Co dnes vaříte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
43292
9.8.26 12:40

@adresa a jo, šlehačky kelímek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43292
9.8.26 12:53
@Winter garden píše: Více

Ano, mírné napětí je ten přesný výraz :mrgreen: můj drahý je samonasírací cholerik, startuje na první drc :jazyk: a znáš to, špatný šrouby, špatný šroubovák, špatná konstelace hvězd… :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ale jak jsem zmínila, přežil, i těch mých pár vtipných poznámek ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Zvedava1
9.8.26 12:53
@adresa píše: Více

Co se u vás peče, když je pouť?

• Citovat
  • Upravit
43692
9.8.26 13:16

Květákové nebo cuketové kari

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34419
9.8.26 14:18
@Betty MacDonald píše: Více

Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34419
9.8.26 14:21
@Zvedava1 píše: Více

Pouť byla jinde, tady reorganizace bude, ale je to asi všude podobné - koláčky, roláda, drobné cukroví

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Zvedava1
9.8.26 14:36

V rodišti mamky je taky každý rok pouť, ale nic speciálního jsme nikdy nepekly. Kamarádka z jižních Čech peče na pouť hnětýnky.

• Citovat
  • Upravit
34419
9.8.26 18:24

Když jsem poprvé slyšela o hnětýnkach, už nevím kde, vyvolalo to u mě asociace na hněteni kynutého těsta. Představovala jsem si je jako buchtičky, nebo dvojctihodné koláče.
Byla jsem hodně překvapená, že se dělají jak kynuté, tak piškotové, ale s koláči ani buchtami nemají nic společného :)

místo „reorganizace“ v předchozím komentáři mělo být „teprve“, mobil píše, já ne vždy kontroluju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34419
9.8.26 18:28

Pak se tady peče ještě na podzim na posvícení. No, pečou starší, mladí se rádi nechají pozvat, ale držet tu tradici asi nebudou :) i když, kdo ví, když byla naše generace v jejich věku 20-30+, byli jsme stejní a teď se těch tradic držíme :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34419
11.8.26 13:37

Dne chřestová polévka s krutony, smažený obalovaný květák, brambory, pažitkový dip, okurkovy salát.
Zítra stejná polévka, řecké rajčatové placičky, manžel k nim ještě brambory, tzatziki. Dnes nebo zítra večer losos na grilu.
Ve čtvrtek oukrop a přírodní kotlety, rýže
V pátek oukrop a lečo s buřty, chleba

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Zvedava1
11.8.26 14:45

Dostala jsem chuť (ó ty hrůzo) na smetanovou fazolovou polévku nakyselo, a k tomu přikusovat bramboráky :srdce: takhle jsme to jedli u babičky. Ale to smažení by mě v tom horku asi zabilo. Nemám doma ani brambory, ani fazole, a ani jedno není v akci :D

• Citovat
  • Upravit
93
11.8.26 15:03

Přesne tuto polévku jsem vařila dneska já, ale s bramborami, bez těch bramboráků :D. Taky jsme na ni dostala příšernou chuť. A použila jsem fazole z plechovky. Tím se to hodně urychlí. Sorry, že jsem se Vám sem vetřela. Většinou sem chodím jenom číst, a někdy se inspiruji, co mám vařit. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34419
11.8.26 20:56

@Zvedava1 tu polévku miluje muž, taky fazolky na kyselo na smetaně jako hlavní jídlo.
Mně to vůbec nechutná, manžel doufá, že se k tomu projim jako ke květáku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Zvedava1
11.8.26 20:58

Já můžu cokoliv na kyselo, piju nálev z okurek, utopence i zavináče :pankac: očkování příchuť smažených brambůrky z Anglie vede.

• Citovat
  • Upravit
5664
11.8.26 20:59

Můžu poprosit, jak se dělají ty rajčatové placičky? Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie