Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Dneska kuřecí vývar a zapečená Hokaido s masem, zeleninou a sýrem:)
Ahoj holky. vsimla jsem si, ze tu nektere varite kazdy den dve tepla jidla. Asi jsem divna, ale jak to zvladate? muj skoro 2lety syn vyzduje pozornost a ja mu ji i chci dat a predstava, ze varim 2 jidla tepla denne + myti nadobi k tomu, tak to zabere tak 2,5 hodiny z celeho dne. dik moc za odpoved
K večeři toasty, zítra mám v plánu kulajdu se zastřeným vejcem, slepice se roznesly ![]()
@cell píše:
@Voltiček : taky přemýšlím nad těstovinovým salátem navečer. Jak ho děláš Ty?my dojedli od včerejška http://kucharkazesvatojanu.blogspot.cz/…tickami.html a http://www.recepty.cz/…vajec-159514
Ahoj, Cell, recept mám od strejdy, dělá ho vždy v litinovém pekáčku s poklopem a je to rychlovka. On ho má zase od kamaráda z Polska. Teplý těstovinový salát: uvařit vřetena, dát do pekáčku. Nakrájet pórek, šup k těstovinám. Nakrájet dvě rajčata, k těstovinám. 20dkg slaniny překrájet (nechávám si to nakrájet na plátky v obchodě) a orestovat na pánvi, přidat na těstoviny. Na pánev dát 3 vejce, osolit a umíchat vajíčka na hniličko - přidat k těstovinám. Vše v pekáčku zamíchat, zasypat 30 dkg (od oka) nahrubo nastr. nivou a zalít 1 kelímkem šlehačky a dát na dvacet minut do trouby prohřát.
Včera kuřecí a kachní pečená stehýnka s bramborama a restovanou kukuřicí, kuře na paprice s těstovinama
@kometa32 tak nějaký tuk určitě a obávám se, že pokud tam dáš máslo nebo heru nedej bůh ztužený tuk tak to už ztratí tu pravou chuť zelníků. A proč vlastně ne sádlo? Já na něm nic špatného nevidím…
Zítra kuřecí vývar + kuřecí plátek s hranolkama, na víkend jedeme k našim, tak bude v sobotu svíčková od maminky, mňam
![]()
@LenkaN26 píše:
@trckaludmila22 Jestli myslíš jihočeské zelníky tak dělám takto: 500 g hladké mouky, 450 g kysaného zelí, 150 g sádla, mleté škvarky (nemusí být), sůl, pepř. Zelí překrájíme a ze všeho vypracujeme těsto a pak dávám na plech buď placky nebo tvary vykrájené rádýlkem. Peču to na 190°C do zlatova a občas ještě pomašluju sádlem s česnekem.
Pokládám dotaz znovu
pro ty co tento recept vyzkoušely…sádlo tam musí být? Nemůže být olej? Děkuji.
@LenkaN26 píše:
@kometa32 tak nějaký tuk určitě a obávám se, že pokud tam dáš máslo nebo heru nedej bůh ztužený tuk tak to už ztratí tu pravou chuť zelníků. A proč vlastně ne sádlo? Já na něm nic špatného nevidím…
Děkuji
![]()
@z1908 píše:
Ahoj holky. vsimla jsem si, ze tu nektere varite kazdy den dve tepla jidla. Asi jsem divna, ale jak to zvladate? muj skoro 2lety syn vyzduje pozornost a ja mu ji i chci dat a predstava, ze varim 2 jidla tepla denne + myti nadobi k tomu, tak to zabere tak 2,5 hodiny z celeho dne. dik moc za odpoved
Já em asi jedna z nich.
No, jsem bezdětná, zrovna bez brigády a učím se doma na státnice.
Na teplá jídla si potrpím, navíc se snažím vařit zdravě, abych si zlepšila postavu. Prostě vypnu mozek od učení, vstanu a uvařím si. Když jsem teď jen doma, tak na to prostě čas mám. Navíc bydlím s partnerem, který hrozně rád vaří. takže teplé večeře jsou jeho zásluhou, já spíš plním v tom případě v kuchyni jen pomocnou roli kráječe zeleniny.
No a na nádobí máme myčku. Pocházím z velké rodiny, takže po letech strávených u dřezu, si ji nezaslouží nikdo více než já. ![]()
Další možností je navařit na večeři víc a na oběd si prostě jenom ohřát, takhle to děláme taky.
Ale pokud tě to uklidní, dokud jsem bydlela u našich, tak se teplé večeře taky nekonaly.
@kometa32 jejda, tak to si dost dobře nedovedu představit. obávám se, že by to změnilo komplet chuť toho jídla. Konkrétně tento recept jsem nezkoušela, ale u nás se dělají škvarkové pagáčky a to je v podstatě to samé, jen bez zelí. Ale můžeš to zkusit, jak se říká, proti gustu
![]()
Dnešní večeře byla snadná, u nás v restauraci jsou zvěřinové hody
Zvykla bych si ![]()
@kometa32 píše:
Pokládám dotaz znovupro ty co tento recept vyzkoušely…sádlo tam musí být? Nemůže být olej? Děkuji.
ano dala jsem sádlo, do tohohle receptu podle me proste patri
@loves @trckaludmila22 holky naprostý souhlas do škvarkových pagáčků i zelníků to sádlo prostě patří a bez toho to už není ono a jak už jsem psala, sádlo je rozhodně zdravější než olej nebo ztužený tuk.