Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Dnes byly vařené brambory…
…a omáčka z ledvin…
…prasečích… ![]()
Zítra budou zbytky…
…ohřívané v mikrovlnce… ![]()
Tak můj starší strávník se dneska v noci vrací nočním busem ze Sofie
před týdnem letěl do Burgasu a projel vnitrozemím Bulharska do hlavního města
je to šikula na to, že jezdí úplně sám…ach, jsem za něho moc ráda
že cestuje a já mu tady doma „kryju záda“ a „jistím ho“, že kdyby cokoliv, tak se ozve a dáme hlavy dohromady a vyřešíme
…
Bude na něho čekat menu:
Přírodní kuřecí řízky + rýže
Medailonky z panenky, chvilku podušené v omáčce a pak s vrstvou vajeciny se šunkou v troubě + brkase - takhle ty medailonky budu dělat poprvé…
V neděli špagety - oblíbené jídlo!
Buchta ještě nevím ale vytáhnu plechovku ananasu
Polévka - ještě se uvidí ![]()
Dnes pečená cuketa a rozpečený sýr. Zítra bramborová kaše se zeleninou, já losos, dcera vejce. V neděli pečené brambory, grilovaný sýr, okurkový salát. V týdnu pak něco z patizonu, ještě uvidím, co.
My v pondeli dojidali bramborovy knedlik, spenat a pečenou krkovici. V pondeli byly kvetakove placky se syrem, brambory. V utery bramboraky.Ve stredu cina s kurecim a ryzi. Vcera koupene boruvkove knedliky, s tvarohem, maslem a cukrem. Dneska rizoto s kurecim, hraskem a kukurici, parmazan, nakladana repa. Zitra budou cerstve tagliatelle s kousky panenky, smetanova omacka se zampikama. V nedeli budou medaile z veproveho valecku, fazolky, pecene brambory a dip ze zakysky s cesnekem.
Nebaví me porad vymyslet co jist…
![]()
Tak my dnes na dovči ve vile na pobřeží pěkně retro🤣
oběd byl v restauraci grilované ryby a junioři řízky🫣 🙈asi jich mají doma málo…
Ovšem teď na večeři klasika špagety se směsí z vepřových Pikoků
náhodou na cibulce, rajčatech, bazalce a orgánu + kečup a dva baliky špaget dobrá rychlovka, smečka nakrmena,
Zítra obdobně rizoto, hrášek jsem tu koupila zmrazený…
A lednici máme plnou bosenských melounu, broskví a hroznů, je to tam 15minut jízdy a za pusu, poloviční ceny než v Chorvatsku a mnohem levnější než u nás, takže máme týdenní ovocné orgie
![]()
Pres noc jsem tahla vyvar. Mam krasnou zelenou petrzel, takze ja jsem cely den na polivce. Decka mely ceske rizoto z vyvaru nebo spagety s mletym masem a hraskem. Dojidame pernikovou babovku.
Konecne jsem namlela milon rohliku na strouhanku, nemohla jsem se k tomu dokopat. A uklidila nove zavareniny do spajzu.
Mame radi babovky a uvitala bych novy recept. Ale mam dojem, ze uz jsem vyzkousela kde co: prezidentska (ořechy, cele maslo, coko), pernikova s jablky, kokosova ala margot, cokoladova (ta je proste nejlepsi), citronova, a hrnkova s ruznymi vylepsenimi, tvarohova dle kitchennte s rozunkami nebo kustovnici. Zkousela jsem s boruvkami a ovocem, ale to se u nas neujalo, radeji ovoce pouziju do mufinu.
@Winter garden píše: Více
Já miluju kynutou s ořechovou nádivkou, ale to je strašnýho pleskání a děcka mi to nejí, tak jsem ji už roky neměla. ![]()
Jinak u nás vede tvarohovo-citronová z Apetitu.
A už mám strašně, strašně dlouho uložený recept na bábovku s pivem, fakt bych to někdy ráda vyzkoušela, ale furt jsem se k tomu jaksi nedostala. ![]()
https://www.apetitonline.cz/…ovka-s-pivem