Co dnes vaříte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3436
30.12.15 22:37
@TerezkaaKubik píše:
@mirecekblbecek udělám si cibulku, kterou zpěním, dám špenát, sůl. Nechám vyvařit vodu, dám česnek a nakonec vejce. Na 1 špenát dávám 2 vejce. Nakonec projedu tyčovým mixerem. :)

děkuji to vyzkouším, chlap ho nejí, dávám tam mléko, takže to je špen, omáčka, on to tak nechce, tak uvidíme tentvůj,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21902
31.12.15 05:05

@mirecekblbecek taky tak, jeste pridavam trosku smetany, je to jemnejsi a hlavne ta mlecna bílkovina nejak neutralizuje nejakou slozku ve spenatu, co není uplne dobra, nevim ted, jak se to ted jmenuje. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21902
31.12.15 05:05

A dnes se tesim na ovarek s krenem, jen to asi budu varit celou vecnost, jelikoz se mi nevejde do papinaku :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3436
31.12.15 07:01
@Eemii píše:
@mirecekblbecek taky tak, jeste pridavam trosku smetany, je to jemnejsi a hlavne ta mlecna bílkovina nejak neutralizuje nejakou slozku ve spenatu, co není uplne dobra, nevim ted, jak se to ted jmenuje. :)

jmnuje se to kys. š´tavelová, no a já dávám dom. mléko a musí to mít světle zelenou barvu, to chlap nechce, má rád brčálově zelený. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10631
31.12.15 09:40

U nás dnes vepřová kýta, křenová omáčka a knedlík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1196
31.12.15 11:03
@Paoloska píše:
Určitě, ale prosím tě zítra, dnes jsem nějaká ovíněná :oops: :oops:

Jasně ;), taky jsem si včera dala :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8841
31.12.15 11:33

Holky nemáte tip co s králíkem? Pořád ho děláme bud pečeného, na smetaně nebo na hořčici. Chtělo by to obměnu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9994
31.12.15 13:44
@Alka píše:
Jasně ;), taky jsem si včera dala :mrgreen:

Tak jsem tady :). Buchtičky: 40 dkg polohrubé mouky, 10 dkg hladké mouky, 10 dkg másla, 10 dkg cukru, necelá kostka droždí, dva žloutky, mléko podle potřeby. Nechám vzejít kvásek, zadělám těsto, nakonec přidám 2 lžíce oleje a znovu zpracuju. Vznikne sametové těsto, které nechám vykynout, pak lžící namočenou v rozpuštěném másle krájím kousky a kladu těsně vedle sebe do pekáče. Na talíř dávám a krémem polévám hned po upečení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9994
31.12.15 13:49
@JanduleD píše:
Holky nemáte tip co s králíkem? Pořád ho děláme bud pečeného, na smetaně nebo na hořčici. Chtělo by to obměnu :think:

Super je poloobalovaný králík. Jednotlivé porce nasolíš, opepříš a pouze jednou stranou namočíš do hladké mouky, vajíčka a strouhanky. Tou obalenou stranou dáš navrch do pekáče. Můžeš posypat trochu grilovačkou a petrželkou, přidáš rozmačkaný česnek, pár kousků másla a dáš péct. Během pečení porce neobracíš, pouze poléváš, tak aby stále byla strouhanka navrchu. Vytvoří se báječná kůrčička, králík je jako dech, ideální příloha je šťouchaný brambor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8841
31.12.15 14:29

@Paoloska ooo, to vypadá dobre :jazyk: dík za tip :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4041
31.12.15 16:55

Žampionový krém a večer budou chlebíčky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9994
31.12.15 18:45
@JanduleD píše:
@Paoloska ooo, to vypadá dobre :jazyk: dík za tip :palec:

Vyzkoušej, je to opravdu moc dobré :palec: Taková zdravější varianta smaženého králíka, rodinná specialita :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8975
1.1.16 09:37

Dneds klasika čočka na kyselo, rohlík, okurka párek :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
776
1.1.16 09:51

Čočka a domácí uzené

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10631
1.1.16 11:20

Já dělám dnes bifteky s hranolkama :D