Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@Eliška píše: Více
Díky. Najdu to, ale bude to chvíli trvat.
Edit:
Online nic a tak budu muset do knihovny. Ale nasel jsem Vejce anglicky:
Dneska polévka zeleninová s krupicovými nočky a květákové placky, brambory, kořeněný dip ze zakysané smetany.
Dostala jsem extrémní nepřekonatenou chuť na nudle s mákem, cukrem a přelite máslem, což ti dva moji budulinci (jeden 26 a druhej 19 let
) ani jeden nechtějí, tak jsem si je uvařila pro sebe a zblajzla je málem i s talířem ![]()
Dnes směs ala čína s rýží. Začíná období nechceš cuketu, tak jsem tři dostala od sousedky, dvě menší, ty zítra obalím a jednu velkou z té bude perník 😊
Dnes byl zeleninový krém (cuketa, kapie, cibule, batát, mrkev a petržel), jako další nudle se zeleninou a krůtim masem.
Na zítra jsem udělala trochu segedínu, měla jsem v mrazáku ořezy z plecka, v lednici zbytek kysaného zelí.
Vcera jsme završili nasi obedovou tour rizkama.
My s muzem rizky z panenky s kasi a coleslaw, mala mela kureci rizek a taky kasi.
Dneska uz obed doma, hovezi gulas a vrtule.. K veceri sopak a seminkova houska. Zitra budou holandaky s kasi a rajcatovy salat. Dovolená nam skoncila tak akorat, dneska tam uz od rana bylo desne vedro.. a tady ve meste je to teda 3× horsi. Ale lepsi byt zalezla doma, nez na dovce.. kdyz se neda byt venku. ![]()
V lednici se chladi obri meloun a cely ananas.. vylezeme ven az nam neco dojde. ![]()
Poprvé po 3,5 letech jsem sama doma, tak na oběd jsem si udělala toskánský salát a na večeři tatarák.
@Betty MacDonald píše: Více
Marně se pokouším udělat doma rizoto jako ze školní jídelny…
Dnes bude hic, tak jsem se rozhodla, že bude k obědu jen salát ze zeleniny ze zahrádky a k tomu udělám panenku na pánvi. K večeři obložený talíř + zelenina.
Chlap mě ukecával na buchtu, no to jsem hned zavrhla
Bude ovocný salát a zmrzlina ![]()
@Zvedava1 píše: Více
Asi to bude stát ještě spoustu úsilí a mnoho pokusů, než se podaří udělat rýži buď tvrdou, nebo rozvařenou v blemtavý slepenec…
![]()
@bse.pedro píše: Více
Nevím, jak u vás, ale u nás vařili moc dobře
a srbské rizoto si ráda dám kdekoliv.
@Zvedava1 píše: Více
Ve zdejší školní jídelně taky vaří dobře a rizoto je dobré, když je na jídelníčku a jsme doma, objednáme si ho. I manžel, který všechna moje vymazlená rizota sní disciplinovaně, ale s výrazem „jsem chudák pejsek z útulku a tady mě tejraj, pojďte si mě adoptovat“.
Rizoto české, do kterého se zpracuje vařené maso z kuřecího vývaru a nějaká ta zelenina, to nejí vůbec.
@bse.pedro píše: Více