Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Jo, a dnes vaří muž, až večer a samozřejmě na grilu ![]()
Na oběd bude zmrzka, šopský salát, grep, meloun… každý soudruh dle své preference ![]()
Už teď tu máme 25 ve stínu a BEZVĚTŘÍ ![]()
Pražmu s čočkou beluga a pro vnučku a mě krůtí kousky na paprice s rýží.
Večer asi jen nějaký zeleninový salát, protože je na „zdechnutí“ už od rána.
@884135 píše: Více
Obecně je lepší fakt domácí vývar.
Ale celkem dobré vývary hotové jsou od „Cibule bistro“, když chvátáš. Rozhodně lepší než kostka. Mívá je Albert, Rohlík i Košík.
Vůbec nejsem schopná poslední dny vařit, měli jsme jeden den akorát kuře na paprice (a to jen proto, že jsem ho měla u kamarádky a ten její recept byl supr, že jsem ho chtěla taky vyzkoušet). Jinak nevařím, včera jsme měli hranolky a nějaký přivezený pochutiny u vody a dneska těstovinový salát od babičky na chatě
možná si dáme párky a to ještě jen studený, představa jakéhokoli tepla navíc mě děsí.
@AjaF píše: Více
Já už nevím o co šlo, ale určitě domácí vývar. My kostky nepoužíváme, pro nás to zvěrstvo, pardon.
A vždy po ruce vývar nemám, tak dám klasickou vodu.
@AjaF píše: Více
Cibule bistro vyvary je složením naprosto v pohodě. Kupuji do zásoby, když jsou v akci.
Jaký byl ten recept na kuře na paprice? Když tak prosím napiš, díky ![]()
Tady (jižní Morava) je příšerně na zdechnuti.
Já teda musím vařit jako vždy
, snažila jsem si to ulehčit, takže :
Kotlety na houbách, rýže
Povarila jsem uzenou kotletku s brkasi
Zítra spagety s lečem Žádné lívanečky smažit teda nebudu
v tom hicu
Buchtu udělam kakaovo citronovou, s ovocem nějakou zase příště…
Nejdřív jsem. opekla syrovou zeleninu (papriky, cibule a žampiony)v troubě, aby chytla trochu chuť. Pak na to poskládala nové brambůrky, na to okořenit krůtí křídla ( adzika a hodně česneku), zalít vývarem a péci pod poklicí do měkká. Pak dát pryč poklicí, opici křídla dokrupava. V receptu je znovu ponořit do vzniklé omáčky, a ještě 30 min péci. Ale tím se ztratí ta krupavost, to se jeste rozmyslím. Šťávu zahustila škrobem, ale to já nedělám.
@Gerberka píše: Více
Vy Moraváci musíte mít vždycky něco extra ![]()
@sharunka03 píše: Více
Ale já kostky taky nepoužívám. Dělám si tažené vývary.
Jen jsem psala, že Cibule bistro má ty vývary celkem ok, když už…
@Betty MacDonald píše: Více
Tady máme venku těch 37, pocitově asi 100. Prolevám se 4. lahví minerálky, prokládám to vychlazeným ovocem.
Muj muz chysta gril
. Koukam na nej z klimatizovaneho obyvaku, jestli se nezblaznil. Pred tim si dojel pro zmrzku do termosky… to je tak, kdyz si teplomyl nabrnkne polarnika, kteremu je od 20 stupnu vejs blbe z horka.
Byla jsem rano pro dite a nakupovat, jeste s odpadkama 3× a vic me tam nikdo nedostane!
Otočila jsem 5 praček, zítra ještě 1 polštář a bude všechno vyprané.
@Winter garden píše: Více
Jak já ti rozumím ![]()
Ale podařilo se mi drahého přesvědčit, že grilovat je blbý nápad
, švihnu to naložený maso na grilovací pánev v té krásně vychlazené kuchyni. Byla jsem jen zalít kytky a rajčata s okurkama a myslela jsem, že zdechnu. Jeho návrhy na pečené kuře jsem okamžitě smetla ze stolu, všude jede klima a já mám topit troubou ![]()
Takže uvidíme
ale gril ani trouba dnes a zítra neklapnou ![]()