, malá se proplazila šatnou a byla celá špinavá… Neměla jsem nervy jít ji znovu opláchnout jelikož jsem už byla oblečená a sprchy tak stříkají, že bych byla zase cela mokrá…
… Hračky moc nezabírají, zajímá ji prostě nové prostředí… Cítím se opravdu blbě a neschopně, že nevím, jak se vypořádat s dítětem v šatně, ale když jsem se dívala na ostatní maminky, všem děti stály nebo alespoň seděly na lavičce… Děkuji za tipy a za rady ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Reakce:
Hm, slo by, aby jsi si s sebou vzala kocar a posadila ji do nej?
@EvičkaG holt spatne centrum… Ja tedy vzdy prvni obleknu deti, protoze tem je zima a pak az sebe. A oblecene dite mohu dat do autosedačky, kterou mam sebou.
Nejdřív jsem se nachystala a teprve potom malou odepínala z vajíčka a svlékala. Po plavání obráceně. Ve sprchách byly pomocnice, které miminko podržely nebo pohlídaly na karimatce,, a nebo jsme se prostřídaly s ostatními maminkami. Nejdřív usušit a obléct malou, zapnout do sedačky a potom teprve já. Ale mezi skříňkami jsme měli pěnové karimatky, stejně tak ve sprše na zemi. Případně jsme si vozili svoje. Tam jsem se nebála malou položit.
My jsme meli v satne malou ohradku a do sprchy jsem si brala syna s sebou-ta byla zaviraci. Vsude bylo taky krasne uklizeno. Jde se taky sprchovat s ditetem, ktere drzite jednou rukou na sobe a druhou se sprchujete. Co takhle rict provozovateli, ze vam chybi v satne ohradka. Nestoji to moc, tak treba by ji poridil.
@EvičkaG Obleč nejdřív malou, pak sebe, sprchu si dej prostě až doma. Nebo jedině to vajicko, to je super nápad, ale jinak bych se na sprchu vyprdla, lepší než aby ti mala někde sama cestovala.
Sprchovala jsem se doma. Dceru jsem umyla, oblekla. Sedela na prebalovaku a ja se u ni oblekla. U druhe jeste horsi, nebyl ani prebalovak. Nastesti jsem mela u sebe strasi, ktera mi ji pohlidala. Byly jsme jednou a konec na to nemam nervy.
Já svlékla nejdřív sebe, pak malého a při odchodu obráceně. Brala jsem s sebou vajíčko a posadila ho tam. Postýlku jsme měli, ale řval tam jako kdyby ho někdo mučil. Jeden z důvodů, proč jsem kurzy dochodila jen proto, že to stálo dost peněz.
Na plavani jezdim uz v plavkach na sobe, takze ze sebe jen svliknu obleceni, stejne tak malou a dam ji plavaci plinu. Spolecne do sprchy, kdy ji drzim v naruci. Po plavani to samy, proste ji osprchuju, kdyz ji mam v naruci a sebe pak az poradne doma. Zabalim do rucniku, posadim na zem (mame tam vsude takovy penovy podlozky) vrazim ji do ruky kapsicku s presnidavkou a kdyz jí, tak se rychle obliknu. Pak namazu a obliknu malou a jdeme. Ale jako je to fofr, zadny lazo plazo. Beru si na sebe taky nejaky hodne jednoduchy obleceni - treba saty z lehky teplakoviny nebo sukni a triko (kdyz je zima, tak si puncochy pak navliknu v klidu v hernicce).
Jinak co malá začala chodit, tak mi to prijde jestě horsi, protoze zdrhá mnohem rychleji a navic se ty kachlicky dost smekaji a ja trnu hruzou, aby se nekde neprizabila. Zlaty lezeni ![]()
Vajíčko mě nenapadlo, protože teď asi 14 dní používáme už normální autosedačku, malá je hrozne dlouhá, tak vajíčko je pro ni už nevyhovující, ale možná na to sezení v šatně by to bylo ok… Naštěstí tam je teploučko, takže hned oblikat ji nemusím, spíše se mi jednalo o to, aby mi necestovala po té špinavé zemi. Ale zkusím vzit například podložku na cviceni a posadit ji a dát krupku než se rychle obleču a sebe prostě osprchovat nějak s ní
, zítra jdeme podruhé, tak uvidím, doufám, že to nějak vyšperkujeme, než skončí 10 lekcí
… Děkuji za reakce…
![]()
@EvičkaG píše:
Zdravím
Máme za sebou první lekci plavání se skoro roční holčičkou. Nechodí ani nestojí. V šatně není žádná ohrádka, která by mi problém pomohla vyřešit (všichni mi říkali, že určitě bude, že je to obvykle…). Chtěla jsem se zeptat, má někdo podobnou zkušenost? Nějaký tip jak se osprchovat a převléct a mezitím nenahánět miminko plazící se ve sprchách či v šatně? Minule jsem to „skoro“ zvladla, až na to, že než jsem se převlekla, malá se proplazila šatnou a byla celá špinavá… Neměla jsem nervy jít ji znovu opláchnout jelikož jsem už byla oblečená a sprchy tak stříkají, že bych byla zase cela mokrá…![]()
… Hračky moc nezabírají, zajímá ji prostě nové prostředí… Cítím se opravdu blbě a neschopně, že nevím, jak se vypořádat s dítětem v šatně, ale když jsem se dívala na ostatní maminky, všem děti stály nebo alespoň seděly na lavičce… Děkuji za tipy a za rady
Fuj, teda lézt dítě ve sprchach a v satnach po zemi bych nenechala ![]()
Sama se tam štítím i projít bez pantoflí.
Volila bych to vajíčko, když není jiná možnost.
My treba na tom detskem plavani meli malou satnu, ve ktere se vzdy prevlekali 1-3 maminky, co sli na lekci a kdyz jsme sli do bazenu, tak tam nabehla pani a uklidila to po nas, takze fakt cisto.
@EvičkaG píše:
Vajíčko mě nenapadlo, protože teď asi 14 dní používáme už normální autosedačku, malá je hrozne dlouhá, tak vajíčko je pro ni už nevyhovující, ale možná na to sezení v šatně by to bylo ok… Naštěstí tam je teploučko, takže hned oblikat ji nemusím, spíše se mi jednalo o to, aby mi necestovala po té špinavé zemi. Ale zkusím vzit například podložku na cviceni a posadit ji a dát krupku než se rychle obleču a sebe prostě osprchovat nějak s ní, zítra jdeme podruhé, tak uvidím, doufám, že to nějak vyšperkujeme, než skončí 10 lekcí
![]()
… Děkuji za reakce…
![]()
Je možné, že ohrádku nemají kvůli tomu covidovému šílenství. Malé děti mají tendenci všechno okusovat a ožužlávat, můžou se do ní i počůrat… a provozovatel by asi musel zajistit desinfekci a hygienu.
Nicméně bez ní to musí být opruz. Asi bych si taky vzala vajíčko a prostě do něj dítě připoutala. Mně dcera jednou takhle stihla odlézt ze šatny až na chodbu než jsem si navlékla podprsenku. Naháněla jsem ji tam pak ve spodním prádle před čekajícími tatínky, no lahůdka ![]()
A neostýchala bych se teda říct provozovateli kurzu, že ohrádka v šatně chybí, že je velmi obtížné se před i po lekci převléknout a dodržet hygienické požadavky, když není kam dítě bezpečně odložit. Podala bych to slušně, jako zpětnou vazbu a zakončila dotazem, jestli by mohl zvážit pořízení ohrádky. V nejhorším to odmítne a třeba ti vysvětlí, proč to nejde. Hlavu ti neutrhne.
@EvičkaG píše:
Vajíčko mě nenapadlo, protože teď asi 14 dní používáme už normální autosedačku, malá je hrozne dlouhá, tak vajíčko je pro ni už nevyhovující, ale možná na to sezení v šatně by to bylo ok…
Jestli jí ještě není ani rok, nema co dělat v pokračovací sedačce.
A tím se ti vyřeší i problém, co s ní, dáš ji do vajíčka..
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat