Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@Eliška píše: Více
Ano, mám. Dokonce jsem našel pasáž kterou za komunistů vynechali z překladu.
Ano, taky preferuju starej překlad. ![]()
V aj je to taky vtipný. Nejraději mám Morovou ránu. Tu čtu vzdycky, kdyz jsem nemocná nebo v nemocnici nebo jen tak ![]()
@Zvedava1 píše: Více
Už jsem to tu psal, ale klidně se budu opakovat. V roce 99 jsem měl v Seattle interview s T Mobile, byl jsem tam dva dny a ve volném čase jsem vykonal literární hadž na ostrov Vashon a projel ho z jednoho konce na druhej. Bylo to nějak na podzím a obloha byla modrá a moře taky a Mount Rainier a pohoří Olympiku bylo vidět z trajektu.
Dělala jsem: plněné cukety masem, borůvkové, kynuté knedlíky, řízek s brambory, vepřové maso se žampionovou omáčkou s rýží.
A jak bylo to chladnější období, tak i polévku s drožďovými knedlíčky.
Včera brambory z Francie pečené ve fejkové remosce, dnes budou zbytky… ![]()
@Konys píše: Více
Jo to znam, jak se clovek tesi na obycejny jidlo
. Po navratu z dovolenych casto delam karbose s kasi nebo jen volska oka a kasi a mame pocit, ze je to nejlepsi jidlo na svete ![]()
Do Harrachova jezdime casto a nikdy nevynechame restauraci U slunce. Maji dokonale burgery a steaky.
@Eemii píše: Více
Tak my to mame dost podobne
Uz nevim co si kde dat, znici me kazde jidlo.
Nad Sluncem jsme ubytovany o ulici vys v apartmánu.
My tedy nejčastěji chodime do restaurace U Davida. Tam nas to jeste nikdy nezklamalo. Vcera jsme zkusili tady vyhlášenou restauraci Terassa a tam nas to nenadchlo. Ale teda snidane u Vokřinků v pekárně nemaji chybu ![]()
@Eemii @Konys taky to známe, jak se člověk těší na normální jídlo.
V posledních letech si často místo hotelů a penzionů pronajímáme dům nebo byt s kuchyní, takže si v průběhu dovolené občas uvaříme sami. Dřív jsem to odmítala, na dovolené vařit, ale jak jsou děti velké, vaříme společně, tak to už je v pohodě.
@KalamityJohn píše: Více
Nechces zalozit vlakno pro fanousky (myslim, ze je nas tu vic)?
Na Vashon koukam aspon na mapach ![]()
a co vynechali z prekladu?
Rano jsem uvarila tvarohove knedliky, budou asi jen studene s ovocnym zahourem
Zajímavej nápad ![]()
Anglickou verzi jsem měl z knihovny a musel bych si to půjčit znova, ale někde okolo:
„já si vám připadám, že ve vlasech brouka mám,
jestli jo, sundej ho a uvař ho na mejdlo“
je pasáž o tom, proč komunismus nemůže fungovat.
To je Dusím se ve vlastní šťávě, myslím.
@KalamityJohn píše: Více
Urcite Dusim se.
A jdu se podivat ![]()
Cetl jsi Looking for Betty MacDonald od Pauly Becker?
Edit: Tak ne, je to v Kdokoli muze delat cokoli. A tematicky se to tam hodi, zajimalo by me, co vynechali.
Příspěvek upraven 30.07.26 v 14:43