Co dnes vaříte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2752
11.10.15 10:39

@Kacievi prosím tě, jak děláš tu vaječnou jíšku díky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4569
11.10.15 10:50

@Alčák1 do rozpáleného másla v hrnci vsypu cca 3 PL dětské krupičky, zasmažím, vklepnu 2 vejce a kvedlačkou rozšlehám, vliju horkou vodu a hodím bujon (nebo zaliji horkým vývarem). Přidám pokrájenou mrkvičku a mražený hrášek, příp. dokořením vegetou a povařím. Nakonec ozdobím petrželkou, šmitlíkem, co je po ruce. U nás velmi oblíbená a vyžadovaná polévka - já neprotestuje neb je to rychlovka ;) 8)
Je to množství na cca 1,25l vývaru nebo vody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4569
11.10.15 10:51

@Alčák1 a co ta Tvoje tvarohovo-rumová bábovka? Zní to zajímavě, jen tedy pokud z ní ten tvaroh není prvoplánovitě cítit - u nás je od mojí drahé polovičky tvaroh dost v nemilosti :zed: :zed: :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2752
11.10.15 11:03

@Kacievi tak tu polévku zítra vyzkouším, myslím, že něco takového dělaly ve školní jídelně - my jsme polívkový, takže každá novinka je vítána. Tu tvarohovo rumovou bábovku mám recept po babičce - manželovi moc chutná protože nevázne v krku, už jsem jí dlouho nedělala ale ten tvaroh tam cítit není / kup ve vaničce/, ani vidět :lol: díky tomu tvarohu je taková hodně vláčná a dáváme si ji k čaji i ke kafíčku :* vsadím se, že když o tom drahé polovičce neřekneš, nepozná vůbec nic :mrgreen: jediný co tam pozná je ten rum :mrgreen:
4 vejce
150ml mléka - já dávám až na konec a podle konzistence
12 pol. lžic rumu
250g pol. mouky
1 prášek do pečiva
250g moučkového cukru
250g másla nebo Hery - si rozehřeju
1 vaničku tvarohu
všechno nahážu do misky a metličkami vyšlehám na konec přidám mléko podle potřeby. Naliju do vymazané a moukou vysypané formy a peču na 180C dokud nelepí na špejli

Příspěvek upraven 11.10.15 v 11:05

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.10.15 11:04

Řízek, salat a knedlickova polevka vecer kachna br. Knedlik a zelicko :lol: a vaří manžel je kuchar :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2752
11.10.15 11:05

@Markysimson hmmm, to se někdo má :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.10.15 11:12

Jo jsem rada :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
134
11.10.15 11:41

Zkuste švédkské masové kuličky (dle tohoto receptu vynikající!) http://kitchenette.cz/…sove-kulicky a nebo pizzu jako z pizzerie, jen těsto dělejte den předem :) http://kitchenette.cz/…sove-kulicky Já na ni vždycky šoupnu, salám, šunku, slaninu, mozzarelu, omáčku a eidam a s přítelem chrochtáme blahem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2752
11.10.15 11:51

@Markysimson já mám kamarády kuchaře dva a když jsem jim říkala, že by se mi taky doma kuchař hodil, tak u nich platí - kovářovic kobyla :mrgreen: prý toho navaří v práci dost, tak doma odpočívají :lol: naproti soused je automechanik, mě a ostatním sprví auto hned, jeho manželka čeká třeba půl roku. Tak to je manžel dobrej, že vaří doma ;) ten můj umí akorát karbanátky a pečený kuře :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4569
11.10.15 12:36

@Alčák1 děkuji :kytka: tak to tedy prubnu a o tvarohu samo pomlčím - jen si odpolko musím zajet nenápadně při prochajdě s kočárkem pro ten tvaroh ;) Kupuješ polotučný nebo plno? 8) a rumíček super - mám ráda vůni při pečení a takový domácí Bayleys taky nejni k zahození :mrgreen: :mrgreen: :pankac:

Jináč my jsme taky polívkový, ale ne každá novinka mi tedy doma projde i do dalšího kola :zed: :zed: :nevim: :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.10.15 12:40
@Alčák1 píše:
@Markysimson já mám kamarády kuchaře dva a když jsem jim říkala, že by se mi taky doma kuchař hodil, tak u nich platí - kovářovic kobyla :mrgreen: prý toho navaří v práci dost, tak doma odpočívají :lol: naproti soused je automechanik, mě a ostatním sprví auto hned, jeho manželka čeká třeba půl roku. Tak to je manžel dobrej, že vaří doma ;) ten můj umí akorát karbanátky a pečený kuře :lol:
:dance: :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4497
11.10.15 12:49

@Terez.nnkbff kuličky určo zkusím, ale až příští týden. Teď mají chlapi z mletého slíbené čevabčiči :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3383
11.10.15 13:04

Dneska fazolová polévka a rizoto, na večeři žemlovka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4497
11.10.15 13:14

U nás byl nakonec včera steak z vepřové kotlrty bez kosti a gratinované brambory. Po těch se můžeme utlouct, včera jsem je udělala se strouhaným uzeným sýrem a byly luxusní. Dnes je svíčková z králíka. Zítra bude vepřová plec na zelenině s těstovinama, v úterý to čevabčiči s pečenými brambory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16744
11.10.15 13:42

Dnes svíčková z vepřové kýty, domácí houskový knedlík, brusinky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí