Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@střepina zkus bananovou polévku
je to dost netradiční chuť ale mne osobní hrozně chutná
osmahnes cibulku nakrájenou na drobno na másle, dle chuti přidáš kari, rychle osmahnes a zazijes zeleninovým vývarem a necháš povařit, pak rozmixujes tu cibulku, zahustis mlékem s moukou do konzistence jakou budeš chtít… Pak tam nalijes kokosový mléko (ale není tam nutné), smetanu a nakonec na tenké plátky nakrájené banány a ty už jen necháš prohřát.. Pak už jen dosolis
dá se jíst i za studena.. ![]()
@Terez.nnkbff teda,to slyším poprvé
ale mě by to nikdo nejedl, ale díky ![]()
@střepina Banánovou bábovku, nebo zdravé lívance - mléko (můžeš i rostlinné) + pahanková mouka + rozmixované banány + špetka soli. Těsto spíše hustší, smažíš lívance na másle. Jsou jak dech.
@Paoloska lívance by šly, ty dělám často, mléko mám normální a pohankovou mouku nemám
@střepina Já všude četla vždy banánové lívance bez mouky- vejce, rozmačkaný banán, špetka skořice, opéct. Vyzkoušené to nemám (mladší syn je banánožrout, nezbývají nám
), ale zní to dobře a je to prý i zdravé.
Zeleninová polévka a roštěnka s rýží a je zaděláno na buchty - makový, povidlový ![]()
Dneska taky zeleninová polívka od včerejška a krůtí játra na paprikách a rajčatech, s rýží. A na odpoledne štrůdl.
@Nicolettee jee ted jsem na ne koukala na fb.Slo to dobre zamotat? Taky se na ne chystam.
@kometa32 no to byl jen takovy napad. Testo na hrnkovou babovku.Cast jsem obarvila kakaem a dala cokoladovy kousky, do svetle casti jsem vymackala citron. A pak jsem na to nalila uvareny citronovy pudink a trochu na plechu promichala spejli. A prekvapila, uz je snedena ![]()
Dnes jsme u babi, takze mam vareni bez prace
. Hovezi vyvar a veprova plec na mrkvi s brambor kasi. Musela myslet i na mou rocni dcerku. Vytecne.
Dneska je hřibový den - na oběd václavkový chalupářský guláš a na večeři jsem udělala pečené václavky se smetanou. Jen k nim pak ještě něco dodělám. Nejspíš těstoviny. Ale po odzkoušení výsledku by se parádně hodil steak a třeba americké brambory a k tomu ty václavky, to by byla bomba, ale na to asi na večer nebude tolik času… ![]()