Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@TerezkaaKubik píše:
@mirecekblbecek udělám si cibulku, kterou zpěním, dám špenát, sůl. Nechám vyvařit vodu, dám česnek a nakonec vejce. Na 1 špenát dávám 2 vejce. Nakonec projedu tyčovým mixerem.
děkuji to vyzkouším, chlap ho nejí, dávám tam mléko, takže to je špen, omáčka, on to tak nechce, tak uvidíme tentvůj,
@mirecekblbecek taky tak, jeste pridavam trosku smetany, je to jemnejsi a hlavne ta mlecna bílkovina nejak neutralizuje nejakou slozku ve spenatu, co není uplne dobra, nevim ted, jak se to ted jmenuje. ![]()
A dnes se tesim na ovarek s krenem, jen to asi budu varit celou vecnost, jelikoz se mi nevejde do papinaku ![]()
@Eemii píše:
@mirecekblbecek taky tak, jeste pridavam trosku smetany, je to jemnejsi a hlavne ta mlecna bílkovina nejak neutralizuje nejakou slozku ve spenatu, co není uplne dobra, nevim ted, jak se to ted jmenuje.
jmnuje se to kys. š´tavelová, no a já dávám dom. mléko a musí to mít světle zelenou barvu, to chlap nechce, má rád brčálově zelený. ![]()
@Paoloska píše:
Určitě, ale prosím tě zítra, dnes jsem nějaká ovíněná![]()
Jasně
, taky jsem si včera dala ![]()
Holky nemáte tip co s králíkem? Pořád ho děláme bud pečeného, na smetaně nebo na hořčici. Chtělo by to obměnu ![]()
@Alka píše:
Jasně, taky jsem si včera dala
Tak jsem tady
. Buchtičky: 40 dkg polohrubé mouky, 10 dkg hladké mouky, 10 dkg másla, 10 dkg cukru, necelá kostka droždí, dva žloutky, mléko podle potřeby. Nechám vzejít kvásek, zadělám těsto, nakonec přidám 2 lžíce oleje a znovu zpracuju. Vznikne sametové těsto, které nechám vykynout, pak lžící namočenou v rozpuštěném másle krájím kousky a kladu těsně vedle sebe do pekáče. Na talíř dávám a krémem polévám hned po upečení.
@JanduleD píše:
Holky nemáte tip co s králíkem? Pořád ho děláme bud pečeného, na smetaně nebo na hořčici. Chtělo by to obměnu
Super je poloobalovaný králík. Jednotlivé porce nasolíš, opepříš a pouze jednou stranou namočíš do hladké mouky, vajíčka a strouhanky. Tou obalenou stranou dáš navrch do pekáče. Můžeš posypat trochu grilovačkou a petrželkou, přidáš rozmačkaný česnek, pár kousků másla a dáš péct. Během pečení porce neobracíš, pouze poléváš, tak aby stále byla strouhanka navrchu. Vytvoří se báječná kůrčička, králík je jako dech, ideální příloha je šťouchaný brambor.
@JanduleD píše:
@Paoloska ooo, to vypadá dobredík za tip
Vyzkoušej, je to opravdu moc dobré
Taková zdravější varianta smaženého králíka, rodinná specialita ![]()