Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Porkova polevka, kralik s bataty / smazeny kvetak / kvetakovy mozecek s bramborem
Včera byly rybi prsty, hranolky a tatarka.. nestihali jsme nic složiteho. Odpoledne grilovacka s prateli (hermeliny, klobasky, burty). Dneska kanadske kure s ryzi. Mnam
Zitra kvetakove placky se syrem a brambory.
Kvetakove kari s ryzi. Hovezi carpaccio. Veprovy gulas s kolinkama. Muffiny s cokoladou a pohankovou moukou, orechy. Zasobu musli, jestli to dneska preziju…
Já jsem měla pracovní víkend, okna
ještě dnes to budu dodělávat, ale šéf bude spokojený a to je hlavni
a taky to poznám na výplatě.
Včera jsem upekla králíka na česneku spolu s uzenými žebry, ta chuť ![]()
A taky krtkův dort, ten u chlapa teď frčí ![]()
Dneska plněné papriky s rajskou omáčkou a rýží, včera krevety na česneku
@Winter garden píše: Více
Chystám se na tuhle bábovku, ještě jsem ji nezkoušela:
Žloutková
10 žloutků
10 lžic cukru
10 lžic hrubé mouky – prosít
6 lžic rumu
10 bílků, špetka soli – sníh
1 citron
Tuk na vymazání formy
Strouhanka na vysypání formy
Žloutky, cukr, rum, citron – vyšlehat do husté pěny. Přidat kůru a mouku. Nakonec sníh.
Péct ve středně vyhřáté troubě, 35 min. Vychladlé pocukrovat.
Dej vědět, kdybys ji vyzkoušela a byla dobrá ![]()
@Betty MacDonald píše: Vícečalamádu dělávala moje babi, byla vynikající, miluji ocet
Oukrop (česnečka, kroupy, houby, brambory). Plněné papriky, domácí kynutý knedlík. Je i na zítra. K večeři libová tlačenka z Dedovy farmy. Máme ji moc rádi, ale jen krájenou na tenko, jako nářez, a málokdy natrefim na prodavačku ocitnou to udělat, většinou nechtějí, že se to drobí a špíní to stroj. Tato prodavačka byla ochotná, tak krájela půl kila, za dobrotu na žebrotu ![]()
V pátek byl v plánu obalovaný smažený hermelín, brambory, domácí tatarka, ale láká mě vyzkoušet ten pečený v listovém těstě.
V sobotu a neděli hovězí vývar, v sobotu těstoviny se sýrovou omáčkou a rajčatový sahat, v neděli sekaná, brambory a okurkovy salát.
@Zvedava1 píše: Více
Piškotovou babovku máme rádi a dlouho jsem ji nedělala, mohla bych o víkendu. Vajec máme hodně.
@Havlova píše: Více
Netuším. Jen koukám, že psala dnes a nick už je šedý a nedá se zmínit, musela jsem citovat