Co dnes vaříte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
44085
16.8.26 16:44
@Ploskutáček píše: Více

Jen jestli ty na něj nežárlíš. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12074
16.8.26 16:46

Dneska smažák v troubě a bramborová kaše. Ještě jsme po dovolené nebyli nakoupit a sýr v lednici naštěstí vydržel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12401
16.8.26 17:04
@Havlova píše: Více

Já žárlím na každýho chlapa, kterej je lepší než já, a to jsou v podstatě všichni :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34673
16.8.26 19:27
@Ploskutáček píše: Více

K čemu jim to je, pokud to tak je, žádného nemiluje tolik žen jako tebe tady :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3833
17.8.26 08:59

Betty - všechno nejlepší k narozkám :palec: :srdce:

U nás v sobotu smažené karbošky a pečené brambory + placičky z mletého masa pečené na bramborách s mraženou zeleninou v troubě
v neděli meruňkové tvarohové knedlíky (můj recept = 2 žloutky + měkký tvaroh + 50 g rozpuštěného másla utřít + 100 g hrubé mouky a 100 g dětské krupičky, sůl = tohle je menší dávka; dělám z dvojité - ale vždy postupně jednu po druhé tu várku…)
buchta limonádová s jahodami a drobenkou nahoře
polévka zeleninová s kapáním = rychlovka :palec:

a udělala jsem dip ze zakysané smetany (česnek, pažitka, pepř, sůl, kapka citronové šťávy) - vůbec jsem to neznala, a je to strašně dobré

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18606
18.8.26 16:07

Polevka z cervene cocky, kureci rizky s brambory s pazitkou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34673
18.8.26 16:20

Včera jsme dojedli hovězí vývar a rýžový nákyp s meruňkami, co jsem dělala v sobotu.
V neděli byly fazolky na česneku se smetanou podle @Havlova a u manžela velký úspěch, takže zařazeno do receptů :potlesk: Mě zatím fazolky neoslovily, mám ráda klasické (nevím jak to jinak říct) fazole, a pak ty edamame, ty můžu samotné, jen tak na másle s česnekem.
Dnes kuřecí kari s kokosovým mlékem, pro změnu bílými máslovými fazolemi :) a s rýží.
Zítra k obědu zeleninová polévka, těstovinový salát s kuřecím masem a zeleninou. Večeři ugrilujeme - hovězí steaky - flank a ze svíčkové, hermelíny, bílé klobásky a zeleninu.
Ve čtvrtek oběd na cestách a večeře co dům dá.
V pátek květákový krém, treska na másle, brambor a buď klasický okurkový salát nebo tzatziki.
V sobotu květákový krém z pátku a něco hodně rychlého, nějaký hop na pánev. Asi kuřecí plátek, nebo tak něco.
V neděli a pondělí oukrop a králík (vykostěný) na smetaně - na svíčkovou, domácí kynutý knedlík, brusinky.
Na víkend

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34673
18.8.26 16:21
@adresa píše: Více

Teď mě napadlo, že čtvrteční večeře co dům dá by mohla být pizza, máme nějakou šunku a sýry v lednici, co budou chtít do konce týdne zpracovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18606
18.8.26 16:23

@adresa :jazyk: prijedu! Hlavne na toho kralika.
Ale hovezi vyvar a nakyp zni taky super, to uz jsem prosvihla :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44085
18.8.26 17:03

Dnes cuketový nákyp, zbyde i na zítra.
V týdnu bude ještě dýňové kari. Víc zatím netuším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12074
18.8.26 17:17

Dnes hovězí líčka s bramborovou kaší. Líčka jsme pekli v římském hrnci, pěkně pomalu - asi 3.5 hodiny na 160 stupňů, s červeným vínem, mrkví a trochou hub, cibule, česnek, bobkový list a tymián. Moc dobré to bylo!

Včera domácí langoše, taky dobrota, ale bylo mi z nich trochu těžko až do večera. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2862
18.8.26 19:43
@Havlova píše: Více

Prosím jak delas cuketovy nákyp. Zatím jsem zadne zeleninové nákypy nedelala, ale prijde mi to jako super změna. Rada zkouším neco nového, protoze mi to vareni kazdy den prijde porad dokola

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34673
18.8.26 20:05
@Eliška píše: Více
:) přijeď, bude toho určitě zase jak pro armádu :roll: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44085
18.8.26 20:21
@Dn0712 píše: Více

Nastrouhám cuketu, sýr (eidam a uzený sýr), přidám vejce, olej, mouku, česnek, majoránku. Konzistence jako na bramborák. Dám na plech na pečící papír.
Místo uzeného sýra jde přidat šunka nebo tak něco. To my nejíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
18.8.26 22:09

Dnes květáková polévka a gril. klobásy, brambory

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie