Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@NikysekR Tak hutná polévka bohatě stačí, u nás se k obědu podává max. ruka
,
když byli děti malé, tak třeba vinná klobása.
Ono záleží na rodině, u nás třeba krůta, ale abys nonstop vařila
Vyprdni se, navař všeho víc a může se dojídat, jen třeba změna příloh… ![]()
Koukej si také trochu hovět ![]()
@NikysekR mamka nám vařila každý rok na Štědrý den čočku a vajíčko
Polívka určitě stačí…
@NikysekR na štědrý den k obědu vývar s domácíma nudlema, večer klasika, druhý den taky ještě salát s řízkem a na 26.asi udělám kachnu se zelím a knedlíkem, pak mám ještě v plánu mezi svátkama svíčkovou
Včera steak z tunáka s hranolkami, dnes domácí houskový knedlík, rajská omáčka, masové koule, bude i na zítra, ještě mě čeká poslední cukroví, rumové koule z esíček, letos bez rumu kvuli malýmu ![]()
My dnes domaci hamburgery a malej mel br.kasi s rybima prstama, rajcatovy salat.
Jeste budu delat dnes rumovy a medovy koule.
jinak 25.12.dojidame kapra se salatem,26.12.bude kachna s cervenym zelim a knedlik.Pak kureci cina, tortily, svickova. Aspon to tak mam naplanovany ![]()
Dnes něco nového: Placky z celozrnného kuskusu, vajíčka, parmazánu.. a bylo to vydařené ![]()
My na Štědrý den bílou zelňačku - letos uvažuju, že budeme barbaři a vynecháme ji. Malá se snaží jíst sama a ať to není rozlité všude. Jinak já kapra, děti kuřecí řízek, manžel filé a lavor salátu poctivého, dětem br. kaši. Kapra se salátem tradičně večeřím, podruhé večeřím, ráno 25.12. snídám a pak i obědvám, posléze i večeřím
Miluju to. Takže ho smažím všechen, nic nezbude. 26.12. mám v plánu rýži a upeču španělské ptáčky. To bude i na 27.12. Na 1.12. mám v plánu svíčkovou z králíka, ale nevím, jestli se mi bude chtít a jestli to neudělám až 3.1. v něděli. Uvažuji, co uvařit na Silvestra, aby to zůstalo i na prvního. Asi brambory a pečená krkovice se zelím v hořčici. Dětem sloupnu to maso a hotovo. Letos si na Štědrý den přivstanu kolem 4:00 hodiny ranní a udělám všechy řízky. Salát umíchám 23.12. Při dětech je to o nervy. Mám ráda samozřejmě řízky čerstvě udělané až ve Štědrý den odpoledne, ale když je doma manžel, malá (2 roky) je neustálůe pověšená na mě a motá se mi pod nohy (pořád slyším „ne! Mama“ )a já jsem tip, že musím mít k vaření klid a všichni musí z kuchyně pryč. Takže letos vše nad ránem a odpoledně sehřít. Co se dá dělat. Pohoda maminky je to nejdůležitější pro tento den. Ve shonu mám stavy šílenství
![]()
@Voltiček taky na Stedry den podruhe vecerim
,miluju to a tesim se.Dam si zas kapra a jeste rizek, studeny a samotny. Dalsi den to stejny, jen letos asi cerstve osmazim.
Dneska mrkvová polévka s vločkami a domácí bramborové knedlíky s uzeným a k tomu zelí, bude i zítra.
@Eemii @Voltiček Holky, u nás to samo, kapra obíráme ještě večer u televize, studenýho, mňam, mňam
No a na druhý den už není, takže budou řízky.
@Anturie Je to pravda, vždy se těším, jak si sednu v klidu k pohádce a nakonec stejně pořád něco chystám. Nějak na ty svátky neumím odpočívat. Salát udělám den předem tak aspoň to budu mít z krku.
U nás k obědu na Štědrý den jí jenom někdo, protože pánové třeba drží půst. My s dětma budeme mít vývar, který potom bude na oběd i na Boží hod. Večer máme rybí polévku, kubu, lososa, kapra, br. kaši, br. salát…Každý jí něco jiného. Já si dám k večeři lososa a potom později večer třeba toho kapra ![]()
Na Boží hod obvykle pečeme kachnu, ale letos děti chtějí svíčkovou, tak uděláme změnu ![]()
Jinak dneska jsme na dietě, protože nás přeletěl nějaký vir. ![]()
U nas dnes dietne, malej ma nejakou strevni virozu asi
.Takze dusena mrkev s ryzi a ja si k tomu dam hovezi karbanatky. Polevku asi cesnecku
My dnes vaříme hovězí vývar s nudlemi a gratinovanou brokolici s brambory