Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@Winter garden píše: Více
Ano, mírné napětí je ten přesný výraz
můj drahý je samonasírací cholerik, startuje na první drc
a znáš to, špatný šrouby, špatný šroubovák, špatná konstelace hvězd…
ale jak jsem zmínila, přežil, i těch mých pár vtipných poznámek ![]()
@Zvedava1 píše: Více
Pouť byla jinde, tady reorganizace bude, ale je to asi všude podobné - koláčky, roláda, drobné cukroví
@adresa píše: Více
V rodišti mamky je taky každý rok pouť, ale nic speciálního jsme nikdy nepekly. Kamarádka z jižních Čech peče na pouť hnětýnky.
Když jsem poprvé slyšela o hnětýnkach, už nevím kde, vyvolalo to u mě asociace na hněteni kynutého těsta. Představovala jsem si je jako buchtičky, nebo dvojctihodné koláče.
Byla jsem hodně překvapená, že se dělají jak kynuté, tak piškotové, ale s koláči ani buchtami nemají nic společného ![]()
místo „reorganizace“ v předchozím komentáři mělo být „teprve“, mobil píše, já ne vždy kontroluju
Pak se tady peče ještě na podzim na posvícení. No, pečou starší, mladí se rádi nechají pozvat, ale držet tu tradici asi nebudou
i když, kdo ví, když byla naše generace v jejich věku 20-30+, byli jsme stejní a teď se těch tradic držíme ![]()
Dne chřestová polévka s krutony, smažený obalovaný květák, brambory, pažitkový dip, okurkovy salát.
Zítra stejná polévka, řecké rajčatové placičky, manžel k nim ještě brambory, tzatziki. Dnes nebo zítra večer losos na grilu.
Ve čtvrtek oukrop a přírodní kotlety, rýže
V pátek oukrop a lečo s buřty, chleba
Dostala jsem chuť (ó ty hrůzo) na smetanovou fazolovou polévku nakyselo, a k tomu přikusovat bramboráky
takhle jsme to jedli u babičky. Ale to smažení by mě v tom horku asi zabilo. Nemám doma ani brambory, ani fazole, a ani jedno není v akci ![]()
Přesne tuto polévku jsem vařila dneska já, ale s bramborami, bez těch bramboráků
. Taky jsme na ni dostala příšernou chuť. A použila jsem fazole z plechovky. Tím se to hodně urychlí. Sorry, že jsem se Vám sem vetřela. Většinou sem chodím jenom číst, a někdy se inspiruji, co mám vařit. ![]()
@Zvedava1 tu polévku miluje muž, taky fazolky na kyselo na smetaně jako hlavní jídlo.
Mně to vůbec nechutná, manžel doufá, že se k tomu projim jako ke květáku
Já můžu cokoliv na kyselo, piju nálev z okurek, utopence i zavináče
očkování příchuť smažených brambůrky z Anglie vede.
Můžu poprosit, jak se dělají ty rajčatové placičky? Díky