Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@Papuchalka a jak se to tak stane, že skončíte na střeše - někdo Vás vytlačil, nebo ledovka…?
jinak dobrý recepty jsou i na fresh.iprima.cz
@Conulka píše:
@Papuchalka a jak se to tak stane, že skončíte na střeše - někdo Vás vytlačil, nebo ledovka…?jinak dobrý recepty jsou i na fresh.iprima.cz
Ledovka, zrovna nasnezilo, chytili jsme smyk a diky prikopu vedle silnice se to cele obratilo. Na druhou stranu jsme sebou nemeli nikoho dalsiho, ani psa, takze dobry. A lidi jsou moc hodni, snazili se pomoci.
A abych nebyla moc ot, k veceri bude tapiokovy pudink z kokosoveho mleka s horkou cokoladou.
@Papuchalka píše:
Jj, jen chlap jako ridic ma dost sok. Ztratil auto - kompletne na odpis, mohli jsme se zabit - nastesti jsme jeli pomalu a auto jsme meli v super stavu, prijde si neschopny a nevim jak ho nakopnout zpet at si uziva, ze se nam nic nestalo. Docela jsme koukali, jak ten rok zacina
ježiš
muže se stát že se bude bát jezdit, ikdyž píšeš že o auto jste přišli, auto je dnes potřeba a na nový rok nebylo náledí
@Papuchalka píše:
Ledovka, zrovna nasnezilo, chytili jsme smyk a diky prikopu vedle silnice se to cele obratilo. Na druhou stranu jsme sebou nemeli nikoho dalsiho, ani psa, takze dobry. A lidi jsou moc hodni, snazili se pomoci.A abych nebyla moc ot, k veceri bude tapiokovy pudink z kokosoveho mleka s horkou cokoladou.
jo, promin, píšeš že bylo náledí, ted to čtu
co je to tapiokový pudink? jak to děláš?
@Eemii píše:
@NikysekR vid? Ja na ne mela desnou chut a repy sezrala pul sklenice.Na zitra jeste zbyde, mam v planu slepici vyvar. Nasledujici dny ikea kulicky s tou jejich omajdou, delam si teda sama.Pak asi rajska s hovezim.
co jsou ikea kuličky? to jsou tak dobrý?
@střepina píše:
ježišmuže se stát že se bude bát jezdit, ikdyž píšeš že o auto jste přišli, auto je dnes potřeba a na nový rok nebylo náledí
Bylo naledi, jeli jsme z hor
Zrovna zacalo snezit. Proto jsme jeli opatrne v Jesenikach nasnezilo prave na Silvestr.
Auto se bude muset nejake koupit, to nastesti neni takova tragedie. Ale koupit se musi, prave at se neboji ridit, nemohl za to ![]()
@střepina noo,prodavaj se v Ikee
.
Ja je delam z hoveziho mleteho, cca pul kg, mlete nove koreci, asi sest kulicek,2dc mleka, vejce, trochu strouhanky, sul, pepr, udelat koule, dat pect.Pred dopecenim podliju vodou, aby byl vypek.
Na omajdu - udelam jisku, zaliju vodou, takze vlastne besamel, pridam tam ten vypek, provarim, sul, pepr, pridam smetanu nebo slehacku a tak tri lzicky horcice.¨
K tomu peceny nebo vareny brambor.
@Eemii píše:
@střepina noo,prodavaj se v Ikee.Ja je delam z hoveziho mleteho, cca pul kg, mlete nove koreci, asi sest kulicek,2dc mleka, vejce, trochu strouhanky, sul, pepr, udelat koule, dat pect.Pred dopecenim podliju vodou, aby byl vypek.
Na omajdu - udelam jisku, zaliju vodou, takze vlastne besamel, pridam tam ten vypek, provarim, sul, pepr, pridam smetanu nebo slehacku a tak tri lzicky horcice.¨
K tomu peceny nebo vareny brambor.
jo, to jsem pochopila že se prodávají v Ikee
ale zajímalo mě čím jsou tak vyjímečný, díky ![]()
@střepina píše:
jo, promin, píšeš že bylo náledí, ted to čtuco je to tapiokový pudink? jak to děláš?
Tapiokovy puding je z tapiokovych kulicek, v podstate je to zdravejsi verze klasickeho pudinku, nejsou v tom ruzna ečka. Pudink je ze skrobu a tapioka je skrobovity koren - tusim.
Ve vysledku jsou v pudinku takove zele kulicky, da se delat z klasickeho mleka nebo z kokosoveho, ochuti se marmeladou, cokoladou a v odkazu maji dost exotickou verzi.
Hrnicek kulicek namocim ve trech hrniccich vody (do druheho dne) sliju vodu, hodim tam jednu plechovku kokosoveho mleka (doredit se to da vzdycky), nekdy osladim (zvykli jsme si na trtinovy cukr nebo z nej udelam trtinovy sirup) a uvarim jak normalni pudink. Kulicky nabobtnaji, v podstate to jsou mensi verze kulicek co jsou v buble-tea.
Treba v usa jsem netusila, kde najdu pudink, tak jsem kupovala kukuricny skrob a s mlekem a vanilkovym luskem si delala pudink sama.
@Papuchalka tak tohle čtu poprvý
a je to dobrý? chutově je to podobný jako normální pudink? a kde to sháníš? jsi žila v USA? tam je to asi samý hot dog a hamburger, vid? mouku tam asi na knedlíky nekoupíš? ![]()
@střepina píše:
@Papuchalka tak tohle čtu poprvý![]()
a je to dobrý? chutově je to podobný jako normální pudink? a kde to sháníš? jsi žila v USA? tam je to asi samý hot dog a hamburger, vid? mouku tam asi na knedlíky nekoupíš?
Kupuji to ve Sklizeno, da se to objednat i na internetu, nektere zdrave vyzivy a tak maji spoustu zajimavych veci, spousta jsou taky jen blbosti.
Nechutna to uplne jako klasicky pudink, uz kvuli kokosovemu mleku je to jine, ale je to dobre, navic me osobne bavi rozkousavat ty zele kulicky co zustanou
Jsem jak decko. S klasickym mlekem to bude chutnat spise jak normalni pudink.
Obcas byvam v Arizone - Californii, takze nemohu mluvit za cele USA, ale tam hodne frci mexicka kuchyne. Take hodne ji v retezcovitych restauracich, Mekac, KFC, ale treba Oliv Garden - Italska kuchyne (tedy spise americkoitalska), Applebeas - hospoda s drinky a ruznymi pivy, tam maji ruzne testoviny a napr. krevety na spoustu zpusobu, na snidane jde hodne Dunkin donuts - sladke. Neumi varit moc ruznorode.
Mouky maji smesy na kolac, na chleba, ale hrubou tam nepotkas. Nicmene na netu najdes neco co se da pouzit jako nahrazka. Ja jsem na knedliky pozila tu zakladni je takova trosku hrubsi nez jemna.
Kdyz jsem si posteskla, ze neco nekoupim, dostalo se mi odpovedi „Koupis v polskym obchode.“ Je pravda, ze v tech mivaji vsechno, ale vzhledem k velikosti mest jsem tam nikdy nesla.
Jj, jen chlap jako ridic ma dost sok. Ztratil auto - kompletne na odpis, mohli jsme se zabit - nastesti jsme jeli pomalu a auto jsme meli v super stavu, prijde si neschopny a nevim jak ho nakopnout zpet at si uziva, ze se nam nic nestalo. Docela jsme koukali, jak ten rok zacina