Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@Paoloska @střepina tak jsem schvalne hledala, zda se nekde dočtu, ze se nemá rozmrazovat a teda nikde jsem nenasla, naopak u dvou receptu, nechat povolit.
Ja si zas neumim představit, ho delat zmrazeny, kdyz si predstavim, kolik z toho vždy vyliju vody.
Každý je zvykly jinak ![]()
@Eemii Taky jsem zapátrala, máš pravdu, nikde nic
Je to asi o zvyklostech. Špenát tisíckrát jinak
Teď tu žádný špenát nemám, ale tuším, že jsem to četla na obalu, že se nemá rozmrazovat…ale asi je to teda jedno ![]()
@Eemii tak já dělám podle maminky
jak dělala ona, někde jsem četla že se zachová více vitamínu, ale jinak je to asi jedno ![]()
My dnes vepřový řízek, pro syna krutí a vařený brambor, červená kompotovaná řepa
Holky, nejste někdo profesionální kuchařky nebo nemáte někoho v hospodě? zajímalo by mě jak se dělá hospodský zelí, mě se nikdy nepovede a v hospodě mají nejlepší, já si ho tedy nekrouhám, kupuju bílý ve sklenici, dám na máslo cibulku, pak zelí, sul, kmín, trochu cukru, octa a zahustím bramborem, zkoušela jsem pátrat na netu a tam jsem se dočetla přidat maggi, to se mi zdá jako blbost, přece kuchaři nebudou zelí tímhle dochucovat ![]()
Holky co vaříte k těstovinám??? u nás je pořád dokola: špagety - s kečupem a salámem, s gulášem, s boloňskou nebo zapečené
kolínka, vrtule - s gulášem nebo sýrovou omáčkou široké nudle s cukrem, máslem mákem nebo strouhankou
už nevím co
malej chce pořád nějaký těstoviny - dneska budou kolínka s vepřovým na paprice.
Chtělo by to nějakou změnu, máte nějaký ňamkový, ověřený recept???
- moc děkuji za typy ![]()
@střepina co jsem byla na praxi v restauraci a pak pracovala v nemocnici - nikde se nepoužívalo zelí ze sklenice - většinou to ze sáčku- kyselý, vytáhlo se z pytlíku, nechalo na sítě okapat, zpěnila se cibule, pokrájelo se to zelí a dalo na cibulku, dosolilo, dosladilo, okmínovalo a malinko podlilo většinou vývarem - dokyselovat se nemuselo - bylo kyselé samo o sobě a dohustilo nastrouhanou bramborou.To v té sklenici je většinou ve sladkokyselém nálevu a nemá to tu chuť.
@Alčák1 U nás frčí těstoviny s uzeným nebo klobáskou a míchanými vajíčky - na sádle opražím uzené nebo klobásku s trochou slaniny, přidám k uvařeným těstovinám, pak do toho míchaný vajíčka a trochu soli a pepře. Nebo udělám maso na nudličky, normálně okořením podle chuti a pak k tomu přidám uvařené těstoviny a nechám chvilku opražit. Většinou tam ještě nasypu trošku kari koření
@Alčák1 píše:
Holky co vaříte k těstovinám??? u nás je pořád dokola: špagety - s kečupem a salámem, s gulášem, s boloňskou nebo zapečené
kolínka, vrtule - s gulášem nebo sýrovou omáčkou široké nudle s cukrem, máslem mákem nebo strouhankou
už nevím comalej chce pořád nějaký těstoviny - dneska budou kolínka s vepřovým na paprice.
Chtělo by to nějakou změnu, máte nějaký ňamkový, ověřený recept??? - moc děkuji za typy
CHlap miluje testoviny s masovyma kulickama a asi bolonskou
(rajcatova omacka, cesnek, cibule, bazalka a pak parmazan)
Mamka miluje osmazit testoviny, troska sojovky a do toho jeste zasmahnout treba susena rajcata.
Ja si delam nejcasteji testoviny s bazalkovym pestem a k tomu osmahnu napr krevety, ale i kousky kureciho budou namka.
Pokud chces zdravou verzi, tak k te syrove omacce do testovin prihod treba brokolici.
Jako studeny salat delam testoviny se zeleninou (cherry rajcatka, paprika, olivy) a ochutim to „omackou“ z mascarpone.
Super rychlovka jsou testoviny stunakem a kapkou olivoveho oleje.
Dneska jsem spachala k obedu kureci platky s prosciuttem (zapomela jsem ze mi fakt nechutna, ale v teple priprave je dobry) a k tomu dynovo bramborove pyre s muskatovym oriskem a rozmarynem.
Posledni dobou u nas frci smoothie, tak nejdivocejsi asi zatim bylo s kiwi. Ale banan a kaki je taky dobry ![]()