Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Včera kuřecí maso v kari těstíčku s bramborem, dnes španěláky s rýží. Zítra asi zbytky, pokud něco zbyde, nebo jen salát.
Včera vepřová plec na zázvoru s rýží. Piškot s jahodami, pudinkem a želatinou. Dneska krupicová polévka s vejcem a boloňské špagety.
Kuřecí vývar s nudlema, brokolici zapečenou s nivou, smetanou a bramborama, tvarohový řezy s ananasem ![]()
Jinak jsme měli pečenou krůtu, bramborový knedlík a špenát a makovec
Hovězí na smetaně s houskovým knedlíkem
pro sebe brokolicovo-pórkový krém
a upeču rumové řezy
Ahoj, my dnes čočku s párkem a vajíčkem, zítra kuřecí stehno s rýží. Na véču jsem dostala chuť na sýrovou roládu, tak jsem udělala tu ![]()
@anykam Hráškový nákyp s pórkem: *1 pórek
30g másla
300g zeleného hrášku
150ml zakysané smetany
100g lučiny
100g měkkého tvarohu
sůl
pepř
5 vajec
60g nastrouhaného tvrdého sýra
Pórek nakrájet a orestovat na másle, přidat hrášek a chvíli podusit.
Rozmíchat smetanu, tvaroh, lučinu, osolit, opepřit a přidat k vychladlé zelenině.
Nakonec přimíchat vejce a tvrdý nastrouhaný sýr.
Zapékací formu (na biskupský chlebíček) vyložit pečícím papírem a nalít směs. Celé postavit do hlubšího pekáčku nebo plechu naplněného vodou a péct při 150 stupních cca 1 hodinu. Na povrcgu začne zlátnout.*
Tak ať se povede a dobrou chuť. ![]()
My máme bulgur s cizirnou, rajčaty a hlívou. Na zítra mám mleté krůtí, něco musím vymyslet.
@Ukulina S bulgurem jsme se dnas shodli. ![]()
Ja ho delam jen se zeleninou na masle. Moc rada bych obmenila tu nasi klasiku. Mohla bych poprosit o recept s cizrnou. Moc diky. ![]()
Dneska bude sekaná s bramborem, květáková polévka, na zítra kotel segedinu (malujeme) a upeču muffiny a nějaku buchtu s ovocem, ať je cosik ke kafi ![]()
@babice píše:
@Ukulina S bulgurem jsme se dnas shodli.
Ja ho delam jen se zeleninou na masle. Moc rada bych obmenila tu nasi klasiku. Mohla bych poprosit o recept s cizrnou. Moc diky.
Já různě experimentuju se zbytkama, měla jsem asi hrnek suché cizrny a hrnek bulguru. Takže jsem hodila na hlubší pánev cibulku, česnek, pak bulgur, sekaná rajčata z konzervy (až budou dobrá, dám čerstvá), vařenou cizrnu, zalila jsem vývarem a dusila půl hodiny, osolila, jinak žádné koření. Pak jsem na másle orestovala hlívu nakrájenou na kousky, tu jsem dala pak na talíř na bulgur, nemíchala do něj. ![]()
U nás dnes bramboračka s hříbkama, pečený obalovaný kuřecí stehna s bramborovou kaší a perník na plech politej čokoládou.