Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Dneska udělám nudle s mákem - na přání syna, segedín s knedlíkem na přání manžela a sama dojím kuskus se zeleninou a kuřecím ![]()
Ještě k té dýni - dělám občas takovou jednoduchou věc s balkánským sýrem a vlašskými ořechy - dýni nakrájím na malé kousky, přidám balkánský sýr (může být i niva) a vlašské ořechy, pokapu buď ghí nebo oliv. olejem a dám zapéct do trouby. K tomu dělám rýži, ale fantazii se meze nekladou. ![]()
Jinak dnes nevařím nic, mám půst, tak si o jídle aspoň čtu
. Manžel má jídlo ze včerejška - tempeh, tofu, avokádo, cuketu, indické koření, trochu tamari a rýži.
@žížal píše:
Ještě k té dýni - dělám občas takovou jednoduchou věc s balkánským sýrem a vlašskými ořechy - dýni nakrájím na malé kousky, přidám balkánský sýr (může být i niva) a vlašské ořechy, pokapu buď ghí nebo oliv. olejem a dám zapéct do trouby. K tomu dělám rýži, ale fantazii se meze nekladou.
Taky dělám tak, jen tedy s nivou a ořechy + olivovým olejem - jen tak bez přílohy neb dýni u nás nikdo krom mne nejí ![]()
@Kacievi píše:
Taky dělám tak, jen tedy s nivou a ořechy + olivovým olejem - jen tak bez přílohy neb dýni u nás nikdo krom mne nejí
Přesně, já si to taky dávám bez přílohy, ale manžel by se nenajedl
. Tomu to teda naštěstí chutná. Akorát mě vždycky mrzí, že je to hned pryč.
![]()
@žížal píše:
Přesně, já si to taky dávám bez přílohy, ale manžel by se nenajedl. Tomu to teda naštěstí chutná. Akorát mě vždycky mrzí, že je to hned pryč.
![]()
Hmm, no vidíš, tak v tomhle je to možná výhoda, že mám jistotu, že mi plech nikdo nevyjí
úplně jsi mne navnadila, zítra jdu do toho
![]()
U nas dnes vyvar a koprovka s bramborem. K veceri testovinovy salat.
A ke kave asi strudl s hruskama ![]()
Zaujala me ta dyne s nivou-zitra bude k obedu ![]()
@bjetuschka dynovou dělám jednoduše a dyni neloupu. Nakrajim na kostky, zaleju vodou, pocarim do zmeknuti. Osolim trochu pepře. Rozmixuju a nakonec nastrouham trochu muškátového oříšku. Může se zemnit trochou smetany.
Od včera buchta jablečná a koleno s knedlou a křenovou, k večeři teplý těstovinový salát.
@kometa32 píše:
U nás dnes sýrové špízy, brambor.
Dnes i včera vývar, rajská omáčka, knedlík a kuřecí maso. Odpoledne upeču slaný a sladký závin.