Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Včera večer jsme grilovali krkovici a klobásy, dnes bude repete, kuře a hermelín. Naštěstí je u nás vcelku přijatelně, moc nepraží, je pod mrakem.
Já ty vedra prostě nesnáším, ze zdravotních důvodů.
Přeji vám všem krásný víkend ![]()
My dneska cely den v Jizerkach. Obed na Prezidentské chatě. Vsichni smazaka z blatackeho zlata a hranolky, tatarka.
A hlavne my s muzem tocena Plzeň
Pak zmrzka dole v Bedřichově a cestou domu bourka jako blazen. ![]()
Zitra veget a k obedu jen lehke testoviny s tunakem.
No já teda vyhlásila období bez vaření.
Upekla jsem si bezlepkový chléb ( pekárnu jsem dala na balkon) a jedeme variace salátů…
Sice mám koupený květák, chtěla jsem dělat placičky, ale v tom horku ani náhodou…
@Menton píše: Více
Já budu zítra dělat mozeček. Květák uvařím v dílně. ![]()
Rano jsem musela do prace, tak jsem nakoupila anglicke rohliky. K obedu rajcatovy salat s vejci, seminkovy kvaskovy chleba. K veceri byla sekana a pecene nove bramburky s cibuli a kminem, okurkovy salat. Muz mel mlsnou a prekvapil jahodovym dortem. Zitra bude pizza a testovinovy salat.
@Havlova píše: Více
No v bytě dílnu nemáme, ale možná by přišlo zařízení společné letní kuchyně dole ve sklepě…třeba to projde přes SVJ ![]()
Holanďáky s bramborovou kaši a hlavkovým salátem s hodne vychlazenou octovou zálivkou.
U nás už se přes hodinu schyluje k bouřce, naštěstí jsme těsně předtím dogrilovali. Začal vichr z hor, ale fest
tak jsme se hecli a odnosili jsme všechna rajčata z terasy do chodby, pak závěsné květináče se surfiniemi, sotva jsme to dodělali, tak se vítr uklidnil ![]()
Teď fouká jen o trochu víc, než je tu obvyklé, ale ty černé mraky vypadají hrůzostrašně. Ale zatím ani kapka ![]()
@Betty MacDonald kousek od nas kroupy lidem rozmlatily auta
. Muz sel koupit zakusky a vypravel to tam pan, co si sel koupit dort na zal. Pry mu to rozbilo okna, to jsem jeste neslysela. U nas se decka koupaly a malej mi prisel ukazat krupky do kuchyne. A nez jsem dosla k bazenu, tak uz vsechno litalo. Ja ty letni bourky nesnasim, uz jsem v minulosti meli statisicove skody … at uz je zase podzim.
Nevařil jsem. Vyjel jsem si na motorce a dal si burger se žampiony a místní IPA v Orlean. Orlean má hospodu, poštu, jednu křižovatku a výhled na Blue Ridge Mountains.
A cestou domů jsem koupil žrádlo sumcům. Pytel je lehčí než manželka, ale hlavně se cestou nemele ![]()
Bouřky mám rád a rád při nich kukám. Aspoň nějak se zem zatřese. ![]()
Ale taky jsme v Santa Fe stěhovali stan do koupelny, protože přes nás mělo jít tornádo. Nakonec nešlo, ale foukalo fest.
Příspěvek upraven 21.06.26 v 12:32
@Winter garden
když jsem ještě žila s panem MacDonaldem, tak nás jedna letní bouřka vytopila, nejmladší holky tehdy byly ještě malé a nemohly pak dlouho na zahradu, ta byla jedno bahno…tehdy jsme rekonstruovali dům a všechen stavební materiál, co byl v pytlích na dvoře, byl na odpis.
@Betty MacDonald
Je to hrozne. V prvni chvili musi clovek myslet na holy zivot. A az kdyz jsem to zazila, tak jsem to pochopila. On se clovek nema kam schovat, kdyz mu to porcuje barak… jen cekat, az to prejde.