Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@TerezkaaKubik píše:
@Lejaa to nevím, tohle je fakt lehká a dobrá pomazánka. Dělám ji jen takhle.
No s tatarkou mě právě moc lehká nepřijde..:-D
@kometa32 píše:
@TerezkaaKubik S tatarkou jsem ještě nezkoušela, jen s tvarohem.
A jak konkrétně prosím?
@Lejaa píše:
A jak konkrétně prosím?
Vanička tvarohu, mrkev, sůl, pepř. Někdo tam přidává cibuli, někdo citron…
A někdo místo tvarohu použije pomazánkové máslo.
@Lejaa já ji dělám buď z lučiny, mrkve, trošku česneku, ten být nemusí, sůl, pepř nebo tvaroh a zakys. smetana, příp. bílý jogurt a někdy do toho nastrouhám eidam. Nemám ráda majonézové ani tatarkové pomazánky…
Jinak u nás dnes hříbková polévka a bramboráky napůl z cukety, napůl z brambor.
@kometa32 @Ale85
holky díky moc:) tak si asi udělám svůj klasický pomazánkový základ - tvaroh + zak. smetana a do toho tu mrkev.:)
Taky právě nemá ráda ty tatarkové a majonézové… nehledě na to, že to chci hlavně pro dvouleťáka a tam se o tatarce vůbec mluvit nedá ![]()
Dneska hovězí guláš s knedlíkem, bude i na zítra, jen k tomu uvarim těstoviny.
Teď se chystám dělám pernik s navrch pudinkovo tvarohovym kremem a na to ještě čokoládu. Dělala mamka o víkendu a zaujalo mi to.
Ahoj maminky, máte osvědčený recept na dýňovou polévku?
Jinak musí se dýně hokkaido loupat nebo ne?
Ja dnes peceny kure, pekne jsem ho prospikovala slaninou.
Ja taky delam podobnou pomazanku, do zakladu, co je zrovna doma. Delam taky celer, mrkev a krabi tycinky(neni to echt zdrave, vim),pomazankove maslo, trochu majonezy, muze byt jeste strouhany eidam, kdyz zrovna je doma.Na chlebicky super.
@Lejaa já dělám tuhle, našla jsem ji v létě na netu
http://novaplus.nova.cz/…a-pomazanka/
polévka byla se zásmažkou - rozpustit máslo, nasypat krupici zasmažit jako jíšku, osolit a do toho klepnout vejce a míchat, pak zalít vývarem, přidat zeleninku - no je to fakt ňamka.
@Alčák1
aháá, to je milionová.. tu dělám taky, jo ta je fakt dobrá ![]()
@bjetuschka
Ahojky, loupat se prý nemusí, ale já ji teda loupu..:)
A polívku dělám tak, že hodím větší cibuli na olej a nechám zesklovatět, pak tam hodím na kostky dýni (můžeš přidat i mrkev a brambory, ale nemusí být - v tom případě 2/3 dýně, 1/3 brambory s mrkví), též orestuji, zaliju vodou nebo vývarem a uvařím doměkka, pak rozmixuji, přidám trošku smetany a nechám jen projít varem. Osolím, opepřím, můžeš dát špetku muškátového oříšku a je hotovo..:)
@Kacievi Jasan, vydrží dokud nejsou plesnivá jabka, je fakt luxusní.
@bjetuschka Dýni Hokaido neloupu nikdy, ani když ji peču. Slupka krásně a brzo změkne:) A polévku dělám stejně, jako @Lejaa
Akorát mi víc chutná ta varianta s bramborem a mrkví a smetany dám dost, obvykle celý kelímek, protože bych pak stejně nevěděla, co s tou smetanou ![]()
Dnes byl na oběd pečený bůček s rýží a rajčatový salát a k večeři jen taková obložená bageta s vejcem ![]()
@Alčák1 píše:
@Kacievi jinak ta polévka výbornámalej snědl 2 misky. Ještě tam mám zbytek pro manžela, tak si dneska dá
Příště musím udělat víc té zásmažky, plave to tam po skromnu
Jééé, to jsem ráda, že jsem pomohla rozšířit váš polévkový repertoár
NO a pokud vaříš polívky 4l, tak chápu, že zásmnažky bylo málo, my tak jedeme tak v 1,5 litříku
![]()
Dojídáme česnečku a těstoviny se slaninou, žampiony a mascaropone - prostě rychlý mňamka ![]()