Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@Papuchalka tak jsem k nám taky dorazila mexická kuchyně, otázka je jestli s tou pravou mexickou kuchyní má něco společnýho ![]()
@střepina píše:
@Papuchalka tak jsem k nám taky dorazila mexická kuchyně, otázka je jestli s tou pravou mexickou kuchyní má něco společnýho
V Californii a Arizone je hodne mexicanu, otazka je jestli je to jidlo mexicke i u nich, oni opravdu vse zamerictuji
myslim ze spousta veci se tu dela totozne. Oni vsude narvou palive papricky a chutna to stejne ![]()
Takove tortily neumim doted udelat, chutna mi to vzdycky desne syrove. Takze je delam po svem, treba se spenatem a necham jeste trosku zapeci do trouby.
Taco s mletym masem se tu taky dela stejne jak v USA
Mexicky salat je tam jako fazole, avocado, ledovy salat, mozna kousky kurete a dasi zelenina v takove te jedle smazene misce (pouzivaji ji v nordsee), kure je zasadne v salatech jen takove podusene a natrhane (brr).. Ale jestli se to stejne dela i v Mexiku, to nevim ![]()
K večeři jsem pouze zapekla krajíčky chleba se sunkou a sýrem
Hrstková polévka a pečené kuře s bramborovo-mrkvovým pyré, na večeři žemlovka
Dojídáme kachnu s knedlíkem a mám chuť i na to zelí, tak ho asi uvařím ![]()
Prosím napadá Vás něco ze žampiónů, chtěla jsem dělat slaný závin se špenátem, ale prostě neměli listové těsto - nechápu a tak mě to vykolejilo
a prostě mě nic nenapadá
V sobotu jsem viděla pěkný recept na kuře, pokapat citronem, osolit, přidat červenou papriku a obalit v jogurtu s česnekem a cibulí, přidat do pekáče omyté a nakrájené brambory, posolit, ještě přidat cibulí, zalít olejem a podlít vodou, péct hodinu, tak to zrovna zkouším, akorát jsem použila zakysané smetany, tak jsem zvědavá
ale není tam nic špatného, tak by to mohla být mnamkla, k večeři jsem objevila pěkný recept na brokolicovou pomazánku, tak vyzkouším
@Papuchalka áá, tapioka, kokosové mléko a med.. když jsem v ČR, kupuji si výrobky Kalma. Moc dobré, zasytí, neobsahuje lepek, přidaný cukr ani mléčnou bílkovinu. ![]()
Ale zatím jsem ji dělat nezkoušela. ![]()
Fazole s mletym masem a zakysanou smetanou.. Tunakovou penu a cesnekovou penu
@Conulka
Polévku, přidat do rizota, dělávám i zapečenou brokolici s nima, dětem na pizzu.., možností je spousta ![]()