Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@tejuho píše:
@kometa32 no to byl jen takovy napad. Testo na hrnkovou babovku.Cast jsem obarvila kakaem a dala cokoladovy kousky, do svetle casti jsem vymackala citron. A pak jsem na to nalila uvareny citronovy pudink a trochu na plechu promichala spejli. A prekvapila, uz je snedena
Holky v lídlu mají teď akci na kachní prsa, nemáte někdo dobrý recept? Ještě nikdy jsem je nedělala, děkuju moc
@loves něco takového máme od prababičky, dělala tak těsto na štrůdl, byla tam hladká mouka, Iva - dneska 100% tuk ne rostlinný a voda. Do mouky se rozkrájel změklý tuk a dle potřeby se dala 3-4 lžíce vody a udělalo se těsto, posypalo strouhankou, na to jablka, skořice, rozinky, cukr a zamotat, potřít vajíčkem a šup do trouby. Já ten štrůdl MILUJU
, lepší těsto na štrůdl jsem nejedla, kam se hrabe listové těsto jenže už jsem ho 2× zkoušela a nejde mi to
podle mě jsem měla nějaký hnusný tuk u nás se peče štrůdl hlavně na Vánoce, Vánočku moc nemusíme a tak si dáváme štrůdl s kakaem
letos to zkusím znovu, snad se zadaří ![]()
Včera jsme si dělali sendviče a dneska špízy s kuřecím stehením ![]()
U nas dnes mrkev s hraskem, kukurici, brambor, volsky oko, kureci vyvar
Ja si práve opekám václavky na panvičke, iba masť, soľ, rasca a na čerstvom chlebíku ![]()
Dnes byla jen polévka s játrovými knedlíčky (hustá).
Jinak „svíčkovou“ taky dělám z lecčeho a přestože vím, že „svíčková“ je to maso, tak myslím, že lidově se tak říká hlavně té omáčce. A nakonec i prase má svíčkovou- panenku, ale pochybuju, že by někdo takto kazil panenku. Přiznám se, že když dělám hovězí, tak stejně nekupuju pravou svíčkovou, ale nějaké pěkné zadní, za 600,–/kg by mi asi ani nechutnala
(jasně, že chutnala, ale většina rodiny to samotné maso až tak neocení). A dokonce dělám „rychlou svíčkovou“, která se s masem potká až na talíři, a to s takovým, které opeču vedle na pánvi
.
@Alčák1 zkus ho místo se 100% tukem se sádlem. Věř, že je ještě lepší a podaří se vždy.
Tady je recept co mám já: 400g hl. mouky, 250g sádla, 2 dl mléka, špetka soli. Navíc sádlo mi přijde mnohem zdravější než ta chemická hrůza.
@LenkaN26 tak vyzkouším asi hned zítra, mám tu pár jablíček - úplně jsem na ten štrůdl dostala chuť a k tomu kakao a je zítra večeře ![]()
@Alčák1 Já dělám 4 štrůdlíky na celý plech a má vždy úspěch tak napiš jak se podařil ![]()
@Eemii píše:
Plnene cukety mletym, zbyla smes k veceri s testovinama.
Juuu povaluje se mi v lednici cuketa a mlete, ktere musim spotrebovat. Jak to delas?
@Susieanne @Lucie008 klasika, vydlabu cukety, nasekam to. Zprudka orestuju mlete, pridam hodne cesneku, tu vydlabanou cuketu a rajsky protlak nebo sekana rajčata, sul, pepr a trochu prisladim. Naplnim cukety a dam pict, dokud cuketa „nepovoli“,cca tak 25 min. Navrch syr, je to dobře s jakymkoli, nejlepsi s Nivou nebo parmezánem.
Česnečku, grilovaný hermelín a k tomu zkusím ty nedávno zmiňované brambory na tymiánu. ![]()