Co děláte když je vše zavřeno?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Altavista
14.2.21 21:13

Jeden týpek pomáhá nám, my jsme holky slabé. Takže přes nějakou agenturu chodí „venčit dědu“ zvedne, dá na vozík a vezme na procházku. Jsme za tu službu fakt rádi.

• Citovat
  • Upravit
74217

Tobe chybi nejake devce. Ve dvou se to tahne lip a jsou ty dny, noci pestrejsi.
Najdi si kamaradku :kytka:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4998

Jsem chtěla navrhnout ten hospic, protože tam jakoby už nemůžeš nic zkazit, ale tvůj příspěvek vyznívá tak, že asi radši ani to ne :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
14.2.21 21:18

Bez se postavit do brany misto sv. Petra, kdyz umis vsechny tak vyborne posoudit, ty charaktere :D
Ale asi jinak jen do utulku lro zvirata, u lidi to furt bude risk, ze vyhovi tvymu „atd.“ I kdyz nektera zvirata si treba za to taky muzou sama, nemaji byt treba stara a oskliva atd :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22566
14.2.21 21:19
@Camor píše:
Je to hrůza, člověk nemůže nikam jít, nic dělat. V podstatě jen do práce a domů. Navíc jsem se před rokem rozešel s přítelkyní tak ani nemám do čeho píchnout.
Tak mě napadlo že bych mohl třeba někde nějak pomáhat.
Ovšem chtěl bych pomáhat pouze těm, kteří se nedostali do problémů vlastní vinou. Například odmítám podporovat:
  • feťáky a alkoholiky - ať mi nikdo neříká že za to co se z nich stalo nemůžou. Také jsem měl těžké období v životě a závislák se ze mě nestal
  • svobodné matky - moc dobře věděly s kým jdou do postele a pak brečí jak se na ně chlap vykašlal. Stačí mi že je živím z daní.
  • neziskovky co podporují ilegální imigranty a děti z rozvojových zemí - ja budu živit jednoho malého Afričana a za dvacet let budu živit jeho deset potomků kteří se budou cpát do Evropy.
  • atd

Jak vidíte, mám logické i morální kritérium dost vysoko, tak pokud byste o něčem věděli, jsem jedno oko :mrgreen:

Naprostý souhlas, i když ty matky mohou být diskutabilní. Ale jinak jseš jeden z mála l, kdo to řekne nahlas. Ale já s těmito existencemi taky nemám problém - myslím vyjádřit se k nim / o nich. Ještě bych k nim přidala zadlužené s exekucí nebo insolvencí. :poblion:

Příspěvek upraven 14.02.21 v 21:24

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
14.2.21 21:21

Osobniasistence.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12661
14.2.21 21:23
@Camor píše:
Je to hrůza, člověk nemůže nikam jít, nic dělat. V podstatě jen do práce a domů. Navíc jsem se před rokem rozešel s přítelkyní tak ani nemám do čeho píchnout.
Ovšem chtěl bych pomáhat pouze těm, kteří se nedostali do problémů vlastní vinou. Například odmítám podporovat:
  • feťáky a alkoholiky - ať mi nikdo neříká že za to co se z nich stalo nemůžou. Také jsem měl těžké období v životě a závislák se ze mě nestal
  • svobodné matky - moc dobře věděly s kým jdou do postele a pak brečí jak se na ně chlap vykašlal. Stačí mi že je živím z daní.
  • neziskovky co podporují ilegální imigranty a děti z rozvojových zemí - ja budu živit jednoho malého Afričana a za dvacet let budu živit jeho deset potomků kteří se budou cpát do Evropy.
  • atd

Jak vidíte, mám logické i morální kritérium dost vysoko, tak pokud byste o něčem věděli, jsem jedno oko :mrgreen:

Radeji nepomahej nikomu, jsi hodne mimo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18152
14.2.21 21:32

Do důchoďáku taky ne, neměli si porodit takové spratky, co se pak o ně nepostarají.
Do nemocnice určo ne, většinu nemocí si stejně způsobili lidi sami - nezdravým životním stylem, neopatrností, zanedbáním péče o sebe… vždycky tam něco je.
Tak možná jedině ty kočky, ty jsou v tom nevinně, ty bys mohl zachraňovat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6672
14.2.21 21:35

Mě tedy tvá kritéria naprosto nepohoršují, ať by byla jakákoliv, byť třeba nejsou v souladu s mými. Protože když se takhle člověk rozhodne zadarmo investovat svůj čas, mělo by to dávat smysl především jemu samotnému.

Zkusila bych klidně začít jen tím, chodit sem tam někam do přírody, do lesa, a zvyknout si nosit s sebou igelitku a sbírat odpadky, co uvidíš - protože ti ptáci, ježci, ty kytky, které by jinak byly pod nimi rostly, si je tam samy nenanosily. :D
Pokročilá disciplína je vyhlédnout si nějaké zabordelené místo ve tvém okolí a zorganizovat údernou akci (sám, s pár kamarády) a dát ho do pořádku. To pak člověku i dělá radost, když kolem chodí. A z čistého místa se smeťák zas tak rychle znova nestane, a docela dobře se v tom uklizeném stavu udržuje.

Byly ti doporučované útulky, ještě mě napadají záchranné stanice.

Domovy seniorů, pečovatelské domy, dobrovolničení v LDN, nemocnicích.

Nebo se pomáhá na ohrožených památkách - stát především financuje ty, které mu zas na oplátku vydělávají, takže velká spousta prostředků jde jen na určité procento známých turistických cílů. Ale spousta historicky cenných míst na ty finance nedosáhne, chátrá, rozpadá se a stojí především na práci dobrovolníků. Ale to buď chce mít něco blízko bydliště, nebo se tam vypravit na nějakou delší dobu (několik dní), domluvit se a pomoci. Jsou i organizace (třeba Brontosaurus), které dělají vyloženě organizované hromadnější akce, kde se pomáhá na ohrožených památkách, ale to teď přes koronu samozřejmě není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22078
14.2.21 21:40
@Camor píše:
  • atd

Jak vidíte, mám logické i morální kritérium dost vysoko, tak pokud byste o něčem věděli, jsem jedno oko :mrgreen:

Přeložila bych nám to do češtiny – o nějaké to pomáhání v podstatě vůbec nejde… potřeboval sis jenom polechtat ego a ukázat nám své úžasné morální kvality, protože nemáš do čeho (a hlavně koho) píchnout.

Tak dobrý, no… ;) :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122613
14.2.21 21:48

Bod dva blíže vysvětli- taky jsem samoživitel. Ne každá samoživitelka si za to může sama. A jestli se nudíš- sežeň mé dceři plyšového štěkajícího pejska a růžový kluzák na sníh. Problém nejsou peníze, problém je to, že když se to ztratí, nebo zničí, není to nikde k sehnání :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2330
14.2.21 21:55

@Camor nedávno jsem v tramvaji v Ostravě viděla leták, kde můžeš smysluplně využít hodinu třeba hraním šachů se seniorem v domově důchodců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4043
14.2.21 21:56
@bigl píše:
Do důchoďáku taky ne, neměli si porodit takové spratky, co se pak o ně nepostarají.
Do nemocnice určo ne, většinu nemocí si stejně způsobili lidi sami - nezdravým životním stylem, neopatrností, zanedbáním péče o sebe… vždycky tam něco je.
Tak možná jedině ty kočky, ty jsou v tom nevinně, ty bys mohl zachraňovat;)

Nevím, nevím, jestli si to taky nezpůsobily samy… třeba byly málo přítulný… nebo naopak moc :think: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
253
14.2.21 22:00
@mrav píše:
Bod dva blíže vysvětli- taky jsem samoživitel. Ne každá samoživitelka si za to může sama. A jestli se nudíš- sežeň mé dceři plyšového štěkajícího pejska a růžový kluzák na sníh. Problém nejsou peníze, problém je to, že když se to ztratí, nebo zničí, není to nikde k sehnání :mavam:

https://www.google.com/search?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4164
14.2.21 22:22
@klamonožka píše:
Mě tedy tvá kritéria naprosto nepohoršují, ať by byla jakákoliv, byť třeba nejsou v souladu s mými. Protože když se takhle člověk rozhodne zadarmo investovat svůj čas, mělo by to dávat smysl především jemu samotnému.

Zkusila bych klidně začít jen tím, chodit sem tam někam do přírody, do lesa, a zvyknout si nosit s sebou igelitku a sbírat odpadky, co uvidíš - protože ti ptáci, ježci, ty kytky, které by jinak byly pod nimi rostly, si je tam samy nenanosily. :D
Pokročilá disciplína je vyhlédnout si nějaké zabordelené místo ve tvém okolí a zorganizovat údernou akci (sám, s pár kamarády) a dát ho do pořádku. To pak člověku i dělá radost, když kolem chodí. A z čistého místa se smeťák zas tak rychle znova nestane, a docela dobře se v tom uklizeném stavu udržuje.

Byly ti doporučované útulky, ještě mě napadají záchranné stanice.

Domovy seniorů, pečovatelské domy, dobrovolničení v LDN, nemocnicích.

Nebo se pomáhá na ohrožených památkách - stát především financuje ty, které mu zas na oplátku vydělávají, takže velká spousta prostředků jde jen na určité procento známých turistických cílů. Ale spousta historicky cenných míst na ty finance nedosáhne, chátrá, rozpadá se a stojí především na práci dobrovolníků. Ale to buď chce mít něco blízko bydliště, nebo se tam vypravit na nějakou delší dobu (několik dní), domluvit se a pomoci. Jsou i organizace (třeba Brontosaurus), které dělají vyloženě organizované hromadnější akce, kde se pomáhá na ohrožených památkách, ale to teď přes koronu samozřejmě není.

Moc pěkně shrnuto.
Ten tip na památky sama pro někoho využiju.

Sama bych hlasovala pro ty zvířecí útulky.
A nebo jdi zakladateli třeba bruslit nebo na běžky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Revoluce v medicíně? Japonským vědcům se podařilo odstranit chromozom, který způsobuje Downův syndrom. Zjistěte jak!