Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Dnes hranolky + kureci kousky s ananasem
Zitra cockova polevka a dalsi jeste nevim ![]()
U nas je dneska libove uzene maso, bramborovy knedlik a cervene zeli s jablky.
Tak zítra ta polévka se zápražkou a nejoblíbenější manželovo jídlo - zapečené flíčky s gothajem
upeču je už ráno on je má rád studené ![]()
@Kacievi já kupuju vše plnotučné
tvarohy, mléko, jogurty - mám ráda mlékový mléko, tvarohový tvaroh…
odtučněné věci beru jako ošizené - mi nejsou moc sympatické ![]()
jinak u nás frčí vývarové polévky, když je manžel doma musím vařit 4l denně, čerstvou zeleninku - u mražené se dělají ksichtíky a je fakt, že ten vývar není tak dobrý jako z čerstvé. Z,,hustých" polévek mi vzaly na milost akorát gulášovku a hrachovku s opečenou houskou ![]()
@střepina svíčková z vepřové kýty? To není svíčková, ale vepřové na smetaně ne?
svíčková je z hovězího ![]()
Přijde mi divný, dát tam vepřové, tak mě to překvapilo
@TerezkaaKubik píše:
@střepina svíčková z vepřové kýty? To není svíčková, ale vepřové na smetaně ne?svíčková je z hovězího
Přijde mi divný, dát tam vepřové, tak mě to překvapilo
proč? je tam všechno jak má být, jen tam není hovězí, někdo zase dělá svíčkovou z králíka
@střepina píše:
proč? je tam všechno jak má být, jen tam není hovězí, někdo zase dělá svíčkovou z králíka
Svíčková je to proto, že je to z pravé svíčkové, ne? Tzn. z toho kusu masa na krávě, jinak to není svíková, ale opravdu vepřové na smetaně, nebo králík na smetaně… třeba se mýlím, nevim ![]()
@Lady Bee píše:
Svíčková je to proto, že je to z pravé svíčkové, ne? Tzn. z toho kusu masa na krávě, jinak to není svíková, ale opravdu vepřové na smetaně, nebo králík na smetaně… třeba se mýlím, nevim
tak jasně to je pravda, ale u nás se to nikdy neřešilo, nebudu doma říkat udělám maso na smetaně, když je to na zpusob svíčkový, nám je to jedno
@střepina píše:
tak jasně to je pravda, ale u nás se to nikdy neřešilo, nebudu doma říkat udělám maso na smetaně, když je to na zpusob svíčkový, nám je to jedno
U nás je to taky svíčková, i když je to z vepřového.
@Alčák1 máš recht, jiný než plnotučný smetanový jogurt - nejlépe Choceňský - není jogurtem!
![]()
Tak ať vám dnešní polévka chutí ![]()
U nás jsou tedy v pohodě z těch hustších i květáková či brokolicová ![]()
Já tedy svíčkovou sama moc nevařím, raději se na ni nechávám pozvat k rodičům nebo tchánovcům a tam „na darovaného koně nekoukám“ - už byla „svíčková“ z králíka i z divočáka, srny či srnce a mlaskali jsme všichni
![]()