Co dnes vaříte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
27923
10.10.15 14:49

@loves môžem poprosiť recept na oboje? dnes som si doniesla z lesa dooosť podpňoviek - václaviek a zatiaľ je polievka, rozmýšľala som že podusiť na masti len s rascou a soľou a chlebíkom, ale rada uvítam hocaký recept :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9995
10.10.15 17:13
@Samamama píše:
@střepina Já všude četla vždy banánové lívance bez mouky- vejce, rozmačkaný banán, špetka skořice, opéct. Vyzkoušené to nemám (mladší syn je banánožrout, nezbývají nám :mrgreen: ), ale zní to dobře a je to prý i zdravé.

Ty s pohankovou moukou jsou naopak úplně bez vajíčka. Začala jsem je dělat v rámci dělené stravy a jsou fakt výborný :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16744
10.10.15 17:37

@Paoloska tak jsem vyzkoušela, nevěřila jsem že by mohly být tak výborné :dance: nakonec jsem udělala recept s vejcem, polohrubou moukou, kypřícím práškem a mlékem, sypala jsem skořicí a zakysanou jsem vubec nepotřebovala :mrgreen: malej jen ochutnal, dává přednost chlebu a šunce, ale snad do toho doroste :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4497
10.10.15 18:27

Já jsem dostala od kamaráda kupu jablek takže jsem udělala dva záviny z kynutého těsta s tvarohem a jablky a k tomu jeden kakaovo kokosový.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
10.10.15 18:34

Dnes kuřecí vývar, pečená krůta a bůček, pečené brambory a k tomu zeleninový salát, na zítra, protože dopoledne nebudeme doma, k témuž masu červené zelí, dva bramborové knedlíky plus šedesát bramborových šišek do zásoby do mrazáku a ještě mě tam čekají dvě kila hovězího, ze kterých jsem zamýšlela udělat rajskou taky do zásoby, ale už se mi zoufale nechce. A to bych měla ještě něco upéct na snídani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4148
10.10.15 19:43

@ekira5 Tak chalupářský guláš říkám tomu, kde se dává zelenina. Základ je jako běžný guláš - spousta cibulky, opražit na sádle do sklovata. také jsem tam přihodila trochu anglické na kousínky, též opražit. Pak přidat ty václavky, buď opražit, nebo když je toho moc, tak to ani nejde. Zalét přiměřeně vodou - aby to bylo dostatečně husté. Pak přidávám rajský protlak (pro barvu i chuť). A koření - sůl, hodně červené papriky, gulášové koření. Výborné je v tom i koření uzená paprika. A vařím tak hodinku. Následně přidám brambory, papriku, rajče, vše na kostičky. Dál vařím. Ke konci ještě přidám prolisovaný česnek. Pokud je třeba, v průběhu přidám koření, dle potřeby:) Václavky celkově vařím tak zhruba 2 hodiny, dlouho měknou.
A pečené václavky? to jsem dnes zkoušela a výsledek mne nadchnul. běžně tak totiž peču jen praváky nebo suchohřiby. Do vymazaného pekáčku si dám nakrájenou cibulku a anglickou slaninu. Pak přidám nakrájené václavky. Okořením nějakým grilovacím kořením. A vše promíchám dohromady. Následně celou směs zaleju smetanou a dám péct (pekla jsem přiklopené, asi tak hodinu na 250°C). Už i po hodině byly krásně měkké. teď sme si je nakonec dali s těstovinami a bylo to fakt moc dobré:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27923
10.10.15 20:30

@loves ďakujem ;) a smotanu si dala akú?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
10.10.15 20:36

Ahoj, u nas dneska na veceri byly zapecene specle s zampiony, cibulkou, creme fraiche a syrem. Budeme nejspis dojit i zitra, nejak toho nabylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4148
10.10.15 20:54

@ekira5 klasickou 30% ke šlehání:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1451
11.10.15 09:29

@ekira5 co třeba nějakou smetanovou či sýrovou omáčku, dělám to tak a je to dobré :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1451
11.10.15 09:32

Včera jsem nevařila, bylo mi špatně. A dnes budou boloňské špagety s čedarem :-) mňam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2473
11.10.15 10:01

Tak prcek si přeje mrkvovou polívku tak ji udělám :lol: a pak kuře aláá bažant se zelím a knedlíčky :oops: :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1908
11.10.15 10:10

Rajská s masovými kuličkami a kolínka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4569
11.10.15 10:33

Polévku z vaječné jíšky a vepřové plátky se žampionky na másle + brambory.
V týdnu jsem zkoušela poprvý tento receptík (Aztécký slaný koláč) a mohu vřele doporučit - chutnal všem, co ochutnali ;) 8)
 http://www.tradicnirecepty.cz/…slany-kolac/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2752
11.10.15 10:38

Polévku s drobením, kuřecí směs na smetaně s pórkem a hranolky, tvarohovo rumová bábovka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí