Co dnes vaříte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4569
12.10.15 09:20

U nás dnes dojídáme polívku za včera - z vaječné jíšky a z mrkvičky a ke druhému pstruh na másle se zeleninovým salátkem a brambůrkama 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1143
12.10.15 09:55

Dynovou polevku a uzene s br.kasi a cervenou repou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16744
12.10.15 10:45
@micta píše:
U nás je to taky svíčková, i když je to z vepřového.

přesně :palec: :palec: moje máma snad svíčkovou z hovězího nikdy nedělala, vždycky koupili krocany a z toho dělala svíčkovou :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4148
12.10.15 10:46

Taky jsem dělala svíčkovou z králíka i ze srnčího. Kamarádka to dělá dokonce z krůtího. Každopádně když to nedělám z pravé svíčkové, tak pokrm nazývám např. králík na smetaně ala svíčková :D Ale je to slovíčkaření, podstatné je, že je to moc dobré a to je, ať už je tam jakékoliv maso ;) :)
Dneska je zbytek václavkového guláše a obrala sem posledních pár trnek ze stromu, takže budou trnkové kule - štvestkové knedlíky z „otřesného“ těsta :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16744
12.10.15 10:46

@Kacievi svíčková z divočáka, to musí být mnamka ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
872
12.10.15 10:47

Zapečené těstoviny s uzeným, sýrem a rajčaty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
872
12.10.15 10:48

U nás se dělá všelijaký maso na smetaně a vždy se říká svíčková, protože jsme nato zvyklí od mala od babičky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16744
12.10.15 10:49

@loves knedlíky z otřesného těsta? co to je :mrgreen: jestli je to dobrý a rychlý, dáš recept?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
12.10.15 10:56

Dneska bude zeleninovy salar s mozzarellou a grilovanymi kurecimi kousky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4148
12.10.15 11:07

@střepina to jsou moje nejzamilovanější knedlíky. Ale děláme je jen s trnkama. recept je po babince, takže starý valašský a valašsko bylo vždy chudý kraj. Otřesné proto, že jsou pouze z mouky, vody, sádla a trochu soli. :D Vezme se hrubá mouka a hladká, stejné množství, třeba hrnek od každého. Mouka se trochu posolí a smíchá se to dohromady. pak se udělá dolíček a do něj se dá trocha sádla. tak nějak od oka, zhruba tak na lžičku. A zamísí se to horkou vodou - leje se pomalu, aby se sádlo stihlo rozpouštět. Pak jak mám sádlo rozpuštěné, už tam horkou nedávám, ale už doplním pomalu dle potřeby už studenou. Zpracovávám rukama, tak aby to nepálilo :D Vznikne takové příjemné těsto, dobře se do něj trnky balí:) A pak už se jen hodí do vařící vody a jak vyplavou nahoru, jsou hotové. Jen je občas třeba je odspodu odlepit, protože se někdy přilepí dole na dno kastrolu. nejlepší jsou čerstvé, ideálně se strouhaným tvarohem a zakysanou smetanou, ale jsou dobré i s mákem :) A pozor, jsou mírně tužší, takže kdo nemá rád tužší knedlíky, tak je raději nedělejte:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16744
12.10.15 11:10

@loves díky,tyhle jednoduchý recepty jsou nejlepší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1603
12.10.15 11:19

Dnes čevapčiči s brambory

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4569
12.10.15 12:29
@střepina píše:
@Kacievi svíčková z divočáka, to musí být mnamka ;)

Si piš!! :pankac: :pankac: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6220
12.10.15 12:31

U nás buřt guláš, včera bramboráky :pankac: Na zítra mám vyndané vepřové

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1263
12.10.15 12:58

Dnes kuskus se zeleninou a sumec na másle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí