Co dnes vaříte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21697
30.7.26 13:51
@Eliška píše: Více

Díky. Najdu to, ale bude to chvíli trvat.

Edit:

Online nic a tak budu muset do knihovny. Ale nasel jsem Vejce anglicky:

https://gutenberg.ca/…gg-00-h.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
436
30.7.26 14:56

Dneska polévka zeleninová s krupicovými nočky a květákové placky, brambory, kořeněný dip ze zakysané smetany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3832
30.7.26 15:16

Dostala jsem extrémní nepřekonatenou chuť na nudle s mákem, cukrem a přelite máslem, což ti dva moji budulinci (jeden 26 a druhej 19 let :D ) ani jeden nechtějí, tak jsem si je uvařila pro sebe a zblajzla je málem i s talířem :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5664
30.7.26 16:04

Dnes směs ala čína s rýží. Začíná období nechceš cuketu, tak jsem tři dostala od sousedky, dvě menší, ty zítra obalím a jednu velkou z té bude perník 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30663
30.7.26 19:57

Dnes byl zeleninový krém (cuketa, kapie, cibule, batát, mrkev a petržel), jako další nudle se zeleninou a krůtim masem.
Na zítra jsem udělala trochu segedínu, měla jsem v mrazáku ořezy z plecka, v lednici zbytek kysaného zelí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5183
30.7.26 19:59

Vcera jsme završili nasi obedovou tour rizkama. :lol: My s muzem rizky z panenky s kasi a coleslaw, mala mela kureci rizek a taky kasi.
Dneska uz obed doma, hovezi gulas a vrtule.. K veceri sopak a seminkova houska. Zitra budou holandaky s kasi a rajcatovy salat. Dovolená nam skoncila tak akorat, dneska tam uz od rana bylo desne vedro.. a tady ve meste je to teda 3× horsi. Ale lepsi byt zalezla doma, nez na dovce.. kdyz se neda byt venku. :D
V lednici se chladi obri meloun a cely ananas.. vylezeme ven az nam neco dojde. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2225
30.7.26 21:07

Poprvé po 3,5 letech jsem sama doma, tak na oběd jsem si udělala toskánský salát a na večeři tatarák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3832
30.7.26 22:00

@aiera
Ať ti není doma samotné smutno ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43284
31.7.26 01:46

Včera srbské rizoto a dnes budou řízky s brkaší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Zvedava1
31.7.26 02:23
@Betty MacDonald píše: Více

Marně se pokouším udělat doma rizoto jako ze školní jídelny…

• Citovat
  • Upravit
1605
31.7.26 06:32

Dnes bude hic, tak jsem se rozhodla, že bude k obědu jen salát ze zeleniny ze zahrádky a k tomu udělám panenku na pánvi. K večeři obložený talíř + zelenina.
Chlap mě ukecával na buchtu, no to jsem hned zavrhla :mrgreen: Bude ovocný salát a zmrzlina :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24167
31.7.26 08:22
@Zvedava1 píše: Více

Asi to bude stát ještě spoustu úsilí a mnoho pokusů, než se podaří udělat rýži buď tvrdou, nebo rozvařenou v blemtavý slepenec… :think: :think: :think: :nevim: :nevim: :nevim: 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Zvedava1
31.7.26 08:33
@bse.pedro píše: Více

Nevím, jak u vás, ale u nás vařili moc dobře ;) a srbské rizoto si ráda dám kdekoliv.

• Citovat
  • Upravit
34419
31.7.26 09:00
@Zvedava1 píše: Více

Ve zdejší školní jídelně taky vaří dobře a rizoto je dobré, když je na jídelníčku a jsme doma, objednáme si ho. I manžel, který všechna moje vymazlená rizota sní disciplinovaně, ale s výrazem „jsem chudák pejsek z útulku a tady mě tejraj, pojďte si mě adoptovat“.
Rizoto české, do kterého se zpracuje vařené maso z kuřecího vývaru a nějaká ta zelenina, to nejí vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34419
31.7.26 09:02
@bse.pedro píše: Více
:D no pravda, moje školní jídelny na ZŠ a gymplu měly rýži vždycky připalenou, ale vždycky, nevím jak se to pokaždé podařilo, ale tu tradici obě jídelny dodržely
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí