Co dnes vaříte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13142
12.10.15 14:03
@tejuho píše:
@kometa32 no to byl jen takovy napad. Testo na hrnkovou babovku.Cast jsem obarvila kakaem a dala cokoladovy kousky, do svetle casti jsem vymackala citron. A pak jsem na to nalila uvareny citronovy pudink a trochu na plechu promichala spejli. A prekvapila, uz je snedena :)
:palec: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
12.10.15 14:17

Holky v lídlu mají teď akci na kachní prsa, nemáte někdo dobrý recept? Ještě nikdy jsem je nedělala, děkuju moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2752
12.10.15 15:35

@loves něco takového máme od prababičky, dělala tak těsto na štrůdl, byla tam hladká mouka, Iva - dneska 100% tuk ne rostlinný a voda. Do mouky se rozkrájel změklý tuk a dle potřeby se dala 3-4 lžíce vody a udělalo se těsto, posypalo strouhankou, na to jablka, skořice, rozinky, cukr a zamotat, potřít vajíčkem a šup do trouby. Já ten štrůdl MILUJU :* :srdce: :srdce: :srdce:, lepší těsto na štrůdl jsem nejedla, kam se hrabe listové těsto jenže už jsem ho 2× zkoušela a nejde mi to :cert: podle mě jsem měla nějaký hnusný tuk u nás se peče štrůdl hlavně na Vánoce, Vánočku moc nemusíme a tak si dáváme štrůdl s kakaem :P letos to zkusím znovu, snad se zadaří :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.10.15 15:47

Včera jsme si dělali sendviče a dneska špízy s kuřecím stehením :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3037
12.10.15 15:47

U nas dnes mrkev s hraskem, kukurici, brambor, volsky oko, kureci vyvar

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21905
12.10.15 16:25

Plnene cukety mletym, zbyla smes k veceri s testovinama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27919
12.10.15 16:26

Ja si práve opekám václavky na panvičke, iba masť, soľ, rasca a na čerstvom chlebíku :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
12.10.15 18:35

Dnes byla jen polévka s játrovými knedlíčky (hustá).

Jinak „svíčkovou“ taky dělám z lecčeho a přestože vím, že „svíčková“ je to maso, tak myslím, že lidově se tak říká hlavně té omáčce. A nakonec i prase má svíčkovou- panenku, ale pochybuju, že by někdo takto kazil panenku. Přiznám se, že když dělám hovězí, tak stejně nekupuju pravou svíčkovou, ale nějaké pěkné zadní, za 600,–/kg by mi asi ani nechutnala :mrgreen: (jasně, že chutnala, ale většina rodiny to samotné maso až tak neocení). A dokonce dělám „rychlou svíčkovou“, která se s masem potká až na talíři, a to s takovým, které opeču vedle na pánvi :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4497
12.10.15 18:46

@Alčák1 zkus ho místo se 100% tukem se sádlem. Věř, že je ještě lepší a podaří se vždy.
Tady je recept co mám já: 400g hl. mouky, 250g sádla, 2 dl mléka, špetka soli. Navíc sádlo mi přijde mnohem zdravější než ta chemická hrůza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2752
12.10.15 19:49

@LenkaN26 tak vyzkouším asi hned zítra, mám tu pár jablíček - úplně jsem na ten štrůdl dostala chuť a k tomu kakao a je zítra večeře :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4497
12.10.15 20:12

@Alčák1 Já dělám 4 štrůdlíky na celý plech a má vždy úspěch tak napiš jak se podařil ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3537
12.10.15 20:16
@Eemii píše:
Plnene cukety mletym, zbyla smes k veceri s testovinama.

Juuu povaluje se mi v lednici cuketa a mlete, ktere musim spotrebovat. Jak to delas?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
12.10.15 20:21

Taky prosim o recept na cuketu s mletym masem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21905
12.10.15 20:27

@Susieanne @Lucie008 klasika, vydlabu cukety, nasekam to. Zprudka orestuju mlete, pridam hodne cesneku, tu vydlabanou cuketu a rajsky protlak nebo sekana rajčata, sul, pepr a trochu prisladim. Naplnim cukety a dam pict, dokud cuketa „nepovoli“,cca tak 25 min. Navrch syr, je to dobře s jakymkoli, nejlepsi s Nivou nebo parmezánem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4569
13.10.15 07:43

Česnečku, grilovaný hermelín a k tomu zkusím ty nedávno zmiňované brambory na tymiánu. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí