Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@Alčák1 do rozpáleného másla v hrnci vsypu cca 3 PL dětské krupičky, zasmažím, vklepnu 2 vejce a kvedlačkou rozšlehám, vliju horkou vodu a hodím bujon (nebo zaliji horkým vývarem). Přidám pokrájenou mrkvičku a mražený hrášek, příp. dokořením vegetou a povařím. Nakonec ozdobím petrželkou, šmitlíkem, co je po ruce. U nás velmi oblíbená a vyžadovaná polévka - já neprotestuje neb je to rychlovka
![]()
Je to množství na cca 1,25l vývaru nebo vody.
@Alčák1 a co ta Tvoje tvarohovo-rumová bábovka? Zní to zajímavě, jen tedy pokud z ní ten tvaroh není prvoplánovitě cítit - u nás je od mojí drahé polovičky tvaroh dost v nemilosti
![]()
@Kacievi tak tu polévku zítra vyzkouším, myslím, že něco takového dělaly ve školní jídelně - my jsme polívkový, takže každá novinka je vítána. Tu tvarohovo rumovou bábovku mám recept po babičce - manželovi moc chutná protože nevázne v krku, už jsem jí dlouho nedělala ale ten tvaroh tam cítit není / kup ve vaničce/, ani vidět
díky tomu tvarohu je taková hodně vláčná a dáváme si ji k čaji i ke kafíčku
vsadím se, že když o tom drahé polovičce neřekneš, nepozná vůbec nic
jediný co tam pozná je ten rum ![]()
4 vejce
150ml mléka - já dávám až na konec a podle konzistence
12 pol. lžic rumu
250g pol. mouky
1 prášek do pečiva
250g moučkového cukru
250g másla nebo Hery - si rozehřeju
1 vaničku tvarohu
všechno nahážu do misky a metličkami vyšlehám na konec přidám mléko podle potřeby. Naliju do vymazané a moukou vysypané formy a peču na 180C dokud nelepí na špejli
Příspěvek upraven 11.10.15 v 11:05
Řízek, salat a knedlickova polevka vecer kachna br. Knedlik a zelicko
a vaří manžel je kuchar ![]()
Zkuste švédkské masové kuličky (dle tohoto receptu vynikající!) http://kitchenette.cz/…sove-kulicky a nebo pizzu jako z pizzerie, jen těsto dělejte den předem
http://kitchenette.cz/…sove-kulicky Já na ni vždycky šoupnu, salám, šunku, slaninu, mozzarelu, omáčku a eidam a s přítelem chrochtáme blahem ![]()
@Markysimson já mám kamarády kuchaře dva a když jsem jim říkala, že by se mi taky doma kuchař hodil, tak u nich platí - kovářovic kobyla
prý toho navaří v práci dost, tak doma odpočívají
naproti soused je automechanik, mě a ostatním sprví auto hned, jeho manželka čeká třeba půl roku. Tak to je manžel dobrej, že vaří doma
ten můj umí akorát karbanátky a pečený kuře ![]()
@Alčák1 děkuji
tak to tedy prubnu a o tvarohu samo pomlčím - jen si odpolko musím zajet nenápadně při prochajdě s kočárkem pro ten tvaroh
Kupuješ polotučný nebo plno?
a rumíček super - mám ráda vůni při pečení a takový domácí Bayleys taky nejni k zahození
![]()
Jináč my jsme taky polívkový, ale ne každá novinka mi tedy doma projde i do dalšího kola
![]()
@Alčák1 píše:
@Markysimson já mám kamarády kuchaře dva a když jsem jim říkala, že by se mi taky doma kuchař hodil, tak u nich platí - kovářovic kobylaprý toho navaří v práci dost, tak doma odpočívají
naproti soused je automechanik, mě a ostatním sprví auto hned, jeho manželka čeká třeba půl roku. Tak to je manžel dobrej, že vaří doma
ten můj umí akorát karbanátky a pečený kuře
@Terez.nnkbff kuličky určo zkusím, ale až příští týden. Teď mají chlapi z mletého slíbené čevabčiči ![]()
U nás byl nakonec včera steak z vepřové kotlrty bez kosti a gratinované brambory. Po těch se můžeme utlouct, včera jsem je udělala se strouhaným uzeným sýrem a byly luxusní. Dnes je svíčková z králíka. Zítra bude vepřová plec na zelenině s těstovinama, v úterý to čevabčiči s pečenými brambory.
Dnes svíčková z vepřové kýty, domácí houskový knedlík, brusinky ![]()