Co dnes vaříte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1263
11.10.15 13:51

Dneska vařila zase babička. Kapustove karbanatky a s kaši.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1967
11.10.15 14:18

Roštěnku s rýží, pórkovou polévku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2522
11.10.15 15:27

Dnes hranolky + kureci kousky s ananasem ;) Zitra cockova polevka a dalsi jeste nevim :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24392
11.10.15 15:39

Frankfurtskou hov. pečeni, brambor

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4041
11.10.15 17:07

Pečená vepřová plec, špenát a knedlík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
11.10.15 18:48

U nas je dneska libove uzene maso, bramborovy knedlik a cervene zeli s jablky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2752
11.10.15 19:56

Tak zítra ta polévka se zápražkou a nejoblíbenější manželovo jídlo - zapečené flíčky s gothajem :P upeču je už ráno on je má rád studené :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2752
11.10.15 19:59

@Kacievi já kupuju vše plnotučné :lol: tvarohy, mléko, jogurty - mám ráda mlékový mléko, tvarohový tvaroh… :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: odtučněné věci beru jako ošizené - mi nejsou moc sympatické ;)
jinak u nás frčí vývarové polévky, když je manžel doma musím vařit 4l denně, čerstvou zeleninku - u mražené se dělají ksichtíky a je fakt, že ten vývar není tak dobrý jako z čerstvé. Z,,hustých" polévek mi vzaly na milost akorát gulášovku a hrachovku s opečenou houskou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1451
12.10.15 08:21

@střepina svíčková z vepřové kýty? To není svíčková, ale vepřové na smetaně ne? :-) svíčková je z hovězího ;-)
Přijde mi divný, dát tam vepřové, tak mě to překvapilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16744
12.10.15 08:32
@TerezkaaKubik píše:
@střepina svíčková z vepřové kýty? To není svíčková, ale vepřové na smetaně ne? :-) svíčková je z hovězího ;-)
Přijde mi divný, dát tam vepřové, tak mě to překvapilo

proč? je tam všechno jak má být, jen tam není hovězí, někdo zase dělá svíčkovou z králíka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2205
12.10.15 08:38
@střepina píše:
proč? je tam všechno jak má být, jen tam není hovězí, někdo zase dělá svíčkovou z králíka

Svíčková je to proto, že je to z pravé svíčkové, ne? Tzn. z toho kusu masa na krávě, jinak to není svíková, ale opravdu vepřové na smetaně, nebo králík na smetaně… třeba se mýlím, nevim :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16744
12.10.15 08:51
@Lady Bee píše:
Svíčková je to proto, že je to z pravé svíčkové, ne? Tzn. z toho kusu masa na krávě, jinak to není svíková, ale opravdu vepřové na smetaně, nebo králík na smetaně… třeba se mýlím, nevim :nevim:

tak jasně to je pravda, ale u nás se to nikdy neřešilo, nebudu doma říkat udělám maso na smetaně, když je to na zpusob svíčkový, nám je to jedno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36720
12.10.15 09:01
@střepina píše:
tak jasně to je pravda, ale u nás se to nikdy neřešilo, nebudu doma říkat udělám maso na smetaně, když je to na zpusob svíčkový, nám je to jedno

U nás je to taky svíčková, i když je to z vepřového.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4569
12.10.15 09:17

@Alčák1 máš recht, jiný než plnotučný smetanový jogurt - nejlépe Choceňský - není jogurtem! :pankac: :mrgreen: :mrgreen:
Tak ať vám dnešní polévka chutí :kytka:
U nás jsou tedy v pohodě z těch hustších i květáková či brokolicová ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4569
12.10.15 09:19

Já tedy svíčkovou sama moc nevařím, raději se na ni nechávám pozvat k rodičům nebo tchánovcům a tam „na darovaného koně nekoukám“ - už byla „svíčková“ z králíka i z divočáka, srny či srnce a mlaskali jsme všichni :pankac: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí