Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@kometa32 píše:
Vážně smaženice s knedlíkem? Tato kombinace by mě nenapadla..
Ano, s chlupacema, haluskama nebo br. spalickama a promichat dohromady.Ji se to tak docela bezne, ja se naopak jeste nesetkala, ze by to nekdo neznal ![]()
@Daša 2 píše:
Ono taky hodně záleží na odrůdě brambor. Když jsou blbé tak jsou suché a neuděláš nic.
bramborama to nebude, už jsem z nich vařila byly dobré, to bude mnou ![]()
@Eemii píše:
Ano, s chlupacema, haluskama nebo br. spalickama a promichat dohromady.Ji se to tak docela bezne, ja se naopak jeste nesetkala, ze by to nekdo neznal
ani ja to nepoznám ![]()
Holky děkuju, nakonec jsem udělala listové těsto, piškoty, jablka, cukr, skořice, pudink a zase listové těsto. Sice je to podobné jak štrůdl co byl včera a předevčírem, ale lepší než nic
![]()
Něco jako kuřecí čína a k tomu rýži
bolí mě nohy z práce tak se mi nechce stát u plotny ![]()
Dnes se dojedla rajská, zítra roštěná na houbách s rýží, v sobotu bude králík ála svíčková a v neděli asi nějaký steak.
Na zítra mrkvová polévka a „parodie na bramborový guláš“…
Parodie proto, že mi minule došla sladká paprika, už ji mám na lístku na sobotní velký nákup a nějak mi to teď nedošlo že není…Dala sem místo ní kari, tak je to žluté a chutná to trošku jinak. Naštěstí mám skvělého chlapa, který sní všechno a jak ho znám, tak mi to ještě pochválí
![]()
@kdochcekam píše:
Dojedu kolem 19 hod a doufám, že zbyl i oběd.
Bohuzel, uvarene stacilo jen tak tak
Ale pro ohlasene navstevy pro priste pripravim vice! Ale ingredience zbyly, takze zitra na obed budou tagliatelle s cuketou, cesnekem a lososem, sypane parmezanem. Bez smetany, jelikoz hubnu
A na veceri se, doufam, inspiruji tady.
Ja zitra budu pect rolady, jednu s parizskou slehajdou a druhou s marcipanem. A k veceri hovezi steaky a k tomu asi hranolky. A abychom toho nemeli malo, tak jeste oblozeny talir.. manzel ma narozeniny, takze mala oslavicka
Já na zítra plánuji bifťouri z pravé svíčkové, jestli to pose**u, tak se zastřelím
k tomu selský bramborový salát, ten je Zdendův, vlastně celý recept je Zdendův
I ten jeho dezert se chystám dělat - gratin z lesního ovoce, mám ještě zásoby ze zahrady, tak je zužitkuji ![]()
Dnes to odfláknu čočkou na kyselo s vajíčkem/klobáskou a čerstvým chlebem
Neděla je ve hvězdách, doufám, že něco obšlehnu tady… se mi docela líbí představa @Susieanne, těstoviny s lososem zní dobře ![]()
Ja budu mit knedlik s vajickem, hraskem, cibuli a rajcatovy salat. O vikendu bude gulas s knedlikem/testovinou. A ted jeste nejaky kolac ![]()
Ahoj
zkus tenhle recept, je z knížky „Domácí krabičková dieta“, nevěřila jsem, že to může být tak dobrý.. ![]()
200g kuřecích prsíček, 1 kostka vietnamských nudlí, 1 menší cibule, 1 větší mrkev. 1/4 čínského zelí, sójová omáčka, kari koření, pepř, sůl, 10g oleje
Maso nakrájíme na menší nudličky nebo kostičky, osolíme a promícháme s kořením. Vložíme do hlubší pánve s rozehřátým olejem a zprudka osmahneme. Maso vyjmeme, na výpeku osmažíme nudle uvařené dle návodu a okapané, přidáme opečené maso, promícháme, pak přidáme na jemno nastrouhanou mrkev a znovu osmahneme. Nakonec přidáme nadrobno pokrájené čínské zelí, promícháme, dochutíme pepřem, solí a sojovou omáčkou a prohřejeme.
Rychlý, dobrý.. ![]()
@Terez.nnkbff To variva muj bratr, akorat s jinou zeleninou. Vdecne jidlo, chutna vsem.
No když mi to přítel poprvé vařil tak jsem zvedala obočí nad tou mrkví… ve finále to mrkve snese ještě mnohem víc, dává to tomu tu správnou chuť ![]()