Co dnes vaříte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
34789
2.8.26 09:34

Z cuket a další zeleniny jsem loni zavarila omáčku na kuřecí maso, ála Uncle Ben's, ale to byla jen z nouze ctnost, potrebovala jsem zpracovat moje lilky a darovanou cuketu.
Jinak u nás cukety nejsou oblíbené, nikdy jsem tu cuketomanii nepochopila, taková guma bez chuti a vůně :nevim: jedině tak mladoucke cuketky na gril

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8023
2.8.26 09:37
@AjaF píše: Více

Jasně. Cuketu nastrouhat, vymačkat vodu, přidat nastrouhaný tvrdý sýr, šunku/slaninu/uzené, cibuli, česnek, vejce, bylinky. Zahustit strouhankou dle potřeby. Do pekáče a do trouby.
Poměr dávám na cca půl kila cukety asi 200g sýra, 150g uzeniny, 1 cibule, 4 stroužky česneku, 3 vejce.
Je to dost variabilní, někdo to dělá úplně bez uzeniny jako čistě vege jídlo.
Bylinek to snese hodně, dávám libeček nebo naťový celer, petrželku, dobromysl, saturejku… Cokoliv mám na zahradě. Tchyňka do toho onehdy přidala omylem mátu, taky to bylo dobrý. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8023
2.8.26 09:38
@adresa píše: Více

Já ji zas miluju úplně do všeho. To je jedna zelenina, kterou mám v lednici fakt furt. :nevim: Sto lidí, sto chutí. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1607
2.8.26 09:47
@Sonmi píše: Více

Super nápad to taky vyzkouším děkuji… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44309
2.8.26 12:00

Brambory, dušená zelenina, vejce nebo kuřecí plátek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6703
2.8.26 13:43

Su vynikajuce po kratkom orestovani na oleji - maju sladkastu chut. K tomu paradajky a vynikajuca omacka. Alebo ich nastruhat do zemiakovych placiek.
Presne ako pises, potrebuju byt „ugrilovane“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34789
2.8.26 14:35
@Mkmkz píše: Více

A hlavně mladé. Lidi to nechají prerust, aby toho bylo hodně, pak je to houževnate, uprostřed semena. My když dostaneme, tak právě takovou kládu, většinou skončí v kompostu, nikdo to nechce, bramborák milujeme, cukeťák je pro nás málo křupavý, vlastně vůbec, je spíš blemcavý. Zlaté brambory. Mám už několik let zavařenou nastrouhanou cuketu, nechce se zkazit, potvora :lol: :lol: buchta nám taky vůbec nechutná. Do buchty místo cukety jedině jablíčka.
Ale ty mladé na grilu jsou fajn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7859
2.8.26 16:53

@Sonmi Díky, zní to velmi chutně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44309
2.8.26 17:01

K večeři cuketové hranolky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18642
2.8.26 17:02

To mate svatky podobne :D

O vikendech si to nekdy usnadnim jednotnym menu, ktery jedi vsichni, ale vetsinou muz vari maso a ja paralelne vege.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18642
2.8.26 17:04

Taky mam rada mlade male cuketky, dcera ji cuketu na ruzne zpusoby, mne chutna jeste plnena pecena. Zbytek rodiny o ni nestoji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16786
2.8.26 18:27

Dnes smazeny kvetak. Koupila jsem dva male a je toho, jak v polni kuchyni. Zbylo hodne a hodne brambor, tak jsem z brambor udelala salat. Velky kluci jsou na tri dny pryc a me preteka lednice. Nikdo neji ani rohliky, syry… Uplne je mi v te kuchyni divne :mrgreen:.Uz aby byly kobylky doma a vyjedly to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16786
2.8.26 18:29

Mlade cuketky miluju. Bud je griluju nebo restuju a pridavam treba do masovych směsí nebo polevek. U nas to uz prochazi. Ale kupuju je. Darem vzdy dostanu cuketu tvaru basebalove palky, ktera i tak chutna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34789
2.8.26 22:20

@Winter garden taky? Já nevím, proč to lidi nechají tak hrozné prerust. Je to škoda.
Baseball pálka :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43466
3.8.26 08:09

Včera chlap udělal křenovou omáčku k uzenýmu ocásku, co vyhandloval v práci za plato domácích vajec. Dělaly se mi boule za ušima :oops:
Dnes to dorazíme a ze zbytku toho mňamózního uzenýho budou šunkofleky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport