Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@Honska Můžu poprosit recept na tu ořechovou nádivku? Díky ![]()
Jinak já dneska peču krůtu, asi k tomu budou pečené brambory a nádivka. Kapra a salátu už mám taky plný zuby ![]()
Kapra a salátu mám taky po krk, zítra udělám kuře a rýži. Ať si trochu odlehčíme.
@Z.jev byla to taková improvizace - zapomněla jsem nakoupit a přijeli rodiče na hodobožový oběd. Nakrájet rohlíky - 3, zalít žloutkem, mlékem, osolit, přidat petrželku, dva stroužky čsneku. Vedle vyšlehat bílky (měla jsem 3 ještě z cukroví). Opatrně promíchat a přidat hrnek sekaných ořechů vlašských. Formu na muffiny vymazat máslem, nandat směs posypat parmezánem a do hněda upect. Snad jsem na nic nezapomněla.
Dneska se dojedl salát a kuř. řízečky, zítra bude zapečený květák
@Honska Vyzkouším, díky. Normální nádivku dělám podobně, s těmi ořechy a parmezánem to může být dost zajímavé
@Z.jev Je to obyčejná nádivka - přemýšlím, čím by se dala vylepšit příště. pochutnali jsme si. Večer jsem dojídala dvě studené a fakt dobrota ![]()
Dnes dělám k obědu kuřecí stehna, pečené brambory na kmníně a ledový salát k tomu. Odpoledne dojíme chlebíčky a už je nechci ani vidět
. Na Silvestra udělám max. pár česnekových.
U nás dnes kuřecí vývar se strouhanim a plněny kuřecí řízek s kaší a dyňový kompot. Včera u tchyně pečena kachna s br salatem ![]()
Po svátcích, kdy jsme jedly jen rybu a řízky, tak dneska podobně..naložené kuřecí maso s br. kaší, salát z červené řepy a zítra bude asi rizoto. A polévku jsem uvařila frankfurtskou.
U nás se teď zrovna pečou obalené kuřecí řízky v troubě. Když už je trouba rozpálená, tak přidám brambory a poté přidám pekáč s masem = krkovice + plecko, které není nutnost baštit teplé.
Pečené, studené maso je u nás místo kupovaných salámů.